»

Slovenska inovativnost

Slo-Tech -
Kdor redno spremlja forum, mu je jasno, da so vodni bloki, poslikani zgoraj, plod slovenske inovativnosti ter ustvarjalnosti. Boeing ter morphling1, naša izumitelja, sta staknila glave ter iz načrta, ki ga je naredil morphling1, naredila blok. V tej temi v našem forumu lahko vodni blok tudi naročite ter izveste vse potrebne informacije. Mene je design tako navdušil, da sem poslal povezavo do teme v forumu tujim OC stranem. Uganite kaj - Avstralci so nas že omenili . Lep dan, ja.

24 komentarjev

Neonke

Dan's DATA - Računalničarji so že od nekdaj radi vtikali razno razne neonke v računalnik. Te stvarce so nadvse primerne za olepšanje povprečno dolgočasnega računalnika. Tako pravi tudi Dan, ki se je malce poigral z raznobarvnimi neonkami. Njegov članek najdete tukaj.

0 komentarjev

Prošnja...

Jaz - Vse, ki pošiljate novičke v naš nabiralnik prosimo, da pri novici dodate tudi vir. Novice na Slo-Techu ne objavljamo, če nimamo ustrezno preverljivega vira. Slabe izkušnje pač delajo svoje . Danke!

0 komentarjev

TBird 1333@2173MHz

Jaz - Japonci did it again! se bo verjetno zadrla večina, ko si bo ogledala to povezavo. Gre namreč za še en dosežek znanega Bunnyevega overclockerskega workshopa, ki meji na neverjetno: 1.33GHz TBirda je norem Japončku (verjetno ga prijatelji kličejo Sub-Zero) uspelo naviti na 2137MHz, s čimer je preskočil kar nekaj mesecev razvoja procesorjev. Ni kaj, tip je mojster in resnično si morate ogledati rezultate, ki jih doseže ta monstruozni računalnik, da o superiornem "Pro Dual Liquid Notrogen" hlajenju niti ne govorim! Thnx, Jespren.

Ob tej priložnosti pa bi rad odprl polemiko o vprašljivosti teh rezultatov. Klemen mi je namreč pred nekaj časa poslal...

4 komentarji

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar

Računalniški zvočniki

vir: AVault
AVault - V zadnjem letu ali dveh smo videli precejšenj razvoj računalniških zvočnikov. Tako sedaj skoraj vsakdo poseduje kakšen spodoben surround sistem, medtem ko smo se pred leti hvalili s "300W" SuperPower tajvanskimi zvočniki. No, če ste na področju zvočnih užitkov še vedno bolj začetnik, vam bo v veliko pomoč ta Avaultov članek. V njem so obravnavali skoraj vse mogoče zvočniške kombinacije, od 2.0 do 6.3. Poleg tega so pojasnili tudi kaj pomenijo razni standardi za prostorski zvok in podobno. Res priporočljivop branje!

0 komentarjev

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja