»

WebCamp Ljubljana 2017

Slo-Tech - V soboto, 22. aprila, slovenska spletna skupnost ponovno organizira konferenco WebCamp Ljubljana 2017. Vsebinsko je razdeljena na frontend, backend in DevOps vsebine. Kdor pa danes želi ostati na tekočem z vsemi novostmi pa se skoraj zagotovo nekaj časa počuti tudi čisto zgubljenega. Zato bo pa dodatni poudarek na skrbi zase in kako se ubraniti izgorelosti in pritiskom vodstva.

Do 31. januarja še zbiramo prijave za predavanja. Majhne lokalne konference so odlično izhodišče za kasnejše večje konference in s tem tudi boljše karierne zmožnosti. Pomagali vam bomo pri pripravah in poskrbeli, da bo vaše predavanje nasploh uspešno.

V primeru, da bi samo prišli poslušat, se prijavite na dopisni seznam in obvestili vas bomo, ko bodo na voljo zastonj karte. Predavanja v letu 2016 in...

16 komentarjev

Security BSides Ljubljana

Slo-Tech - Jutri, 12. marca, bo v Centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani potekal informacijsko-varnostni dogodek Security BSides Ljubljana.

Pojem "BSides" pomeni neodvisne, s strani skupnosti organizirane in praviloma brezplačne dogodke, ki sledijo večjim, uradnim in praviloma tudi precej dragim konferencam. Ime izvira iz časov LP-jev in avdio kaset, ki so imele dve strani - "A stran" z največjimi hiti in "B stran" (B-side ali flip side) z ostalimi pesmimi z albuma, med katerimi pa se je pogosto znašel tudi kak zelo poslušljiv dragulj. Navedeni Security BSides Ljubljana bo tako spremljal...

5 komentarjev

DevOpsDays v Ljubljani

DevOpsDays

vir: devopsdays.org
devopsdays.org - Slovenija ni najbolj znana po globokih tehnoloških konferencah. A število tehnoloških podjetij se povečuje in skupaj z njimi tudi količina dogodkov za inžinirje.

3. in 4. aprila v Ljubljano prihaja druga izvedba DevOpsDays. Tema konference je rušenje mej med razvijalci in tistimi, ki morajo skrbeti, da razvijalski zvarki nemoteno tečejo na strežnikih in smo jih včasih klicali sistemski operaterji - sysops. Od tod tudi ime koncepta DevOps. Program vsebuje dobro bero tujih in domačih strokovnjakov iz podjetij kot so Prezi, StackStorm, Red Hat in drugih. Govorilo se bo o konkretnih tehnologijah kot so Docker, NixOS, Kubernetes, Jube in še čem bolj eksotičnem pa o dobrih in slabih praksah kot so neprestana integracija in testno voden razvoj. Manjkale ne bodo niti praktične teme kot je intervjujanje potencialnih sodelavcev, niti filozofske kot je vprašanje o tem ali strojna oprema v oblaku sploh obstaja, če je ne moremo brcniti.
...

7 komentarjev

MobileCamp:Android

Slo-Tech - Android telefoni so uspešno osvojili tudi slovenski prostor, tako da bo v okviru MobileCamp dogodkov, v soboto, 5. marca, Android Camp. BarCamp dogodki so nekonference, kjer predavajo udeleženci - tokrat vsi, ki so povezani z android svetom (razvijalci, oblikovalci, marketingarji, ipd.). Več o campu in prijave na mobilecamp.si

7 komentarjev

MobileCamp Ljubljana

Slo-Tech - V soboto, 27. marca 2010 bo v prostorih Fakultete za Elektrotehniko prvi MobileCamp Ljubljana. MobileCamp je enodnevna konferenca, BarCamp formata, ki jo oblikujejo udeleženci s svojimi predavanji. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov.



Udeležba je brezplačna, vendar za vstop nujno potrebujete vstopnico. Za dodatne informacije o tem, kako pridobiti vstopnico obiščite http://www.mobilecamp.si

8 komentarjev

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev

Prvi teden v novem letu v Kiberpipi

Tektronix

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 6.1. ob 19:00 bo na Pipinem odprtem terminu Jure Čuhalev, govoril o Barcampu, Co-workingu in prihodnosti izmenjave znanj. Obisk konferenc in druženje s sotrpini iz stroke še vedno predstavlja enega najboljših načinov izmenjave in pridobivanja novih znanj. Kot nadgradnja tega se pred leti tako v Silicijevi dolini rodil nov koncept izmenjave znanj - BarCamp, kjer gre za konferenco, ki jo sestavijo kar udeleženci sami. Zaradi svoje dinamične narave omogoča veliko bolj efektivno...

0 komentarjev

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev

Virtualna konferenca in brezplačni Windows Server 2008

Microsoft - Microsoft prireja virtualno konferenco VORT-EX, namenjeno pregledu pasti in priložnosti, ki jih ponuja širni splet. Konferenca bo v angleškem jeziku, saj bo na njej sodelovalo več držav vzhodne in srednje Evrope, predavanja pa bodo razdeljena v tri sklope: za razvijalce, za oblikovalce in za poslovneže, ki v spletu iščejo nove in nove poti do zaslužka.

Kljub temu, da je konferenca brezplačna in virtualna, pa nagrade za udeležence niso; vsak udeleženec, ki si bo ogledal vsaj eno predavanje »v živo« in oddal vprašalnik, si bo lahko prenesel popolnoma brezplačni Windows Server 2008 Web Edition. Poleg tega organizatorji napovedujejo tudi nagradna žrebanja za dodatne nagrade.

Konferenca se bo kot že rečeno odvijala na spletu (www.vort-ex.com) in sicer 18. in 19. novembra od 14h do 17h oz. 18h. Stran je od prejšnjega tedna popravljena tako da deluje tudi v FF3.

51 komentarjev

Nova anketa: Barcamp

Slo-Tech - Po tem, ko smo vas nazadnje spraševali o vaši zainteresiranosti za zaposlitvene oglase in se je vaše pozitivno mnenje že vzelo na znanje, vas tokrat sprašujemo, če bi se udeležili ali celo sodelovali pri dogodku, kot je Barcamp.

Na Slo-Techu bi želel videti zaposlitvene oglase?
da58%
(551)
ne22%
(208)
morda20%
(195)
Skupaj glasov: 954


Barcamp je NE-konferenca, katerega namen je, da namesto stroge korporativne narave mednarodnih konferenc spodbuja sodelovanje vseh udeležencev. Takšna narava konference ima zelo zanimive posledice.

Če vam lahko običajni organizatorji zagotovijo vsaj nekaj visoko kvalitetnih predavateljev (in temu primerno visoke cene, ki se lahko gibljejo v rangu tri do pet tisoč evrov), vam pri Barcampu nihče ne zagotavlja, da boste poslušali svetovno priznane predavatelje. Tako boste sicer na običajnem Barcamp dogodku spoznali ljudi iz svoje skupnosti, a kaj verjetno je, da boste na bolje obiskanih Barcamp dogodkih v Londonu, San Franciscu ali New Yorku srečali zelo...

0 komentarjev

Barcamp dogodki v okolici Slovenije

Barcamp Dunaj

Slo-Tech - Ker koncept Barcamp-ov, eno- ali dvodnevnih dogodkov, na katerih predavatelji niso strogo določeni (ter temu primerno plačani) in se od vsakega udeleženca pričakuje vsaj delček samoiniciative (beri: lastno predavanje), na sončno stran Alp še ni prišel, se morajo vsi vsaj nekoliko bolj družabni računalničarji na takšne dogodke odpravljati v nam sosedske države (Avstrijo, Italijo) ali v Anglijo/Nemčijo.



Tako se v okolici Slovenije v bližnji prihodnosti obeta kar nekaj takšnih dogodkov. Pri naših severnih sosedih se tako ta vikend (5. in 6.) na Dunaju odvija Barcamp Vienna, 22. in 23. novembra pa se v Gradcu odvija Barcamp Graz. Na Dunajo sicer ni posebnih omejitev, se pa organizatorji nameravajo osredotočiti na marketing in poslovne tematike, med tem ko bo v Gradcu več poudarka na uporabnosti in človeško-računalniški interakciji.



Pri naših zahodnih sosedih pa lahko 4. oktobra v...

8 komentarjev

Solzava novica... not!

Slo-Tech - Veste kaj, pisati solzavo novico na tak prelomni dogodek je pa pač nesmiselno. Ne bom govoril o tem, kako ponosen sem na vse, ki so kadarkoli kakorkoli sodelovali v projektu Slo-Tech. To kdaj drugič.

Dama in gospodje... EN MILJON OBISKOVALCEV V MANJ KOT ENEM LETU! Pomislite .

12 komentarjev

3. sejem rabljene računalniške opreme v Škofji Loki

Jaz - V soboto, 31.3.2001, se bo v OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki odvijal 3. sejem rabljene računalniške opreme. Poleg glavnega dogodka se bo odvijalo še veliko stvari, kot na primer:
  • Predavanje o konvertiranju DVD v AVI (mp4) zapis
  • Network Security
  • Oddaljen dostop v podatkovna omrežja
  • Kako velik je Internet ter
  • Microsoft VS Linux
Zadnje predavanje bi še najbolj izpostavil, saj ga bo održal Žorž. Če še ne veste, je Žorž goreči vneti zagovornik Linuxa, ki ga lahko poleg Andraža Torija vidimo vsak petek v oddaji Resnična Resničnost. Priznam, najlepša mu dala, tip res obvlada, a zna na čase postati res tečen (primer: živciranje mene na predavanju o navijanju na sejmu Abort 2000). Klik za več informacij.

8 komentarjev