»

MSN proti Googlu

Forbes - Ste se že kdaj vprašali, kaj je glavno vprašanje, ki se mota po glavah vodilnih pri takšnih iskalnikih kot so MSN in Yahoo? Kljub splošni ljudski želji po bolj uporabnih rezultatih in manj plačanih in navidezno neplačanih rezultatih pa je ravno to tisto, kar najbolj tare poslovneže. Kako vam najlepše posredovati rezultate, da boste ob tem vsrkali čim več reklam in da vam ne bo nekega dne dovolj in boste odšli k nevsiljivi konkurenci?

Tako danes vse novičarske strani poročajo o tem, da so se pri MSN portalu odločili, da bodo do poletja zamenjali ponudnika reklam (!), ki jih bodo sedaj namesto LookSmart servirali fantje pri Overture. Tako nas preseneča tudi radikalna odločitev, da po novem ne bo prva stran polna reklam, ampak bo med njimi celo kakšen rezultat, ki bi bil lahko uporaben tudi po mnenju uporabnikov. Poleg tega pa nekje v zadnji vrstici še mimogrede omenijo, da bodo še izboljšali algoritme za vračanje rezultatov in arhiviranje spleta.

Še izvorna novička, v kateri...

5 komentarjev

Odkod štorklje prinesejo matične plošče

Kondenzator

vir: MB Review
MB Review - Ste se že kdaj vprašali, kako je matična plošča, ki v računalniku povezuje vse komponente, sploh nastala? Ali pa ste se pri vgradnji kakšnega orjaškega hladilnika spraševali, kdo je predvidel tisti nesrečni kondenzator prav tam, slaba dva prsta od procesorjevega ležišča? Na MB Review odgovorijo na vsa ta vprašanja s svojim vodičem po procesu zasnove matične plošče oz. njenem dizajniranju. Vse skupaj se namreč začne na papirju oz. v glavi inženirjev, konča pa na vaši mizi. Klik!

1 komentar

Kako poteka izdelava računalniških delov

X-Bit Labs - Gotovo ste se že kdaj vprašali, kako uspejo podjetja izdelati majhne silicijeve komponente, ki veselo tiktakajo v naših mlinčkih. In kako spajkajo ter lotajo mikroskopsko majhne dele. Na veliko veselje vseh znanja željnih so na X-Bit Labs pripravili zanimiv članek, ki na dvanajstih straneh odgovori natanko na to vprašanje. Vse o tehnikah izdelave čipov, tranzistorjev in ostalih vezij, v tem članku.

0 komentarjev

Za vse Intelaše

X-Bit Labs - Xbit-labovci so sestavili kratek pregled Intelovih načrtov za bližnjo prihodnost. Saj vem, da ste že vsi siti raznih napovedi in načrtov, toda po zmedi, ki jo je prinesel Computex, je lepo stvari strniti v pregledno obliko:

Pentium 4:
  • Julija bosta izšla 1.6 in 1.8 GHz čipa (0.18 mikronsko Willamette jedro),
  • Septembra bomo videli 1.9 in 2.0 GHz procesorje (Willamette, 0.18 mikronov),
  • V zadnjem četrtletju (verjetno oktober ali november) pridejo prvi primerki 0.13 mikronskih Northwoodov: 2 in 2.2 GHz (512 KB L2 predpomnilnika),
  • Drugo četrtletje 2002 pride 2.4 GHz Northwood
Pentium III:
  • Trenutno v prodaji ali do konca junija: 900 kHz, 1 GHz, 1.1 GHz, 1.13 GHz čipi (0.18 mikronski Coppermine),
  • Sredi julija pridejo 1.13 GHz in 1.2 GHz Tualatini (0.13 mikronov, 256 KB L2 predpomnilnika)
  • Drugih desktop Pentiumov III ne bo...
Celeron:
  • Tretje četrtletje: 900 MHz čip na Coppermine jedru s 128 KB L2 predpomnilnika,
  • Zadnje četrtletje 950 MHz Celeron s Coppermine jedrom,
  • Prvo četrtletje 2002: 1 GHz...

6 komentarjev

To je duh!

vir: OC Mod
OC Mod - Ha, fantje pri OCMod so res lep primer tega, da pravi moderski duh še ni izginil in da verjetno nikoli ne bo! Verjetno ste se že kdaj navduševali nad njihovimi "izumi" in nič manj, kot navdušujoč (tisti, ki jim je zadeva namenjena, bodo že vedeli zakaj...) ni niti njihov najnovejši. Verjetno ste se že kdaj srečali s problemom natančnega merjenja temperature vode na posameznih delih zaprtega vodnega hlajenja. OCModerji so se domislili preproste, ampak učinkovite rešitve. Zadevico si z minimalno truda in materiala lahko omislite tudi vi, vsa potrebna navodila pa boste našli v tem članku. Naj živi modificiranje!

8 komentarjev