»

Asusova tipkovnica Eee skoraj tu

engadget - Asus nam že celo poletje obljublja tipkovnico Eee, ki da bo izšla oktobra. Vinotok je tu, z njim pa tudi podrobne specifikacije in, upajmo, tudi prvi resnični primerki tega čuda. Model EK1542 ima 5-palčni zaslon z ločljivostjo 800 x 480, Windows XP Home, ki se kot feniks vedno znova vrača od odpisanih, procesor Intel Atom N270, vezni nabor 945GSE / ICH7-M z video dekoderjem AV-VD905, gigabajtom pomnilnika DDR2, 16 ali 32 GB flash spomina, štiri urno baterijo, podporo za Bluetooth, 802.11b/g/n WiFi, gigabitni ethernet, zaslonska priključka HDMI in VGA, vgrajene zvočnike in mikrofon, tri USB-vrata in priključek za zunanjo anteno za WiFi/UWB. Vse, kar od Asusa še želimo, sta cena in datum dobavljivosti.

37 komentarjev

Logitech izdelal milijardto miško

Slashdot - Po tem, ko smo vas na Slo-techu spomnili, da računalniška miška praznuje že štirideseto obletnico, je Logitech objavil, da je njihove proizvodne trakove zapustil že milijardni primerek omenjene naprave. Dogodek je še toliko bolj zanimiv, saj se redko zgodi, da eno samo podjetje izdela toliko gotovih izdelkov (dodane vrednosti). Kako so se njihove miške spreminjale, prikazuje hkrati z relevantnimi mejniki računalništva sledeča shema.

Vendar se glede na konkurenco v obliki vse bolj prisotnih na dotik občutljivih zaslonov, prenosnikov, ki miške načeloma ne potrebujejo in podobnih tehnologij, zastavlja vprašanje, ali bo naslednja okrogla številka sploh kdaj dosežena.

36 komentarjev

Z Mini PCjem na lanparty?

Tom's Hardware - Predstavljajte si sledeče. Odpravljate se na lanparty. V nahrbtnik hitro zmečete mini ohišje, miško in tipkovnico, v roke primete 17" LCD in že hitite. Ko prispete vas ljudje začudeno gledajo kje ste pozabili vaš zmodificiran bigtower, vi se nasmehnete in razpakirate nahrbtnik. Organizatorji vas že hočejo poslati domov z vašim pisarniškim PCjem, ko vi z eno potezo snamete pokrov z ohišja. Ljudstvo onemi. Notri se namreč skriva čistokrvni GeForce 4 Ti 4600, P4 2533Mhz in 1GB DDR333 spomina. Dva hitra diska zvezana v RAID polje in DVD zapisovalnik so samo pika na i. Si želite pobliže ogledati to pošast? Klik!

14 komentarjev

Miniaturen računalnik

Akiba - Za konec mojega današnjega cikla pa še ena novica, ki zopet bolj spada v kategorijo "Saj ni res, pa je". Kaj mislite, kaj je na sliki? Če je vaš odgovor: CD-ROM, potem ste se pošteno zmotili. Verjeli ali ne, v tej enoti, ki bolj spominja za bralnik CD-jev tiči čisto pravi računalnik s pravim trdim diskom, napajalnikom, procesorjem VIA C3, ki teče z 800 MHz, Intelovim naborom čipov i815E in še kaj bi se našlo. Skratka soliden sistem, ki je kot nalašč za razne unixaške administratorje, ki kdaj pa kdaj potrebujejo tudi operacijski sistem Windows.
Torej še vedno trdite, da je to samo navaden CD-ROM? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da odklikate na Akibino stran, ki bo pregnala dvome...

6 komentarjev

Spet en ultramajhen PC

Slashdot - Še ena novica iz Slashdota:
Na tej strani so objavili slike in specifikacije enega izmed najmanjših PC-jev, ki je velik, kot računalniška miška. Specifikacije so:
  • Procesor: Intel Celeron 733 ali Celeron 800

  • Format: Mini-Book PC (All-in-One Solution)

  • Mere: 157 x 146 x 45 mm

  • Teža: 950g

  • Pomnilnik: 64MB SDRAM DIMM PC100 City Desk

  • Nabor (chipset): Intel i810, UDMA66

  • Trdi disk: 10GB IDE UDMA66

  • Grafika: VGA vgrajena v i810 (S-Video & Composite)

  • CD-ROM: 40x Slim

  • Mrežna kartica: vgrajena 10/100Mbps (RJ-45 Port)

  • Zvočna kartica: SB kompatibilna -vgrajena (Line Out, Mic In)

  • Modem: vgrajen Fax-Modem 56Kbps V.90 (RJ-11 Port)


  • Zakaj proizvajalci izdelujejo take majhne pohabljence? Spet zaradi prenosnosti (spomnite se Ripleya). Tisti, ki imajo res velike probleme s prenašanjem računalnika (in imajo preveč denarja), si pač omislijo nekaj podobnega kot ta računalnik. Aja, originalna stran je v nekem romanskem jeziku (španščina ali portugalščina), zato sem specifikacije zaradi sigurnosti...

    6 komentarjev