»

MWC 2011: VMware predstavil virtualizacijo na androidih

ITworld.com - V Barceloni je VMware pokazal platformo za mobilno virtualizacijo, ki omogoča poganjanja ločenih (recimo osebnega in delovnega) profilov na androidnih telefonih. Prototip so pokazali na telefonu LG Optimus Black, poteka pa v podjetju že intenzivno notranje testiranje in sodelovanje s partnerji za pripravo tehnologije za uporabo v vseh androidnih telefonih.

Tehnični direktor VMwara Stephen Herrod pojasnjuje, da je ideja preprosta. Podjetja bodo dobila možnost na telefonih zaposlenih izolirati poslovne aplikacije od osebnega dela telefona, s čimer bodo naslovili cel kup varnostnih težav. Tako bodo zaposleni uporabljali katerikoli telefon, ki si ga bodo izbrali, podjetje pa bo imelo nadzor le nad poslovnim delom programske opreme. Administrator v podjetju bo v ta profil lahko namestil dodatne aplikacije in določil...

12 komentarjev

Zaposlitveni oglasi @ Slo-Tech

Slo-Tech - S precejšnjo zamudo danes objavljamo prvo različico zaposlitvenih oglasov na Slo-Techu. Objava zaposlitvenih oglasov na Slo-Techu je popolnoma brezplačna.

V nekaj dneh boste imeli v svojih profilih možnost nastaviti znanja, ki jih imate, tako da vam bo sistem sam predlagal oglase, ki bi vas morda zanimali.

Zavedamo se, da izgled še ni popoln, vendar se bo to uredilo v nakaj dneh. V naprej se opravičujemo za vse nevšečnosti v prehodnem obdobju.

V naprej se vam zahvaljujemo za vsa sporočila o napakah ter konstruktivne predloge.

6 komentarjev

Nova anketa: Barcamp

Slo-Tech - Po tem, ko smo vas nazadnje spraševali o vaši zainteresiranosti za zaposlitvene oglase in se je vaše pozitivno mnenje že vzelo na znanje, vas tokrat sprašujemo, če bi se udeležili ali celo sodelovali pri dogodku, kot je Barcamp.

Na Slo-Techu bi želel videti zaposlitvene oglase?
da58%
(551)
ne22%
(208)
morda20%
(195)
Skupaj glasov: 954


Barcamp je NE-konferenca, katerega namen je, da namesto stroge korporativne narave mednarodnih konferenc spodbuja sodelovanje vseh udeležencev. Takšna narava konference ima zelo zanimive posledice.

Če vam lahko običajni organizatorji zagotovijo vsaj nekaj visoko kvalitetnih predavateljev (in temu primerno visoke cene, ki se lahko gibljejo v rangu tri do pet tisoč evrov), vam pri Barcampu nihče ne zagotavlja, da boste poslušali svetovno priznane predavatelje. Tako boste sicer na običajnem Barcamp dogodku spoznali ljudi iz svoje skupnosti, a kaj verjetno je, da boste na bolje obiskanih Barcamp dogodkih v Londonu, San Franciscu ali New Yorku srečali zelo...

0 komentarjev

Zaposlitev@Slo-Tech

Slo-Tech - Glede na trenutne rezultate ankete ter povpraševanja v forumu, vas bomo v kratkem času razveselili z zaposlitvenimi oglasi na strani.

V svojih profilih si lahko ogledate trenutni osnutek vprašalnika za podjetje, ki išče nove kadre. Vprašalnik bo potrebno izpolniti poleg oglasa (ki trenutno še ni na voljo), v katerem bo podjetje opisalo za kakšno delovno mesto trenutno išče kadre.

Zanima nas, katere podatke o podjetju samem bi še želeli videti v zaposlitvenih oglasih na Slo-Techu.

27 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Znam programirati:
da43%
(732)
ne33%
(570)
morda21%
(357)
ne vem3%
(58)
Skupaj glasov: 1717
Glede na ogromno količino programerjev na tej strani, vas tokrat sprašujemo, ali bi uporabljali zaposlitvene oglase, če bi jih omogočili.

7 komentarjev

Slo-Tech Forum: Pettisoči uporabnik

Slo-Tech - Da je naš forum dejansko zelo uporabna stvar, je ugotovilo že nemalo obiskovalcev. Povrhu vsega so pogovori kultivirani, k čemur pripomore sproščeno vzdušje ter raznovrstnost obdelovanih tem.

Navijanje, iz česar se je stran pravzapav razvila, tako ni osamljeno v družbi elektrotehničnih vprašanj. Nasveti o nakupih tako z roko v roki sodelujejo z pomočjo uporabnikov uporabnikom, svoj prostor pa so si izborile tudi resnejše programerske vsebine, mlajši po srcu pa si izmenjavajo skrivnosti iger.

No, da pa ni vse tako strogo računalniško usmerjeno, skrbijo težke debate v oddelku znanosti in tehnologije, ki je eden prvovrstnejših kotičkov za sproščene, a z razmišljanjem podprte razprave o marsičem -- v slovenskem jeziku.

Čemu tak slavospev? I, resnično upamo, da je takega mnenja tudi pettisoči uporabnik, ki se je ravno danes prijavil na forum. Osebek se je naslovil z uporabniškim imenom roline ter ga je naša baza kot prijavljenega prvič ugledala danes.

V forum vas je tako vseh skupaj...

1 komentar

Malo drugačna anketa

Slo-Tech - Preden se pojavi slycer z njegovim paketom novic, pa še obrazložitev ankete. Enostavno se mi ni več dalo spraševati specifikacij vašega računalnika, zato sem kar ukradel Douglas Adamsovo idejo iz Štoparskega vodiča po galaksiji - in vas vprašal, kaj menite o digitalnih urah. Sodeč po trenutnih rezultatih, je imel žal že preminuli gospod Adams prav.

1 komentar

Koliko oglasov na Slo-Tech?

Jaz - No, tudi mi moramo nekako živeti in čas je, da se Slo-Techov oglasni prostor začne aktivno tržiti. Toda v vsakem primeru ste na prvem mestu vi, obiskovalci, in tako nas zanima, koliko oglasnih pasic ste pripravljeni tolerirati na Slo-Techu. Zadnja odločitev je seveda naša, toda zadnja stvar ki si je želimo, je počasna stran, prenabasana z raznimi reklamami. Torej, sedaj imate možnost da izrazite svoje mnenje glede te zadeve in prosimo vas, da pri tem pomislite tudi na nas, ki to stran vzdržujemo v svojem prostem času .

26 komentarjev

Novi vprašalnik

Jaz - Ok, Primož je končno porihtal administracijo skripte za vprašalnik, tako da sem lahko zamenjal vprašanja [:D]. Idejo za to anketo je prispeval Primož Ermenc, o podobnih temah pa smo razglabljali tudi v Forumu. Torej, katero hrano najraje prežvekujete ob prebiranju Slo-Techa, igranju igric in uporabi računalnika na splošno. Vprašalnik bo trajal kakšna dva do tri tedna, potem pa bomo presodili kaj je ultimativna hrana Slo-Techerjev!

5 komentarjev