»

Flash na Honeycomb prihaja 18. marca

HotHardware - Splošna dobavljivost Adobovega Flash 10.2 za mobilne naprave se bo začela 18. marca, ko bo končna različica na voljo za Android 2.2 in Android 2.3. Flash 10.2 bo mogoče namestiti z Android Marketa, kakor je bila navada že sedaj. Žal končna različica takrat še ne bo na voljo za tablične naprave, na katerih teče Honeycomb oz. Android 3.0, saj bo 18. marca za te prispela šele beta različica Flasha 10.2. Obenem bo za pravilno delovanje potrebno namestiti popravek operacijskega sistema, Android 3.0.1, a bo vseeno 18. marec dan, ko bodo iPadovi konkurenti končno dobili za nekatere ključno lastnost, predvajanje Flasha.

Razlog za...

0 komentarjev

Izšel kandidat za izid Internet Explorerja 9

TechSpot - Microsoft je izdal kandidata za izid svojega prihajajočega brskalnika Internet Explorerja 9, kar je zadnji stadij v razvoju programske opreme pred izidom končne verzije. Na voljo je v 40 jezikih za operacijske sisteme Windows Vista, Server 2008, Server 2008 R2 in 7.

Nova verzija vsebuje funkcijo Tracking Protection, ki omogoča nadzor nad vsebinami, ki jih lahko o uporabniku beležijo in sledijo strani, ter možnost filtriranja ActiveX. Pomemben kozmetični popravek je možnost imeti zavihke v ločeni vrstici od naslovne vrstice, če to želite. Druge novosti so še podpora transformacij CSS3 2D, geolokacije v HTML5 in nekaj drugih...

8 komentarjev

Predogled razvojnega paketa za Android 3.0 Honeycomb na voljo

Prenovljeno namizje Androida 3.0 s sistemsko vrstico na dnu

vir: Google
Google - Google je pravkar izdal prvo različico razvojnega paketa (SDK) za Android 3.0 (Honeycomb), ki pa je še predogledne (preview) narave. To med drugim pomeni, da v SDK-ju še niso popolnoma dokončani API-ji, ki bodo na voljo v končni izdaji operacijskega sistema. Vseeno bodo razvijalci lahko nov razvojni paket uporabili za pripravo novih aplikacij oz. popravke na obstoječih ter s tem omogočili združljivost z novo različico operacijskega sistema in nekaterimi novostmi, ki jih prinaša.

Google je med slednjimi izpostavil predvsem novi orodni vrstici, akcijsko na vrhu in sistemsko na dnu. V slednji se bodo nahajale informacije o sistemu (ura, jakost brezžičnega signala, stanje baterije) ter bližnjice do do sedaj sicer fizičnih gumbov oz. akcij,...

30 komentarjev

Nov predvajalnik glasbe za Android - znanilec Honeycomba?

TechCrunch - Srečnežem na forumu XDA-Developers je uspelo dobiti razvojno različico popolnoma novega predvajalnika glasbe za Android, ki osveži izgled trenutne različice in je po predvidevanjih mnogih znanilec grafičnega vmesnika prihajajoče različice tega mobilnega operacijskega sistema, znanega pod kodnim imenom Honeycomb. Že dolgo Google napoveduje prenovo grafičnega vmesnika, ki naj bi bil bolj prijazen tabličnim računalnikom, obenem pa je mogoče slišati govorice, da bo Honeycomb odpravil skupinico gumbov pod zaslonom (večinoma so to štirje, menu, domov, nazaj in iskanje, kjer občasno kateri izmed njih manjka), ki jih bo zamenjal en sam. Takšno razporeditev smo seveda že videli na vseh Applovih izdelkih z operacijskim sistemom iOS - iPhone, iPod...

13 komentarjev

Internet Explorer 9 Beta dobila datum izida

Tole potrdilo udeležbe na splavitvi so ugledali srečneži

vir: Hexus
Hexus - Nedolgo nazaj smo poročali, da bo prva javna beta različica Internet Explorer 9, ki bo sledila trem izdajam, poznanim kot tehnični predogledi, na voljo v septembru. Takrat ni bil razkrit točen datum izida, a je le-ta zdaj znan. Beta različico si boste lastniki operacijskih sistemov Windows Vista in Windows 7 lahko namestili že 15. septembra. V beta različici bomo ugledali še težko pričakovani prenovljeni uporabniški vmesnik, katerega ni bilo v tehničnem predogledu. Še več, slednje so bile praktično brez uporabniškega vmesnika, vsaj takšnega, kot ga danes pričakujemo od brskalnika.

Pri Microsoftu za splavitev bete pripravljajo celo prireditev, ki se bo kakopak dogajala 15. septembra v San Franciscu. Prireditev so poimenovali Beauty of the Web,...

37 komentarjev

Windows mobile 7 pred uradno predstavitvijo na MWC

Windows Phone

vir: PPCGeeks
PPCGeeks - Po internetu so včeraj zaokrožile nove govorice o Windows Mobile 7, tik pred uradno predstavitvijo 15. februarja na Svetovnem Mobilnem Kongresu (MWC) v Barceloni, le leto po izidu različice 6.5.
Pri PPCGeeks poročajo o novem prenovljenem uporabniškem vmesniku ki je podoben Zune HD. Glavne novosti so predvsem integracija z Zune, podpora socialnim omrežjem in XBox Gaming. Žal pa nova različica prinaša tudi dosti razočaranj, med njimi naj omenimo: pomanjkanje večopravilnosti, odsotnost Flasha ter to da bo nalaganje aplikacij možno samo preko spleta. Prvi telefoni naj bi bili med nami že jeseni.

In kako odprt bo Microsoftov App Store?

30 komentarjev

Office 2010 zdaj zdaj tu

CNet - Naslednja različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bo kmalu izšla. Končno verzijo lahko pričakujemo že junija, te dni pa so preizkuševalci dobili prvega kandidata za izid. Dostopnost RC-verzije je še omejena, saj je na voljo le članom programa TAP (Technology Adoption Program). Beta verzijo je sicer Microsoft na plano postavil že novembra in odtlej je bila prenesena že dvamilijonkrat.

V novi verziji pričakujemo kar nekaj novosti, čeprav same srži pisarniškega paketa ne gre izumljati na novo. Ostala bosta nov trakovni uporabniški vmesnik, ki je bil premierno predstavljen v Officeu 2007 in shranjevanje v datotečnih formatih XML. Največja novost bo gotovo spletna verzija...

74 komentarjev

Windows Mobile 6.5 dokončan, storitev My Phone beta na voljo javnosti

PC Magazine - Microsoftov predstavnik za stike z javnostmi Josh Rhodes je uradno potrdil, da je Microsoftov operacijski sistem za prenosne naprave Windows Media 6.5 dokončan. Končno verzijo so že poslali izdelovalcem (torej je v stadiju released to manufacturers), kar pomeni, da jo bomo na novih napravah po pričkovanjih ugledali v tretjem četrtletju. Šele v tretjem četrtletju zato, ker jo morajo naprej veliki proizvajalci, kot je naprimer HTC integrirati v svojo strojno...

4 komentarji

Microsoftove novičke

Slo-Tech - Microsoftu gre malo za nohte pri prodaji svoje konzole Xbox 360, tako da so se odločili predstaviti še njeno obogateno elitno verzijo. Ta ima že sedaj priloženih cel kup bonbončkov, od maja pa bo na voljo še omejena količina paketov Xbox 360 Elite "Game of the Year", ki bo za 399 dolarjev priložila še igri Halo 3 in Fable II. Žal se je Microsoft odločil, da smo Evropejci premalo navdušeni nad njihovo konzolo, zato bo paket na voljo v vseh državah sveta, razen v Evropi.

Naslednja Microsoftova vest pa se (spet) nanaša na prihajajoči operacijski sistem Windows 7. Po njihovih lastnih izračunih naj bi bil ta do uporabnikov prijaznejši, saj jim bo težil 29 odstotkov manj časa. Gre za User Account Control, poznan iz Viste, ki preprečuje ugrabitev oz. zlorabo vašega mlinčka in je včasih kar malo preveč paranoičen. Izid končne verzije Sedmice še ni znan, kandidata za izid pa pričakujemo v začetku maja.

10 komentarjev

Microsoft spremenil izgled Windows Mobile

Ars Technica - Microsoft se je odločil, da bo pred izidom končne verzije svojega sistema Windows Mobile 6.5 še nekoliko predrugačil njegov izgled. Prejšnji mesec so v beta različici predstavili poseben uporabniški vmesnik, ki so ga poimenovali Honeycomb (satovje), ki pa pri preizkuševalcih ni naletel na odobravanje. Microsoft je uslišal želje bodočih uporabnikov in Honeycomb predelal ter prenovljen izgled predstavil na letošnjem MIX-u.

Ikone bodo sicer na istih mestih, a bodo po novem večje in brez nadležnih šesterokotnikov okoli njih (po katerih je Honeycomb tudi dobil ime), poleg tega pa bodo olajšali tudi pomikanje gor in dol (scrolling), ki se ne bo več odpeljalo na vrh ali dno seznama, temveč bo obstalo na prelomu strani. Očitno je moralo biti negodovanje zelo veliko,...

16 komentarjev

Windows Mobile 6.5 prihaja

Predogled Windows Mobile 6.5

vir: CNet
Microsoft - Microsoft je včeraj na uradni predstavitvi pokazal, kako bo izgledala nova različica njihovega operacijskega sistema Windows Mobile. Najbolj oglaševana novost različice 6.5 je seveda sveže izšel My Phone, brezplačna storitev, ki omogoča izdelavo varnostne kopije podatkov na mobilniku na internetu in avtomatsko sinhronizacijo. Druga novost bo Windows Marketplace, ki bo glavno vozlišče za iskanje, brskanje in kupovanje aplikacij za telefon, nekakšen konkurent...

50 komentarjev

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Zuna letos ne bo

Hartware.net - Poročali smo že, da se bo Microsoft odgovor na iPod imenoval Zune, kakšnih oprijemljivih specifikacij pa Microsoft še ni objavil. Trenutno se govori, da bo Zunov operacijski sistem Windows Mobile tekel na 400 MHz-procesorju s 30 GB diska, natančnejših podatkov pa še ni.

Hartware poroča, da so se govorice o začetku prodaje že sredi novembra izkazale za netočne. Microsoft Zuna še ni niti uradno predstavil, prav tako pa je zanikal napovedan začetek prodaje v novembru. Očitno bomo morali nanj počakati vsaj do 2007.

14 komentarjev