»

Poganjanje Oken in okenskih programov na OS X

golem.de - Parallels Desktop, o katerem smo že poročali, omogoča poganjanje drugih operacijskih sistemov paralelno z OS X na Intelovih Macih, sedaj pa je tu njegova nadgradnja, ki omogoča tudi vzporedno delovanje Microsoft Viste RC1. Druge novosti so paralelno delovanje v še razvijajočem Leopardu (OS X 10.5), odpravljene napake pri poganjanju Solarisa in nov dodatek k spisku paralelno delujočih OS-ov -- OpenBSD 3.8. Nadgradnja je za obstoječe uporabnike brezplačna, za ostale je možna testna uporaba, ki lahko traja do dveh tednov in enega dneva.


Če vam do paralelno delujočih operacijskih sistemov ni, je podjetje CodeWeavers pred dnevi izdalo program CrossOver Mac, ki omogoča instalacijo in uporabo (ne vseh) programov narejenih za Windows...

5 komentarjev

Izšla sta novi wine in CrossOver Office

Slashdot - Včeraj je izšla nova različica emulatorja CrossOver Office 5, s katerim je mogoče pod Linuxom poganjati nekatere pisarniške aplikacije okolja Windows, kot na primer Microsoft Office, Lotus Notes, Microsoft Project in Visio, Macromedia Dreamweaver MX, Flash MX, Adobe Photoshop, itd. CrossOver med novostmi prinaša delno podporo za Microsoft Office 2003 (podpore za Outlook še ni).

Prav tako pa je izšel tudi wine 0.9, ki je za razliko od CrossOver Office-a brezplačen, prav tako pa služi poganjanju Windows programov pod Linuxom. Wine je tako po 12 letih razvoja prešel v beta fazo testiranja, čeprav ga številni uporabniki Linuxa že poznamo kot zanesljivo in zmogljivo orodje, saj podpira številne Windows aplikacije, med drugim tudi igre.

12 komentarjev

CrossOver Office 3.0

PC Linux Online - Nova različica programskega paketa za poganjanje aplikacij za Windows v okolju Linux, CrossOver Office 3.0, podpira že več kot 30 programov. Že prej so bili podprti npr. Microsoft Office, Visio in Internet Explorer, Intuit Quicken, Macromedia Dreamweaver in Flash, zdaj pa lahko v Linuxu uporabljate tudi Lotus Notes 6.51, Microsoft Outlook XP in Microsoft Project. Klik!

41 komentarjev

CrossOver Office 2.0!

PC Linux Online -

CodeWeavers, vodilni razvijalec programske opreme, ki omogoča uporabo programja za Windows pod Linuxom, je izdal CrossOver Office 2.0. Nova različica priljubljene programske opreme omogoča uporabo zbirke Microsoft Office XP in Adobeovega Photoshopa 7 v okolju Linux brez uporabe emulatorja. Polega tega dodaja podporo tudi japonskim, kitajskim in korejskim različicam programske opreme.

Že prejšnje različice so omogočale uporabo Lotus Notes, Intuit's Quicken, Microsoft Visio, Microsoft Internet Explorer in drugih programov v okolju Linux. Photoshop je za marsikoga ključni program, zato bo nova različica prispevala tudi k širjenju Linuxa na namizja. Uporabo Photoshopa pod Linuxom so si že ogledali na DesktopLinux.com.

CrossOver Office deluje na novih različicah distribucij SuSE, RedHat in Mandrake. Cena ene licence znaša 54,95 dolarjev. Klik!

5 komentarjev

Microsoft prepovedal objavljanje popravkov za žužke v njihovi programski opremi

The Register - Ta pa je bosa. Microsoft je avtorsko zaščitil objavljanje popravkov za žužke v njihovi programski opremi. Elias Levy od Securityfocus.com je prejel pismo, v katerem so ga Microsoftovi odvetniki obvestili, da nima njihovega dovoljenja za obveščanje ljudi o popravkih, če pa bo s svojim "NELEGALNIM" !!! početjem nadaljeval, bo obravnavan kot kršitelj zakona o avtorskih pravicah. Za zgodbo z Microsoftove strani, niso našli nobenega sogovornika. Čeprav sem zagovornik MS-ja in trdim, da so z win2k opravili res dobro delo, sem tudi prepričan, da jim bo treba malo pristriči peruti .. pač, postali so preveliki in premočni. Več si lahko preberete na tem naslovu. [;((] Thanx JLP. [:))]

2 komentarja