»

XML: Standardi in pisarne

The Register - Zagovornikom prostega programovja -- pa ne le tem -- gre zaprtost Microsoftovih "office" formatov zapisa zelo na ledvici(/o). Namreč, danes je zelo malo ne-Microsoftovih programov, ki bi bili sposobni dokaj pravilno prikazati recimo Word dokument. No, prvi tak uspešnejši je verjetno OpenOffice (1), a kljub temu ne predstavlja enakovrednega substituta. <Klik!>

Predvsem skupnost uporabnikov Linuxa ter MS-jevi konkurentje -- s SUN-om na čelu -- pa že lep čas poudarjajo pomembnost standardizacije formata zapisa, ki naj temelji na XML-u. Pri tem pa so oznanili, da že kar nekaj časa 'izumljajo' ustrezen zapis, za katerega bi bilo zelo lepo, če bi ga uporabil tudi MS. No, tudi ta se 'seli' na zapis XML ... edino vprašanje pa je, čigav xml...

Zakaj bi pa ga, če mu ni treba?

1 komentar

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja

Microsoftova podpora strežniškim produktom

ComputerWorld - Redmondčani trenutno podpirajo tri svoje strežniške sisteme: Windows 3.5x, Windows NT 4.0 in Windows 2000. Da bodo podporo verziji 3.5x ukinili konec tega leta, se je vedelo, so pa oznanili 'deadline' za leta 96 izšlo verzijo 4.

Zastonjska podpora bo na voljo do začetka leta 2003, od takrat pa do začetka 2004 bo na voljo zgolj še plačniška podpora. Microsoft je na to temo odprl tudi novo FAQ sekcijo.

0 komentarjev

Novi zvočniki

vir: Guru 3D
Guru 3D - Spodaj je fotografija novih Creative zvočnikov. Ime jim bo Inspire 5300. V kompletu boste dobili Dolby Digital 5.1 sistem s petimi 30 watnimi sateliti in enim 18 watnim basom. Komplet je kompatibilen z Audigy zvočnimi karticani (a niso vsi 5.1 sistemi?). Zraven dobite tudi daljinski upravljalnik. Komplet bodo začeli prodajati v oktobru za €172.

2 komentarja

Amazon bo prodajal tudi PC-je

The Register - Iz Amazon.com-a so oznanili, da bodo začeli prodajati tudi osebne računalnike. Za to potezo so se odločili, da bi končno zlezli iz rdečih številk ob koncu tega leta.
Osebne računalnike bodo začeli prodajati jeseni, čeprav natančnega datuma niso izdali. Znano še tudi ni, natančno katere proizvode in od katerih proizvajalcev bodo prodajali. Produkte pa bodo kupcem poslali direktno prodajalci.

0 komentarjev

ATI začel prodajati svoje čipe neodvisnim proizvajalcem

X-Bit Labs - Grafični gigant ATI se je odločil za precej nenavadno potezo: svoje čipe bodo začeli prodajati neodvisnim izdelovalcem grafičnih kartic. Poteza je nenavadna, saj je ATI znan po tem, da je vedno proizvajal lastne kartice na lastnih čipih in drugim podjetjem ni pustil dostopa do svojih čipov. Vsa stvar postane malo bolj razumljiva, ko ugotovimo, da bodo prodali le Rage128 GL čipe. Za razliko od 3DFXa, ki je prodajo čipov začel kot zadnji korak iz obupa je videti, da se ATI le rešuje stare zaloge čipov. Kljub temu je ena izmed zahtev velikana bila tudi to, da kartice ne smejo nositi ime izdelovalca, ampak se morajo prodajati kot No-Name izdelki. Whatever [:\\].

0 komentarjev