»

Črna zverina

NexusHardware - Če imate v vašem računalu vodno hlajenje in za hladilnik uporabljate kakšen star, zarjavel hladilnik od prastare "bolhice" (So te sploh že imele vodno hlajenje? -- alien-w) ali Lade in nimate prav veliko prostora, se lahko veselite tega testa, ki so ga spisali na NexusHardware. Black Ice Xtreme je vodni hladilnik s ceno nekje okoli 70 zelencev (dobrih 15 tisoč tolarjev), ki se je obnesel kar solidno, zatorej hitro na branje.

6 komentarjev

Še malo SiOLa

SiOL - Po tem, ko vas je Mate zelo prijetno razveselil z novico o prenovi ADSL paketov, vam moram razjasniti še nekaj zadev, ki jih je SiOL spremenil na bolje, a so večimanj ostale skrite očem javnosti.

Po zloglasnem prvem decembru, ko se bodo začele spremembe izvajati, bo vsak naročnik neštudentskega ADSL paketa upravičen do treh dodatnih poštnih predalov, katere bo lahko upravljal (dodeljeval in spreminjal) sam. To pomeni, da boste lahko imeli na enem ADSL naročniškem paketu kar štiri poštne predale s 25 MB kvoto, kar je hvale vredno.

Za imetnike dinamičnega IP naslova: Po novem bo omejitev dveh hkratnih povezav na internet preko ADSLja zvišana. Od spremembe dalje boste lahko preko huba/switcha na internet dostopali kar preko štirih računalnikov naenkrat.

Študentje, naročeni na ADSL, se lahko veselijo tudi obračunavanja klicnega dostopa, če ga bodo morebitno uporabljali. Vsem študentom na ADSLju se bo namreč klicni dostop na internet obračunaval po tarifi študentskega klicnega paketa...

24 komentarjev

Power Magic Radeon 8500

Overclockers Australia - ATI je končno ubral taktiko, ki bi jo moral začeti uporabljati že pred leti - vse svoje procesorje je začel prodajati tudi drugim proizvajalcem. Pred časom smo lahko ATI-jeve procesorje videvali samo na ATI-jevih karticah, na drugih izdelkih pa smo videli samo zastarele ATI-jeve čipe, kot so bili Rage IIc, Rage Pro in podobni shiranci, ki jih je že zdavnaj povozil čas. Tokrat pa se lahko veselimo tudi kartic drugih proizvajalcev - in to na Radeon 7500 in 8500 čipih. No, ATI si je sicer vzel pravico, da lahko samo on prodaja procesorje s frekvenco 275 MHz, ostali proizvajalci pa le 250 in 225 MHz različice. Vendar pa to ne pokvari splošnega vtisa, saj se da šibkejše različice z 250 MHz procesorji za malce truda naviti na 275 MHz. Vsaj, če si ogledamo test Power Magicovega Radeona 8500, za katerega na Planet Savagu trdijo, da se neverjetno dobro navija.
Poleg pestre palete kartic, ki nam jih bodo v kratkem ponudila tudi druga podjetja, pa lahko pričakujemo še nekaj, kar bodo gotovo...

2 komentarja

Prvi (uradni) testi nForca

več strani - Uradni zato, ker smo lahko zmogljivosti nForca občudovali že konec septembra v Anantechovemu testu (ki pa ga še vedno nisem utegnil prebrati - damn). Iz grafov smo lahko videli, da Nvidiin dolgo opevan čip ni dober samo na papirju, ampak tudi v resničnosti, saj je posekal skoraj vso konkurenco (preglavice sta mu delala SIS735 in VIA KT266A). Kljub vsem odlikam pa smo še vedno brali test inženirskega primerka, ki ponavadi ne slovijo ravno po najboljšem delovanju. No, po tem, ko je Nvidia poslala nForce v prosto prodajo, se lahko veselimo tudi uradnih testov. Enega izmed prvih testov (če odštejemo Italijane, ki so brez vednosti Nvidie nForce opisali že v začetku septembra in Anandtech) so opravili pri nemškem c't. Test najdete tukaj, vendar pa povezava v času, ko pišem to novice (še) ne deluje, zato se sklicujem na The Inquirer. nForce (na MSI-jevi 6373) so primerjali z GeForcem 2, ter naborom D850MD, ki mu je prav tako pomagal GeForce 2....

2 komentarja

Novi firmware za 16x Plextorje

Slo-Tech - Ponosni lastniki 16x Plextorjevih pekačev se lahko veselite novega, izboljšanega firmwara za ta pogon. Popravek odpravi en zelo nadležen hrošč, in sicer tendenco k obešanju pogona med zmanjševanjem bralne hitrosti pri CD-RW medijih. Poleg tega novi firmware prinaša tudi boljše performanse pri uporabi Mitsuijevih 16x CD-R medijev. Zadevico najdete tukaj, uporabljate pa jo seveda na lastno odgovornost! Thnx, Vom.

0 komentarjev

Ou jea!

Slo-Tech - Kot bi rekli Američani: FREE STUFF! Tokrat celo gre za nekaj, česar se lahko veselimo mi Slovenčki, saj zadeva poteka v okvirih naše državice. Kakorkoli, gre za mobitelovo anketo o mobilnih operaterjih s katere izpolnitvijo si boste prislužili zastonj Mobitelovo majčko. Navali narod! Thnx, Jebediah.

15 komentarjev

500 aktivnih uporabnikov

Jaz - Hehe, yup, Slo-Tech je v tem trenutku dosegel magično številko 500 aktivnih uporabnikov. Toda bodite pozorni na besedo "aktivnih", kar pomeni, da so ti uporabniki dejansko aktivirali svoj uporabniški račun in da stran dejansko uporabljajo. Neaktiviranih računov je še precej več in če Primož le-teh ne bi brisal bi po mojem štetju bili že blizu 800. No, kakorkoli, gre za lep uspeh, kar nakazuje, da vam je stran všeč. Thnx [:))]!

1 komentar