»

Windows 7 Service Pack 1 še letos?

Bo Windows 7 prav tako uspešen, kot Windows XP?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Čeprav je Microsoft sprva načrtoval izid prvega servisnega paketa za Windows 7 šele 22 mesecev po izidu, torej konec poletja leta 2011, po spletu krožijo govorice, da se je to obdobje močno skrajšalo ter da prvi servisni paket lahko pričakujemo še letos. Vir teh govoric je spletna stran Tech ARP, ki ima že dobro zgodovino bolj ali manj točnih napovedi Microsoftovih servisnih paketov in ostalih popravkov. Dobro prodajo Windows 7 bi Microsoft s servisnim paketom zgolj povišal. Razlog za pohititev z izidom naj bi bila obilica hroščev, ki so ali že popravljeni oz. so njihovi popravki že v testni fazi in naj bi bili v kratkem na voljo za prenos. Lep delež teh hroščev je namreč sčasoma lahko močno upočasnil delovanje sistema. Mnogi uporabniki...

65 komentarjev

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Beta SP2 za Visto naslednji teden

CNet - Microsoft je v svojem blogu potrdil, da bo beta različica drugega servisnega paketa popravkov za Windows Visto izšla prihodnji teden, poročajo na CNET. Med novimi dobrotami, ki jih bo SP2 prinesel, velja omeniti podporo za Blu-ray, Bluetooth 2.1, ICCD/CCID pametnim karticam in novo verzijo Windows Search 4.0.

Novost brez primere je tudi dejstvo, da bo spričo novega pristopa v servisiranju isti paket popravkov hkrati namenjen tako namizni Visti in kot strežniški inačici Server 2008. Paket ne bo komulativen, torej bo pred namestitvijo potrebno poskrbeti, da bo SP1 že na disku. Končno verzijo lahko pričakujemo prihodnje leto.

108 komentarjev

Tretji servisni paket bo še počakal

News.com - Microsoft je danes sporočil, da bo izid tretjega servisnega paketa popravkov za Windows XP še nekoliko počakal zaradi novoodkrite napake. Že pretekli teden je bila pripravljena zaključna verzija SP3, vendar pa so zadnji hip opazili težave z združljivostjo s programom Microsoft Dynamics Retail Management System. Ista napaka je prizadela tudi SP1 za Visto, ki pa ga je Mirosoft prek avtomatičnih posodobitev že izdal prejšnji teden. V Microsoftu so se napako odzvali tako, da bo Windows Update preveril, če na računalniku teče DRMS in v slednjem primeru preprečil namestitev SP3. Popravek je bojda že spisan in bo objavljen kmalu. Klik!

27 komentarjev

Servisni paket popravkov za Visto

Microsoft - Slabih štirinajst mesecev po izidu Windows Viste je v torek izšel prvi servisni paket popravkov, ki smo ga že nestrpno pričakovali. Pričakovanja so bila velika, saj podjetja na nove operacijske sisteme običajno prehajajo šele po izidu servisnih paketov, pa tudi mnogo domačih in profesionalnih uporabnikov je upalo, da bo Microsoft odpravil malenkosti, ki so kazile novi sistem ob izidu.

Obsežen seznam popravkov je že na voljo, poleg tega pa prinaša tudi nekaj novih funkcionalnosti, med katerimi velja omeniti exFat, 802.11n, iPv6 za VPN-povezave, DirectX 10.1. Za zdaj so na voljo le angleška, nemška, francoska, španska in japonska različica, kmalu pa pričakujemo še druge. Vse o novem Service Packu si lahko preberete na Microsoftovi strani, od koder si ga lahko tudi brezplačno prenesete, tako za 32- kot 64-bitno rešitev.

63 komentarjev

Microsoft z Service Pack 1 za Visto onemogočil določene aplikacije

Slashdot - Prvi paket popravkov za Windows Visto, ki je svet ugledal 4. februarja prinaša s seboj tudi nekaj neprijetnih in predvsem nepričakovanih novosti - tako je Microsoft potrdil da so v imenu varnosti in stabilnosti sistema onemogočili določene programe (med drugim BitDefender, ZoneAlarm, Trend Microv Internet Security, itd.) ali pa so ti programi izgubili del svoje funkcionalnosti - kar je nadvse nepričakovano za paket popravkov od katerega se je pričakovalo vse prej kot to.

Za večino programov že obstajajo takšni ali drugačno popravki ali postopki s katerimi lahko obnovite celotno funkcionalnost programa ali vsaj del le-te, za podrobnejše podatke o dvomljivih programih pa si poglejte uraden Microsoft-ov članek in povezave na dotične popravke.

37 komentarjev

SkipRearm ali kako nelicenčno uporabljati Windows Visto

Slo-Tech - Vsi zahtevnejši uporabniki Windows Viste so najverjetneje seznanjeni z ukazom slmgr -rearm s katerim lahko tri krat podaljšajo preizkusno obdobje, med katerim lahko "Okna s Pogledom" uporabljajo brez vnosa licenčnega ključa. Omenjeni ukaz tako dopišča podaljšanje obdobja v katerem ni potrebna aktivacija iz 30 na 120 dni. Brian Livingston je odkril kako lahko s preprostim posegom v register to obdobje podaljšujemo v nedogled. Postopek je trivialen. Registrskemu kjuču HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurentVersion\SL\SkipRearm spremenimo vrednost iz 0 v 1. Brianu je tako uspelo 12 krat podaljšati preizkusno obdobje, vendar je priznal, da metoda najverjetneje ne deluje v vseh različicah Viste.

Najzanimivešje je nedvomno dejstvo, da ne gre za kakšen "umazan piratski trik" ampak popolnoma dokumentirano zadevo. Way to go Microsoft...

Avtor se tudi sprašuje, zakaj bi Microsoft v Visto vgradil možnost, ki dovoljuje nevestnim trgovcem nelicenčno prednalaganje, ki...

36 komentarjev

Windows XP SP3

Slo-Tech - Medtem ko že vsi čakajo najnovejše Windows Vista, se pri Microsoftu trudijo še z enim paketom popravkov za Windows XP. Tokratni tretji paket popravkov še ni blizu niti svojemu beta izidu, a se njegov neuradni seznam popravkov iz dneva v dan širi. Kdaj naj bi izšel? Po govoricah sodeč pred Windows Visto.

Če vas zanima, kaj in kako bo v najnovejšem paketu odklikajte na to stran. Zaradi same neuradnosti gre tudi postaviti pod vprašaj zanesljivost zgoraj omenjenega vira, tako da svetujemo uporabo centra v možganih za presojo kritičnosti vsebine na strani.

106 komentarjev

Service Pack 2 za Windows XP bo zamudil

več strani -

Microsoft je včeraj obvestil medije, da drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP, ki bi moral iziti v prvi polovici letošnjega leta, ne bo vsaj še tri mesece. Neuradne informacije so, da naj bi servisni paket za izšel konec julija in ne junija, kakor je Microsoft prvotno načtoval. Izdali so že eno nekončno verzijo (release candidate), pred izidom uradne verzije pa bodo vsaj še eno.

Novi servisni paket bo prinesel veliko varnostnih popravkov in nekaj dodatnih funkcij, med katerimi velja omeniti možnost blokiranja reklam med brskanjem po internetu (pop-up blocker) in privzetno izključen servis Windows Messenger, kar smo doslej najbolj pogrešali. Neowin in News.com poročata.

13 komentarjev

Izšel nov Service Pack za Windows 2000

Microsoft - Že pred nekaj dnevi se je na spletu pojavil četrti servisni paket popravkov za Windows 2000, a ker Microsoft ni postavil uradne strani in pripadajočih povezav, si mnogo ljudi ni upalo le-tega prenesti, misleč da po spletu kroži nekončna inačica. Sedaj je vse skupaj postalo uradno, tako lahko rečemo, da je Service Pack 4 za Windows 2000 uradno izšel. Vsebuje skoraj 700 različnih popravkov, za zdaj pa sta dostopni le angleška in nemška različica. Prenos in seznam vseh popravkov.

Na izid nas je opozoril Matri[X].

17 komentarjev