»

Odstopil AMD-jev izvršni direktor Dirk Meyer

Dirk Meyer

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Včeraj je odstopil AMD-jev izvršni direktor Dirk Meyer, ki je to funkcijo opravljal od julija 2008. Kot so sporočili za javnost, sta se AMD in Meyer sporazumno odločila za prekinitev delovnega razmerja. V polikani izjavi za javnost je AMD-jev predsednik Bruce Claflin zapisal, da je Meyer nastopil funkcijo v težkih časih in uspel stabilizirati AMD, za kar so mu hvaležni.

V prihodnosti želijo povečati vrednost podjetja za delničarje (po domače želijo več dobička, ki se bo prelil v kapital), za kar sta potrebna občutna rast in vodilni položaj na trgu. Sprememba v vodstvu naj bi pomagala doseči te cilje, saj Meyer v poltretjem letu ni uspel izrazito obrniti finančnih tokov in doseči opaznejših dobičkov (predlanski preblisk je bil posledica Intelove globe). Lanske...

8 komentarjev

AMD z izgubo, manjšo od pričakovane

vir: CNet
CNet - Posledice recesije še vedno visijo v zraku, kar nekatere družbe čutijo, medtem ko druge ne. Med tistimi, ki posledice v obliki izgube čutijo, je tudi AMD, a stvari niso tako rdeče, kot se zdi na prvi pogled. Izguba, ki je znašala 128 milijonov dolarjev, je manjša, kot so sprva pričakovali. Prihodki so se s približno 1,4 milijarde dolarjev glede na drugo četrtletje dvignili za 18%, a so v primerjavi s tretjim lanskim četrtletjem padli za 22%. Analitiki so pričakovali prihodke v višini le 1,3 milijarde dolarjev.Po besedah CEOja, Dirka Meyerja, se je dvignilo povpraševanje po procesorjih in grafičnih karticah, ki jih proizvaja AMD. Največji dvig so opazili na Kitajskem, kjer je povpraševanje največje po nekoliko cenejših prenosnikih, nasploh pa narašča povpraševanje po majhnih in varčnih prenosnikih. Prav tukaj pri AMDju računajo, da...

4 komentarji

Rdeče številke odnesle Ruiza

Slo-Tech - AMD-jevo finančno poročilo za drugo četrtletje letošnjega leta je vse prej kot rožnato, saj so ob 1,349 milijarde dolarjev prihodkov imeli vrtoglavih 1,189 milijarde ameriških dolarjev izgube. Sedmo zaporedno četrtletje v rdečih številkah (nazadnje je AMD imel dobiček v tretjem četrtletju 2006) je privedlo do zamenjave na samem vrhu AMD-ja.

Dvainšestdesetletnega Hectorja Ruiza, ki je bil več kot šest let prvi človek AMD-ja, je nasledil Dirk Meyer, ki je svojo kariero pri AMD-ju začel leta 1995, kasneje je bil član razvojne ekipe, ki je razvila prvi procesor Athlon. Med leti 2001 in 2006 je bil vodja mikroprocesorske enote AMD-ja. Leta 2006 je postal AMD-jev COO, leto kasneje pa je bil izvoljen tudi v upravni odbor.

Več o tem si preberite na Mercury News, oziroma v AMD-jevem sporočilu za javnost.

30 komentarjev

AMD novičke

Slo-Tech - AMD je danes zanikal, da bi preklical prihod dvojedrnih Phenomov, o čemer smo vam včeraj poročali. Dvojedrni procesorji s kodnim imenom Kuma bodo tako luč sveta zagledali nekje v drugi polovici letošnjega leta.

Poleg tega naj bi v tretjem četrtletju AMD predstavil dva varčna trojedrnika, Phenoma X3 8450e s frekvenco 2,1 GHz ter 8250e s frekvenco 1,9 GHz. Oba naj bi imela porabo 65 W, kar je 30 W manj kot sedanji trojedrniki. Cene novih procesorjev zaenkrat niso znane, vendar glede na sedanjo prakso bodo varčni modeli stali približno deset do dvajset dolarjev več od običajnih trijedrnikov z enako frekvenco.

Vse bližje je tudi 23. junij, ko naj bi AMD uradno prestavil Radeone nove generacije, na spletu pa so se že pojavili nekateri neuradni testi omenjenih grafičnih kartic, najnovejšega najdete tule. V kolikšni meri gre za realne teste bomo izvedeli seveda po objavi prvih uradnih testov novih grafičnih kartic.

Kljub temu, da je nVidia pred časom prevzela Ageio, Intel pa Havok,...

14 komentarjev

Finančni poročili Intela in AMD-ja

Slo-Tech - Tekom tedna sta tako Intel kot AMD objavila svoji finančni poročili za prvo četrtletje letošnjega leta. Medtem ko je Intel v omenjenem obdobju ob 9,67 milijarde ameriških dolarjev prihodkov pridelal dobrih 1,4 milijarde ameriških dolarjev dobička, je AMD ob 1,5 milijardi dolarjev prihodkov imel 358 milijonov dolarjev izgube. Levji delež AMD-jeve izgube predstavljajo operativne izgube (264 milijonov dolarjev), medtem ko 50 milijonov dolarjev predstavljajo stroški nakupa ATI-ja. Več o tem si preberite v uradnih finančnih poročilih Intela oziroma AMD-ja.

16 komentarjev

AMD predstavil nove procesorje

Hartware.net - AMD je danes predstavil osem novih procesorjev, med katerimi so tudi lani septembra najavljeni trojedrni Phenomi X3. Poleg Phenoma X3 8600 s frekvenco 2,3 GHz ter Phenoma X3 8400 z 2,1 GHz so luč sveta zagledali štirijedrniki Phenom X4 9550, 9650, 9750 in 9850 s frekvencami med 2,2 in 2,5 Ghz. Pri vseh novih procesorjih gre za B3-Stepping, pri katerem so odpravli t.i. TLB-Bug dosedanjih Phenomov. Cene novih štirijedrnikov se gibljejo med 209 in 235 ameriškimi dolarji, medtem ko bodo trojedrni proesorji na voljo le v že sestavljenih sistemih OEM proizvajalcev. Poleg tega je AMD predstavil tudi varčen štirijedrni procesor Phenom X4 9100e s porabo vsega 65 W.

Več o tem si preberite na Hartware.net.

90 komentarjev

AMD novičke

več strani - AMD naj bi pripravljal X2 različico grafične kartice Radeon HD 3850, ki bi podobno kot Radeon HD 3870 X2 vseboval dva GPU-ja na eni tiskanini. Nova grafična kartica bi imela podobne zmogljivosto kot dva HD 3850 v CrossFire, luč sveta pa naj bi zagledala junija. V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi izšle tudi prve grafične kartice z jedrom RV770, ki naj bi po nekaterih informacijah vseboval kar 800 <i>Shader</i> enot, kar je na 150% več kot pri jedru RV670.

Za sedmi april naj bi pri AMD-ju načrtovali pocenitev nekaterih procesorjev. Razlog za padec cen so verjetno trije novi Phenomi, ki bodo prav tedaj prispeli na prodajne police, in sicer Phenom 9550, 9650 in 9750 s frekvencami med 2,2 in 2,4 GHz.

8 komentarjev

Intel z dobičkom, AMD z izgubo

Slo-Tech - Procesorska giganta sta objavila svoji finančni poročili za prvo četrtletje letošnjega leta. Vsekakor so lahko bolj zadovoljni pri Intelu, ki je ob 8,9 milijarde dolarjev dohodkov imel 1,6 milijarde dolarjev dobička. Več o tem preberite v Intelovem sporočilu za javnost. AMD je medtem v prvem četrtletju letošnjega leta imel 1,23 milijarde dolarjev dohodkov in 611 milijonov izgube. Več informacij o AMD-jevem poslovanju najdete v njihovem sporočilu za javnost.

8 komentarjev

Dobiček AMD-ja je močno upadel

AMD - Dobiček AMD-ja je v drugem četrtletju upadel tudi za 95%. Potem ko je AMD v prvem četrtletju, v primerjavi z Intelom, prikazoval dokaj enakomeren dobiček, je boj za cene pustil sledi. In to kljub temu, da je lahko AMD zadovoljil na začetku veliko povpraševanje po njihovih procesorjih, ki pa je začelo tudi upadati. Krivec za to je Intel, ki je v skladu z njihovo cenovno politiko začel zniževati cene njihovih procesorjev. V drugem četrtletju je bil tako padec dobička gromozanski. Seveda smo to zelo, v vedno nižjih cenah procesorjev, pozdravili mi, kupci. Kako je s tem pri Intelu bo treba še počakati. Sigurno pa ne veliko bolje.

13 komentarjev

Uradne informacije o Hammerjih

EBN - Na EBNju lahko zasledimo zanimivo poročilo predsednika AMDja, Hectorja Ruiza, o njihovih procesorjih osme generacije, 64 bitnih Hammerjih. Zaenkrat izgledajo zadeve precej bolj obetavno, kot z Intelovim never-ending-story-Itaniumom, saj so dejansko določeni datumi izida novih procesorjev (in kot vemo, se AMD stvari, kot so datumi, dejansko drži). Prvi 64 bitni procesor, ClawHammer (namenjen 1-2 procesorskim sistemom), je tako najavljen za prvo četrtletje 2002, medtem ko se bodo prvi primerki pojavili že proti koncu leta 2001. SledgeHammer (4-8 procesorski sistemi) pa lahko pričakujemo v drugem četrtletju 2002.

0 komentarjev