»

T-2 pocenil optiko

Nove cene pri T-2

T-2 - September je tu in z njim novosti, ki so jih za svoje uporabnike obljubili pri ponudniku dostopa do interneta T-2. Po uvedbi paketa asimetrične optike 100/10 Mbps za 20 evrov so sedaj še nekoliko znižali cene nekaj svojih paketov. Na forumih se je o tem šušljalo že nekaj dni prej, sedaj pa so tudi na svoji spleti strani zapisali nove cene. Paket 50/50 Mbps bo po novem stal 30 in ne več 50 evrov, 100/100 Mbps pa se je s 100 evrov pocenil na 40 evrov. Cena najšibkejših paketov ostane nespremenjena. Paketi brezčasna optika so imeli doslej na izbiro le hitrosti 10/10 ali 100/100, po novem pa so dobili še vse vmesne - 20/20 za 44, 50/50 za 46, 100/10 za 36 in cenejših 100/100 Mbps za 56 evrov. Novi paketi bodo na voljo od 1. oktobra.

91 komentarjev

Apple izdal boljši brskalnik od Opere

Slo-Tech - Vojna brskalnikov je v polnem zamahu in zadnje novice iz Cuppertina kažejo, da bo Opera morala predati prestol novemu najboljšemu brskalniku - Safari 4 beta.

Najnovejša različica Applovega brskalnika prinaša preko 150 novosti. Najbolj se ga bodo razveselili spletni razvijalci saj je prvi izdani brskalnik, ki podpira ACID 3 test, kopico CSS 3 lastnosti ter je pravi prvak v hitrosti. JavaScript poganja 6-krat hitreje od IE8, 4-krat od FF 3.1 in 3-krat od Opere. Močno so tudi izboljšali vgrajena orodja za razvijalce.

Poleg popravil pod pokrovom si je Safari sposodil še kopico vizualnih elementov od konkurence. Na prvi strani vas tako po vzoru Opere pričaka pregled najpogosteje obiskanih spletnih strani, od Chroma si je sposodil zavihke, ki so postavljeni nad naslovno vrstico, iTunes pa je služil za navdih pri razvoju...

85 komentarjev

Opera 10 prihaja

Slashdot - Že več kot dve leti sta minili od izida devete različice spletnega brskalnika Opera, ki je ves ta čas pridno napredoval in prilezel do podrazličice 9.62. V Opero se je razvil projekt norveškega telekoma iz leta 1994, ko so se za interno uporabo lotili razvoja lastnega kompaktnega in poskočnega brskalnika. Leto pozneje je Opera z drugo inačico postala dostopna tudi širši javnosti, kjer je veljala za zgled hitrega in učinkovitega programa, z čimer si je pridobila krog zvestih uporabnikov. Prenos je mogoč z uradne strani.

Včeraj je izšla alfa verzija Opere 10, kar pomeni, da nas do prave desetice loči še kar nekaj časa, a bolj zanimivo je dejstvo, da že ta z odliko opravi test Acid3. Trenutno ta preizkus združljivosti s spletnimi standardi opravi le pogon WebKit, in sicer na njem temelječa Safari 4 Developer Preview in gradnja 2778 Googlovega Chroma. Gecko, ki ga uporablja Firefox, doseže 93, IE na Tridentu pa 21 točk od stotih.

Pomembna novost, ki jo Opera načrtuje za deseto...

103 komentarji

PayPal se otepa zastarelih brskalnikov

PayPal Blog - Denarne transakcije, ki jih ponuja PayPal, naj bi bile varne in zanesljive, a glede na to, da gre za upravljanje z denarjem, poskuša veliko spletnih kriminalcev neprevidnim uporabnikom ukrasti paypal identiteto (t.i.: phishing) in s tem seveda denar.



Storitev bo od zdaj uporabnike najprej opozorila, da uporabljajo neprimeren brskalnik, nato pa jim bo lahko tudi preprečila uporabo. Skoraj neverjetno je, da ima PayPal nezanemarljiv delež strank, ki uporabljajo zastarele in ranljive brskalnike, kot sta denimo Internet Explorer 4 ali celo različica 3. "Po našem mnenju je dopuščanje uporabe neprimernih internetnih brskalnikov...

16 komentarjev

Acid3 test brskalnikov spet dal misliti razvijalcem

Web Standards Project - Organizacija Web Standards Project, ki se trudi za merila, ki bi poenotila in pocenila razvoj spletnih strani, je predstavila rezultate testa različnih spletnih brskalnikov Acid3.
Na svoji spletni strani so zapisali, da so minila tri leta, odkar so izdelovalcem brskalnikov dejali, da bi jih radi videli nasmejane, zdaj pa bi jih raje prijeli za roko in potolažili. Čeprav je Acid3 test osnovan na 4 leta starih standardih, ga ni uspešno opravil niti eden od trenutnih brskalnikov, ki so prisotni na trgu. Takšni naj bi bili pričakovani rezultati testa:



Da opravi test, mora brskalnik uporabljati privzete nastavitve, animacija mora biti gladka, točkovanje pa se mora zaključiti z vrednostjo 100/100. Zadnja stran mora...

38 komentarjev

Opera skladna z Acid2

OSNews - Naslednja novica bo nedvomno blagodejno vplivala na vse goreče privržence kulta Opere, pri čemer seveda ne mislimo na arije, temveč na internetne brskalnike [:D]. OSNews namreč poroča, da se je najnovejši build (8249) tega brskalnika uvrstil v elitni klub izdelkov, ki prestanejo test Acid2. No, da jim nekoliko ohladimo veselje, povejmo, da Opera ni prvi član tega ekskluzivnega kluba. Če gre verjeti Wikipediji, sta ta test že prej prestala Safari za Mac OS X in Prince XML (pretvornik iz XML v PDF), zelo blizu sta Konqueror in iCab. Članom Mozilline rodbine kljub trudu še nekoliko manjka do tega, medtem ko ta preizkus naj sploh ne bi bil glavni cilj razvijalcev prihajajočega IE7.

Sicer lahko omenjeni test vsakdo naredi tudi sam. Brskalnik je potrebno le usmeriti sem in rezultat primerjati z " pravilnim odgovorom".

29 komentarjev