»

PowerBook eksplodiral v Londonu

The inquirer - Že kar dolgo časa nismo poročali o nobeni eksploziji elektronike, sedaj pa je spet počilo. To pot je konec storil Applov PowerBook v neki londonski pisarni. V podjetju, ki ni želelo biti imenovano, so skrbnika računalnikov poklicali, ker se je iz PowerBooka vil dim. Ko je prišel tja, dima ni bilo več opaziti, tako da je pobral prenosnik in si ga ogledal. Ko ga je postavil nazaj na mizo, pravi, ga je razgnalo v slogu, tj. z dva metra visokimi plameni in iskrenjem.

Krivec za neslaven odhod tri ali štiri leta starega prenosnika naj bi bila baterija. Apple je poleti 2006 odpoklical serijo baterij, ki so bi bile osumljene prav takšnih suicidnih nagnjenj, a lastnik prenosnika ne ve, ali je...

51 komentarjev

Dell ponovno zagorel

engadget - Očitno to postaja sindrom. Tokrat se je vnel Dell Latitude D410 v Singapurju. Podobno, kot v prejšnjih dveh primerih, še ni jasno, ali gre za baterije, ki jih je Dell že vpoklica,l ali za čisto nov problem.
Ameriški Dell se je vnel v stanju pripravljenosti (Stand-by). Lastnik tega tretjega prenosnika ni uporabljal, ko se je le ta odločil za spontani samovžig.

Trije Delli še ne prinesejo požara, a če se bo tako nadaljevalo, novice o vžigih ne bodo več novice, temveč le statistka. Zna se tudi zgoditi, da bo Dell postal "prenosnik leta" svetovnega društva piromanov.

20 komentarjev

Dell spet zagorel

engadget - Po premieri v Osaki (glej povezavo spodaj), je tokrat zagorel Dellov prenosnik v Vernon Hillu, mestu zvezne države Illinois. Delček dogajanja je uspelo ujeti amaterskemu fotografu, ki je svoje doživetje in fotografije opisal na forumu Tomshardware, pod psevdonimom Henrik.



Žal ni posredovanih več tehničnih detajlov o tipu prenosnika (da ni AMD-jev procesor se ve) in baterije. Ta je dobesedno zoglenela.

31 komentarjev

Hitrejši iBooki in PowerBooki

več strani - Kot pričakovano, je Apple danes najavil nove iBooke in PowerBooke.

Vsi, ki ste še vedno upali na G5 procesorje v PowerBookih, boste verjetno razočarani, saj v prenosnikih še vedno tiktakajo G4 procesorji. Opaznih sprememb v zunanjosti obeh prenosnikov ni, a z naslednjo posodobitvijo, ki jo bomo najverjetneje dočakali jeseni, lahko pričakujemo tudi novo zunanjost. Najvišja hitrost PowerBooka je 1,5 GHz, iBooka pa 1,2 GHz. Nekoliko večje so diskovne zmogljivosti pri posameznih modelih, v PowerBookih pa sedaj za grafiko skrbi ATI Mobilitiy Radeon 9700 v zmogljivejših in nVidia GeForce FX Go 5200 v manj zmogljivih modelih. Po novem imajo vsi PowerBooki že vgrajen AirPort Extreme (brezžični LAN - 54Mb/s).

Ostalih večjih razlik pa ni opaziti....

8 komentarjev

Eksplozivne Nokie

vir: Nokia
The Register -

The Register poroča, da je v zadnjem času zabeleženih vedno več primerov, ko so uporabnikom Nokie dobesedno eksplodirale v rokah ali žepih. Danes je to doletelo Vietnamko, a ji je telefon k sreči eksplodiral v žepu. Zaradi opeklin se zdravi v tamošnji bolnišnici.

V začetku tega tedna je podobna usoda doletela mladega Nizozemca, ko mu je Nokia eksplodirala v hlačnem žepu. Utrpel je lažje opekline na nogah. Manj sreče je imela pred...

40 komentarjev

"...I used to hack with Windows laptop and I got caught, now I use PowerBook..."

News.com - Takole nekako bi se lahko začela nova reklama za PowerBooke, v kateri bi nastopal verjetno najbolj znani heker vseh časov, Kevin Mitnick.

Po dolgih letih bo namreč spet lahko začel uporabljati internet. V tem članku si lahko preberete kam bodo odpotovali prvi paketki, ki jih bo v internet poslal prvič po 8 letih.

In kaj ima pri vsem tem Apple? Kevin Mitnick si je za svojega sodelavca v online življenju izbral ravno 17" PowerBooka :)

9 komentarjev

Notesnik eksplodiral

The Register - V Južni Afriki je deklici po imenu Nikita Sooklal v rokah eksplodiral prenosni računalnik. Računalo, ki ga je prav tako uporabljal njen oče je po tem, ko se je 15-letna Nikita želela se povezati na internet in ga tako uporabljala kakih 5 minut enostavno eksplodiral. Dekle je ob eksploziji dobilo opekline druge stopnje na rokah in zgornjem delu telesa. Sedaj se zdravi v tamkajšnji bolnišnici, policija pa dogodek preiskuje. The Register poroča.

3 komentarji

Jutri novi iBook in PowerBook

Mac Addict - Apple bo po podatkih nekaterih strani, ki se ukvarjajo z govoricami predstavil prenovljeno obliko prenosnikov iBook in PowerBook, obenem pa precej znižal cene. Prenove bo deležno samo drobovje, oblika pa bo verjetno ostala ista. Pomemben dogodek (vsaj za nekatere [:D]) naj bi se zgodil jutri okoli 9. ure po USA času.

Osnovni model iBooka bo imel po novem 700 MHz G3 procesor, 256 MB pomnilnika in DVD enoto, cena pa bo znašala 990 zelencev. Trdi disk bo ostal velikosti 20 GB. Srednji model bo imel procesor s taktom 800 MHz, vgrajen bo Combo drive (CDRW/DVD) in 30 gigabajtni HDD, pojavljajo pa se tudi govorice, da naj bi povečali zaslon na 13,3". Predvidena cena je 1290 amerikanerjev. Najdražji model bo po specifikacijah enak cenejšemu bratu, le da bo obdržal 14" ekran. Cena? $1590.

Manj je znanega o prenovi PowerBookov. Takt procesorja bo pri začetnem modelu povišan na 800 MHz (sedaj 667), najhitrejšemu modelu pa bodo procesor navili na 1 GHz. Tudi PowerBookom bodo cene padle za 200...

4 komentarji

PowerBook G4

Apple - Apple je izdal novo verzijo PowerBooka G4, in sicer je zadeva po specifikacijah prava zverina.
Kot je za PowerBooke značilno, so obdani s titanovo zlitino, kar jim daje lep izgled. Kar se novosti tiče, so med drugimi nov 667MHz PowerPC G4 procesor, 256 k drugostopenjskega predpomnilnika, 15,2" zaslon, debelina 1 palec (2,74 cm ), in pa kot se za zadnje prenosnike značilno, kombinirana CDRw/DVD enota.
Poleg tega ima še Atijevega prenosnega Radeona in ATA 66 20 oziroma 30 GB disk.
Cena verjetno ne bo nizka, če pa vas zanima več, poglejte tukaj.

0 komentarjev

Preklic

Guru 3D - Apple je ugotovil, da so na 570,000 adapterjih za notebook računalnike serije PowerBook G3 naredili hudo napako. V proizvodnji adapterjev je prišlo do napake, ki preveč segreje adapter. Ta se lahko, zaradi tako zvišane temperature, vžge. Apple obljublja vse kupcem, katerih PowerBook G3 računalnik je bil izdelan med marcem 1998 in marcem 2000, da jim bo zastonj, seveda, zamenjal adapter. Uporabniki iBook in Titanium PowerBook G4 ter novejših naj bi bili varni. Upajmo...

2 komentarja