»

Napster se vrača

Fool.com - Pionir na področju medmrežnega kopiranja glasbe, Napster, se po dveh letih vrača nazaj na sceno -- tokrat legitimno. V četrtek so ga zagnali poskusno, uradno pa bo začel obratovati 29. oktobra. Napster 2.0 bo sprva ponujal 500.000 skladb, za prenos posamezne pa bo potrebno odšteti en dolar. Zanimivo je, da je kar petnajst odstotkov Roxia, ki je Napsterjev lastnik, v lasti dveh največjih založb, Sonyja in Universala. Več o tem.

14 komentarjev

Toliko o VIA KT400A, prihaja KT600

DigiTimes -

Digitimes poroča, da novo VIA KT400A vezno čipovje ne bo podpiralo 200 MHz-FSB AMD procesorjev (prihajajoči Bartoni), kar pomeni, da to čipovje ne bo imelo podpore za delilnik šest, s katerim bi naprave pri 200 MHz FSB še vedno delovale pri privzetih nastavitvah -- 33 MHz za PCI in 66 MHz za AGP. To pomeni, da je trenutni KT400A spominski krmilnik očitno samo malenkost popravljen glede na tistega iz KT400. VIA ima zatorej v planu že naslednika imenovanega KT600 s kodnim imenom KT400A-CE (se spomnite VIA KT333? [:)]). Čipovje bo fizično združljivo s predhodniki.

Mimogrede, tudi SiS je na CeBitu predstavil čipovje s podporo 200 MHz-FSB AMD procesorjem imenovano SiS748, s katerim bo nadomestil ne dolgo nazaj predstavljeno SiS746, ki podobno kot VIA KT400(A) podpira le do 166 MHz-FSB procesorje in DDR400 pomnilnik. S temi novimi produkti tako VIA kot SIS upata na boljšo konkurenčnost Nvidii z njenim Nforce2 čipovjem, katerega prodaja mesečno presega že 500.000 enot in praktično...

5 komentarjev

iSONEWS: glasnik Pravice

Slo-Tech - V kratkem se ima zgoditi, da vas na strani iSONEWS ne bodo več čakale informacije o na sivem trgu izdanem igrovju in programju, ampak stran ameriškega pravosodnega ministrstva o zadevi David M. Rocci vs. DOJ ter ostalih mukah ameriškega sodstva v boju proti piratstvu.

Bit pravnega spora pa ni omenjena spletna stran, ampak Davidovo udejstvovanje v preprodaj "Enigmah" mod čipov za Microsoftovo konzolo Xbox, ki omogočijo igranje varnostnihi kopij iger. Iz Anglije naj bi uvozil in na trgu menjal kar 450 enot, kar naj bi mu prineslo približno $28.000 (no, ta številka v primerjavi s statistikami dosežkov BSA ni ravno velika [>:D]).

Rocci je ZlaDejanja™ priznal, v kupčkanju za čim manjšo kazen pa je privolil tudi v predajo domene isonews.com. Sodba bode izrečena 7. marca; najvišja možna kazen znaša 5 let zapora ter $500.000 globe.

Mimogrede, pogled v whois bazo:
Administrative Contact, Technical Contact:
The iSO News mraskolnikov@hotmail.com
NS1.ISONEWS.COM 149.101.1.3

12 komentarjev

505: Go away, spammer!

The Register - Hehe, dotični odgovor je začel prejemat nekdo, ki je na Slo-Tech vztrajno pošiljal "novičke" (beri: stran in pol dolgo besedilo z mega slikovja, jako nekomercialno obarvano, seveda). No, predlog 'zakona' proti smetilcem poštnih predalov pa je doživel podporo tudi v ameriškem senatu. Po njem morajo podjetja ljudstvu omogočiti "opt-out" iz raznovrstnih (ne)prostovoljnih seznamov, sicer so lahko kaznovana s po desetimi dolarji na sporočilo oz. največ $500.000. Hura!

5 komentarjev

Mimogrede

VIA - Kaj vse je pomembno na tech strani? Razen dobre ekipe, aktualnih testov, prijetnega vzdušja,... Izgled. Nedvomno. Mimogrede, naša stran zgleda prav ubitačno, a ne? Kmalu bomo imeli 500.000 ljudi obiska (wow ). No, ne glede na to, VIA se je odločila, da bo svojo stran spremenila. Prejšna je bila tako... nepregledna. Nova sicer ni ne-vem-kaj, je pa boljša od tiste prej. Tipična proizvajalska stran pač.

16 komentarjev

Proklet vikend...

Dan's DATA - Zakaj, o, zakaj, vsakič ko hočem narediti stran malo ažurno, napisati malo novic, povedati kaj pametnega, zakaj ni NIČ NOVEGA? Dolgočasje na "world wide webu" je že takšno, da pajki pletejo svoj "web" na tem svetovnem "webu". Po naše: tuga . Ampak, ne bom obupal, potrudil se bom ter napisal kakšno novico, pa če bo še tako obupna .

Začenjamo pri Dan's Data....

3 komentarji