»

Sony pokazal kontroler za Playstation 5

Slo-Tech - Družina gamepadov DualShock se očitno poslavlja, kajti pri Sonyju so predstavili prvega naslednika, DualSense. Malce drugačen dizajn kljub vsemu vsebuje večino preteklih funkcij, žal pa se o podrobnostih novitet še niso kaj prida razpisali.

Podobno kot Microsoft, nam tudi Sony podrobnosti naslednjega Playstationa dostavlja v majhnih odmerkih. Prejšnji mesec smo lahko slišali nekaj konkretnih reči o njegovi notranjosti, tokrat pa so pokazali zunanjost ... ne same konzole, temveč njenega kontrolerja. Po štirih generacijah bodo DualShocki mesto odstopili DualSensu, katerega razvoj je sedaj zaključen in je že v igričarskih studijih. Sprememba imena naj bi sovpadala s poudarjeno pozornostjo finejšemu povratnemu odzivu - kjer so nam poprej roko "grobo" stresali z rumblom, naj bi bil sedaj novi haptični odziv natančnejši. Žal dlje od marketinške govorice še niso šli, zato ne vemo niti, ali gre za stereo stresanje, kar bi se gotovo spodobilo. Odziv je obenem vdelan tudi v oba petelina.

...

19 komentarjev

Alan Wake bo zgoden

bit-tech.net - Igro Alan Wake zlahka lahko povežemo z zamudami in odpovedmi, saj so jo sprva najavili že leta 2005 na E3 in predstavili na jesenskem IDF-u leta 2006 kot eno izmed prvih iger, ki dodobra zapreže štirijedrni procesor. Takrat je bilo mišljeno, da bo igra ekskluziva za Windows Vista in DirectX 10 ter da bo vključevala mnogo grafičnih dobrot iz takrat sveže grafične knjižnice. Ta načrt se je izjalovil, saj so sprva lani poleti najavili različico za Xbox 360, februarja pa povedali, da različice za osebne računalnike ne bo. Razlagi za ukinitev sta dve, po besedah razvijalskega studia Remedy so sami premajhni, da bi lahko razvijali dve različici, po besedah Microsofta pa osebni računalniki niso primerna platforma za igro, kot je Alan Wake. Sprva se je Xbox 360...

29 komentarjev

Doom 4 uradno najavljen

Slo-Tech - id Software, podjetje, znano po izrednih serijah iger Doom in Quake, je na svoji strani uradno najavilo razvoj četrte različice igre Doom. Po nekaterih špekulacijah sodeč, bo igra, seveda poleg za PC platformo, na voljo tudi za Xbox 360 in PS3.

Glede na to, da so fantje še na začetku, ni mogoče prav resno govoriti o izidu igre, je pa prej kot v treh letih skoraj zagotovo ne bomo pognali. Prav za razvoj te igre so razpisali tudi večje število delovnih mest.

16 komentarjev

Primerjava Dooma 3 - Windows vs. Linux

AnandTech - Gotovo vsi poznate legendarno streljačino Doom. Potem tudi veste, da je pred nedavnim izšla tretja različica, Doom 3. Ko so nedavno avtorji izdali še različico Dooma 3 za Linux, so se začela pojavljati vprašanja, na katerem operacijskem sistemu deluje igra hitreje. Ljudje na AnandTechu so se odločili narediti temu konec. Testirali so 6 nVIDIInih grafičnih kartic, od GeForca 5600XT do GeForca 6800 Ultra. Prišli so do nepričakovanega zaključka, da je igra na Linuxu do 25% počasnejša, kot na Windowsih.

Če bi testirali z ATI-jevimi grafičnimi karticami, bi verjetno prišlo še do večje razlike, saj je ATI "znan" po svojih gonilnikih za Linux.

21 komentarjev

Doom III tudi za Linux

več strani - Pri Id Software so držali svojo obljubo in dva meseca po izidu tretje inkarnacije igre Doom izdali še verzijo za Linux. Za delovanje potrebujete vsaj gigaherčni procesor s 256 MB pomnilnika, jedro 2.4 ali 2.6 in glibc 2.0 ali boljši. Edina večja omembe vredna težava je, da Doom III ne bo tekel na ATI-jevih karticah, ki uporabljajo fglrx gonilnik, so pa zatrdili, da pri ATI-ju že pospešeno delajo na popravku. Posebnih 64-bitnih verzij ni pričakovati, delujejo pa 32-bitne povsem zadovljivo tudi na 64-bitnih Athlonih. Več informacij in prenos demo različice lahko najdete na tej strani. Klik!

33 komentarjev

Doom 3 vodič

vir: HardOCP
HardOCP - id Software in Hard|OCP so združili moči in spisali obsežen vodič o igri, ki je bržkone ena najbolj pričakovanih že nekaj let -- Doom 3. Da pa članek ne bi bil preobsežen so se omejili le na strojno opremo in so vam poskuašli približno predstaviti zahteve dotične igre še preden izide, da boste lahko imeli predstavo ali Vaša trenutna strojna oprema zadošča zahtevam tretje inačice Dooma. Pri id Software so gotovo naredili pohvale vredno potezo z optimizacijami, saj boste lahko na dve leti ali še malenkost več starih računalih s kolikor toliko spodobno grafikuljo, mirne duše igrali to grafično čudo.

54 komentarjev

Carmack o grafičnih karticah za Doom 3

več strani - V intervjuju, objavljenem na Gamespy, je John Carmack izjavil, da je po njegovem mnenju ATI Radeon 8500 boljša kartica za Doom 3, ker lahko dostopa do več tekstur naenkrat kakor GF4 Ti, čeprav ima nVidia boljše gonilnike. Geforce in Radeon kartice z 64-bitnim ali SDR pomnilnikom naj bi ne bile dovolj hitre za igranje, razen če jo mislite poganjati pri ločljivosti320x240.

V intervjuju na Shacknews pa je dejal, da je demo, ki so ga predstavili na E3 tekel na medium kvaliteti.

5 komentarjev

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja