»

Duke Nukem Forever prihaja maja!

CNet - Lani se je prvikrat po trinajstih letih razočaranj zazdelo, da bomo težko pričakovani in neštetokrat prestavljeni Duke Nukem 3D vendarle dočakali. Oktobrski posnetki so bili nadvse vzpodbudni, a današnje vesti so še bolj. Potrjen je datum izida. Duke Nukem Forever bo 14 letih čakanja prihaja 3. maja v ZDA in 6. maja drugod po svetu.

Streljačina bo na voljo za Xbox 360, PlayStation 3 in osebne računalnike. Igra bo ponujala vso obscenost, ki jo od nje pričakujemo, tako da bo na prodaj le polnoletnim. Založnik obljublja, da bo v njej moč prebirati revije za odrasle, pisati neprimerne grafite in podobno, da o ubijanju - ki je v igrah dosti manj stigmatizirano od golote - ne govorimo. Misija igre bo rešiti svet pred prašičjimi policaji, vesoljskimi pomanjševalnimi...

31 komentarjev

Duke Nukem Forever bojda prihodnje leto

The Wall Street Journal - Brezkončna saga o nadaljevanju Duke Nukem Forever, ki se vleče že trinajst let, se je lani zdela končana, pa je dobila vnovičen zagon. Lani je bil s stečajem 3D Realmsa razvoj Duke Nukem Forever odpovedan. Založnik Take-Two je sicer obdržal založniške pravice, če bi igra kdaj vseeno izšla, a se to takrat ni zdelo mogoče. Sledilo je nekaj tožb med Take-Two in 3D Realmsom, ki pa so sedaj zaključene, pri čemer nobenega stran noče razkriti podrobnosti. Tako je danes, trinajst let po napovedanem izidu, prihodnost spet bolj rožnata.

Gearbox Software namreč prevzema ostanke ekipe 3D Realmsa, ki je pisala Duke Nukem Forever. Scott Miller, ustanovitelj in nekdanji izvršni direktor 3D Realmsa, danes priznava, da so bili pri pisanju igre...

66 komentarjev

Take-Two Interactive toži 3D Realms

Bloomberg - Prejšnji teden je navdušence nad franšizo Duke Nukem pretresla novica, da težko pričakovanega nadaljevanja Duke Nukem Forever po več letih prelaganj in praznih obljub ne bo. Razlog je zaprtje studia razvijalca 3D Realms. Z dokončno odpovedjo pa se ne strinjajo v podjetju Take-Two Interactive, ki razvoja igre sicer ni financiralo, je pa plačalo 12 milijonov dolarjev za založniške pravice, poroča Bloomberg. Take-Two in Apogee (pravno ime za 3D Realms) sta prvo pogodbo sklenila leta 2000, tri leta po napovedanem začetku razvoja igre. Takrat je Take-Two plačal omenjeni znesek in pridobil založniške pravice. Drugo pogodbo, ki javnosti še ni poznana, sta sklenila leta 2007. Take-Two razvijalcem očita, da so zavlačevali in zavajali, saj naj bi jim večkrat zatrdili, da se približujejo koncu razvoja igra. Klik!

18 komentarjev

3D Realms šli rakom žvižgat, Duke Nukem Forever tudi

Shacknews - Leta 1987 ustanovljeni 3D Realms je sklenil svojo pot, poroča ShackNews. Ker je 3D Realms širšemu igralskemu občestvu poznan predvsem po franšizi Duke Nukem, katere nadaljevanje Duke Nukem Forever obljubljajo že dvanajst let, je to takoj zastriglo z ušesi ob vprašanju, ali je Duke Nukem Forever zdaj dokončno postal For Never. Odgovor je najverjetneje pritrdilen. Založnik Take-Two je potrdil, da njihova pogodba ne vključuje financiranja razvoja Duke Nukem Forever, a so kljub temu obdržali založniške pravice, če bo igra kdaj po kakšnem čudežu dokončana. To se zdi malo verjetno, saj je tudi Joe Siegler potrdil, da se obubožani 3D Realms poslavlja. Apogee Software in Deep Silver, ki razvijata Duke Nukem Trilogy, sta medtem zagotovila, da dogodki nanju ne vplivajo in da bo ta igra izšla po načrtih.

92 komentarjev

Pri nagradah Vaporware nič novega

Duke Nukem Forever

vir: Wired News
Wired News - Revija Wired je v skladu s tradicijo razglasila že 11. nagrade Vaporware, ki jih v svetu računalništva podeljujejo za izdelke z največjimi, najpogumnejšimi in najgromovitejšimi napovedmi in obljubami, ki se potem ne udejanjijo. Prvo mesto je že tradicionalno oddano za Duke Nukem Forever, ki je to dosegel že šestkrat: leta 2001, 2002, 2005, 2006, 2007 in 2008. Poleg tega se je leta 2000 zavihtel na odlično drugo mesto, leta 2003 pa je prejel posebno nagrado Vaporware za življenjske dosežke. Po dvanajstih letih razvoja Duke Nukem Forever ni nič kaj bistveno bližje prodajalnim policam, čeprav so že februarja napovedali, da je zdaj pa res v postprodukciji in izjavo kmalu preklicali. Broussard in Miller za zamudo ne krivita le kurb in kokaina, temveč tudi...

7 komentarjev

Duke Nukem Forever "mogoče" letos

Slashdot - Pri Dallas-u trdijo, da bo dolgo pričakovana igra izšla konec letošnjega leta. Žal pa so se oglasili tudi iz 3D Realms in sporočili, da ni čisto tako! Teksaški časopis je seveda špekuliral, medtem ko je predsednik 3D Realms, Scott Miller, sporočil, da bodo datum napovedanega izzida, najbrž zgrešili za mesec ali dva. Pravtako je omenil, da je izid na treh velikih platformah (v tem primeru PC, Xbox 360 in PS3) v načrtu, ni pa še potrjen.

Izvorna novica

54 komentarjev

Bi izvorno kodo Duke Nukema 3D?

Planet Duke - 3DRealms se je odločil, da svetovni javnosti ponudi izvorno kodo legendarne igre Duke Nukem 3D. Dostopna je pod licenco GPL, kjer odslej dela družbo Linuxu in njegovemu spremstvu. Velja opozoriti, da bo 3DRealms še vedno obdržal vse pravice (copyright) in da bo igro še vedno "prodajal" in tržil. Ta izdaja je namreč namenjena predvsem programerjem in priljubljeno igro že lahko v celoti pristno igramo tudi na Linuxu. Seznam zrcalnih strežnikov:

2 komentarja