»

Cene pomnilnika dosegle enoletno dno

ComputerWorld - Ko se je gospodarstvo začelo pobirati iz brezna, kamor je zgrmelo na začetku finančne krize, se je začela povečevati tudi proizvodnja pomnilnika. Ta je sedaj dosegla takšne količine, da povpraševanje ponudbe ne dohaja. Posledica so najnižje cene v zadnjih 12 mesecih.

Povprečna cena, ki ji sledi DRAMeXchange, je dosegla vrednost 84 dolarskih centov za gigabiten DDR3 DRAM čip, medtem ko je lani aprila in maja znašala 2,80 dolarja. S tem manjka še čisto malo do absolutnega minimuma iz marca 2009, ki je bil pri 81 centih.

Proizvajalci pravijo, da je znižanje do določene mere v prvem četrtletju, takoj po koncu božične nakupovalne sezone, običajno in pričakovano. Proizvajalci računalnikov za pomnilnik običajno zapravijo okoli 10 odstotkov cene, tako da lahko spričo zadnjih znižanj pričakujemo za odtenek nižje...

45 komentarjev

Transcend predstavil pomnilniške module s senzorji temperature

Novi moduli

vir: Tweak Town
Tweak Town - Transcend je te dni predstavil novo serijo pomnilniških modulov DDR3 ECC DIMM in Registered DIMM s hitrostma 1333 MHz in 1066 MHz, ki so opremljeni s senzorji temperature. Ti naj bi povečali zanesljivost, učinkovitost in splošno stabilnost sistema, s čimer naj bi bila optimalna izbira za strežnike in zahtevne delovne postaje, so zapisali. Logika je preprosta. Matična plošča bo imela ves čas podatke o temperaturi posameznih modulov, tako da bo lahko ustrezno prilagajala obremenjenost posameznega. Na papirju uporabna ideja, ali in kako bo zaživela v praksi, pa bomo videli. Medtem pa X-Bit Labs povzema rezultate raziskave podjetja DRAMeXchang, ki...

7 komentarjev

Intel bo pocenil SSD-je, Transcend pokazal svojega

The inquirer - Intel se je odločil, da nas bo nekoliko razveselil in znižal cene nekaterih SSD-jev. Model X25-M, ki meri 80 GB, bo po novem stal 390 dolarjev namesto 595 dolarjev, medtem ko bo manjši, a hitrejši 32 GB X25-E veljal 415 dolarjev. Njegova stara cena je znašala 695 dolarjev. Pocenila naj bi se tudi večja brata X25-M 160GB in X25-E 64GB, ki trenutno staneta 765 oz. 795 dolarjev, a Intel ni razkril, kolikšna bo nova cena. Počasi, a nezadržno se torej bliža čas, ko bo SSD de facto standard v naših mlinčkih.

Tako misli tudi Transcend, ki je predstavil nov 192 GB 2,5-palčni SSD, ki je malo počasnejši in malo cenejši. Zmogel bo brati s hitrostjo 150 MB/s in pisati z 90 MB/s, zaradi česar njegova priporočena maloprodajna cena znaša 614 dolarjev. Verjetno se ga bo sicer dalo dobiti ceneje, saj je na spletu zaslediti ponudbe tudi po 480 dolarjev.

34 komentarjev

Transcend začenja novo serijo SSD trdih diskov

Bo Transcend prevzel trg SSD?

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Kot smo že videli, se je področje solid-state diskov začeli zelo razvijati, zato je Transcend ponudil najnovejše od najnovejših, 2.5" SSD trde diske. Podjetje je tem diskom dodalo novo čipovje, ki je podvojilo hitrost branja in zapisovanja, s tem pa tudi znižalo porabo energije. Novi SSD diski so na voljo vse do 64GB, v SATA2 in IDE izvedbi. Vgrajene imajo celo ECC (error correction code), za zanesljive prenose podatkov, ob hitrosti do 159 MB/s (branje) in 136 MB/s (pisanje), z dostopnimi časi pod 1ms. Cena zaenkrat še ni znana.

12 komentarjev

Transcend ponudil novi USB gizmo - T.sonic 310

Digit Life - Podjetje Transcend je izdalo nov MP3 predvajalnik, ki je hkrati Flash pogon in ponuja mnogo bolj ali manj uporabnih funkcij (vgrajen USB vtič, izboljšan vmesnik TouchPad, podpora dvema glasbenima formatoma ter možnost zaščite podatkov). Na voljo so različice s 512 MB in 1 GB spomina.

MP3 igrača ne ponuja LCD zaslona za prikaz pesmi, zato ga lahko po enem polnjenju baterije uporabljamo do 18 ur. Izdelek je že na voljo v tujini, zanj pa boste preračunano odšteli približno 28 tisoč tolarjev. Če vas predvajalnik zanima, si oglejte vse podrobnosti na uradni strani.

12 komentarjev

Nove plošče predstavlja tudi Transcend

X-Bit Labs - Če je kdo rekel, da je jesen čas kislih kumaric, ko se v računalništvu ne dogaja nič pametnega, se kar pošteno moti, saj je novic iz različnih področij kot listja in trave. Zaenkrat prevladujejo bolj tiste o novih matičnih ploščah. Naslednje podjetje, ki je razkrilo svoje načrte je Transcend:
  • TS-AKR4 bo še en primerek v reki najavljenih plošč na obetavnem VIA KT266A, ki bo opremljen s tremi DIMM (podpora DDR SDRAM-u), 1 AGP 4x, 5 PCI in 1 ACR režo. Na plošči bomo našli še 6 USB vtičnic, AC'97 zvočno in LAN kartico. Transcend obljublja, da bodo v ploščo zapekli kar lepo število overclockerskih nastavitev - med drugimi tudi povečevanje FSB v korakih po 1 MHz.

  • TS-ALR4 bo izdelana na podlagi nabora ALi MAGiK 1 Revision C1, ki je eden izmed prvih primerkov, ki podpira najnovejši DDR333 pomnilnik, vendar še vedno le 133 MHz FSB. Plošča bo vsebovala še 3 DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI rež, 4 USB vtičnice, AC'97 zvočno kartico in obljubljene overclockerske nastavitve.

Ti dve plošči bosta...

0 komentarjev

Transcend & njega izdelki

Guru 3D - Transcend je včeraj objavil svoje nove SO-DIMM in Micro SO-DIMM pomnilniške module. CSP (Chip Scale Package) naredi te module zelo zanimive za vse proizvajalce notebook računalnikov. CSP je pri teh modulih zelo majhen, torej idealen za vgrajevanje tja, kjer ni na voljo veliko prostora. Primerni so tudi za IPC (industrijske PC) aplikacije.

0 komentarjev