»

Proti piratiziranju iger z vuvuzelami

Wired News - Založniki se proti nelegalnemu kopiranju iger borijo z najrazličnejšimi ukrepi - od preprostega onemogočenja igranja do bolj prefinjenih taktik. Ena izmed novejših pa so vsekakor vuvuzele, ki so nam parale živce na letošnjem nogometnem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Če namreč na Nintendu DS zaženete skopirano verzijo igre Michael Jackson: The Experience (klon igre Elite Beat Angels), se ne sliši not, marveč samo vuvuzele. Razvijalec Ubisoft je povedal, da so omenjeno možnost vgradili, ker so jo prepoznali kot kreativen način preprečevanja nelegalnega kopiranja njihove igre.

Kopiranje iger za ročno konzolo Nintendo DS je velik problem, saj ni zaščitena kakor običajne konzole, kjer je potreben strojni poseg. Uporabniki Nintenda DS...

19 komentarjev

Sony nadaljuje z izgubo

CNet - Sony se je moral letos prvikrat po štirinajstih letih spopasti z neznanim območje v računovodstvu - z izgubo. Iz nje se jim še vedno ni uspelo izvleči, tako da so tudi v četrtletju, ki se je zaključilo konec septembra, zabeležili minus. Prodali so za 1,66 bilijona jenov (12,4 milijarde evrov) izdelkov, kar je za petino manj kot v enakem obdobju lani. Lani so tako pridelali 11 milijard jenov dobička, v tem kvartalu pa trikrat toliko izgube. Največji težavi podjetja sta bila pešajoča prodaja PlayStationa in nizko povpraševanje po seriji Vaio. Negativno so poslovale praktično vse podružnice podjetja, razen glasbene enote Sonyja, ki je zabeležila 147-odstotno rast, k čemur je levji delež prispevala izjemno dobra prodaja albumov Michaela Jacksona po njegovi junijski smrti.

Skupno naj bi Sony tako v fiskalnem letu zbral 95 milijard jenov izgube (711 milijonov evrov), kar je manj od načrtovanih 120 milijard. Lanska celoletna izguba se je ustalila pri 98,9 milijardah jenov.

14 komentarjev

Jacksonova smrt zatresla internet

Jacksonova smrt in Twitter

vir: TG Daily
TG Daily - Kakor lahko preberete kjerkoli na internetu, je včeraj umrl kralj popa Michael Jackson. Na tem mestu je zanimiv predvsem učinek njegove smrti, ki je pošteno zatresla internet in na kolena spravila marsikateri strežnik.

Najprej se je nekoliko zmedel Google, kjer so milijoni ljudi vtipkali termin Michael Jackson. V Googlu so dejali, da je bila včeraj polovica vseh iskalnih terminov v ZDA samo v zvezi Jacksonom. Googlovi strežniki so sprva vse skupaj celo razumeli, kakor da so priče koordiniranemu spamerskemu napadu.

Twitter je prav tako poklenil. Za nekaj časa je bila stran v celoti nedosegljiva, nato pa so vse skupaj le ponovno vzpostavili. Kar četrtina vseh sporočilc je bila posvečena preminulemu pevcu. Priče smo bile največjemu porastu sporočilc od ameriških volitev lani, ki se je...

82 komentarjev

Michael Jackson ne bi pošiljal v zapor

The Register -

Če ste redno spremljali naše novice, ste bili gotovo poučeni, da so v Čezlužju dobili odlično idejo v boju zoper piratstvo Vse uporabnike bomo poslali v zapor, kjer jih bo gotovo srečala pamet, trdijo.

Michael Jackson je javno naznanil svoje nestrinjanje z dotičnim predlogom. "Brez besed sem ob dejstvu, da želite poslati ljubitelje glasbe v zapor zaradi kopiranja glasbe. Uporaba P2P-programov je napačna, a ječa ni odgovor," je še dejal. Več o tem.

12 komentarjev

Kitajci podirajo rekorde

Cellular News - Kitajci so v mesecu juliju napisali kar 8,53 milijarde kratkih SMS sporočil in tako podrli svetovni rekord. V prvi polovici leta so prebivlci Kitajske napisali skupaj 28,2 milijard SMS sporočilc in presegli lanske rezultate za kar 15,8 milijarde SMSov. Mobilni operater China Mobile je sicer napovedal, da bo v celem letu poslanih kar okoli 30 miljard kratkih sporočilic, to pa je dosegel že junija.

Kitajci bodo sicer dobili nekje do septembra novo igračko - večpredstavna sporočila MMS - ter se spet podali v lov na nove rekorde [:D]. Več na to temo najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Poškodbe pri pisanju SMS sporočilc?

The Register - Na The Register sem zasledil novičko, da bi lahko zaradi preveč konstantnega tipkanja po mobitelu lahko dobili nekaj podobnega kot je sindrom carpelovega tunela!
No, zaradi preveč klikanja po mobitelu (pisanja SMS sporočilc) naj bi dobili TMI (Text Message Injury). Ta "bolezen" naj bi se pojavila zaradi veliko pritiskanja po mobitelu, pri čemer delamo veliko majhnih in nenadnih gibov, ker pa so gibi majhni ne povzročajo da bi kri tekla skozi prste (kar je primerljivo z motorjem brez olja)! TMI naj bi vplival na tisoče ljudi, posebaj pa na otroke (saj ti pišejo največ SMS sporočilc). Posledica primanjkovanja krvi pa naj bi bilo boleče zatekanje ter vroč občutek na koži.
Čeprav sam napišem veliko SMS-ev (kakih 5-10 na dan ), še nisem občutil nobenega bolečega zatekanja ter vročega občutka na koži.
Če pa ima kdo izkušnje z TMI, naj se mi javi

19 komentarjev