»

Motorola A810 z Linuxom

Mobile Burn - Pametni telefoni z operacijskim sistemom Linux v Motoroli niso novost, je pa zanimivo spremljati odločitve različnih proizvajalcev glede programske opreme, ki jo bodo uporabili v novih modelih.

Iz FCC je o novem telefonu "odteklo" nekaj podrobnosti. A810 ima le osnovne tipke, tipkovnica in številčnica pa se nahajata na zaslonu, ki je občutljiv na dotik. Tekst lahko vnašate s plastičnim pisalom, saj zaslon prepoznava pisavo. Telefon deluje na treh GSM frekvencah (900/1800/1900MHz), manjka pa 850 MHz, kar najbrž pomeni, da ga Motorola ne namerava prodajati v ZDA. Fotoaparat z 2 megapiksloma je brez bliskavice, opazili pa so še standardno audio vtičnico 3.5 mm in FM radio ter podporo za Bluetooth. Na voljo je tudi dokumentacija ameriške zvezne komisije za komunikacije.

3 komentarji

AUO predstavil prvi pravi široki zaslon diagona 24-palcev

Gizmodo - AU Optronics je na tržišče poslal prvi zaslon širokega zaslona, ki ima razmerje 16:9 za naše mlinčke. V čem je torej prednost, saj imamo na policah vse polno širokih zaslonov, ki imajo sicer razmerje 16:10. Odgovor leži v HDTV standardu, katerega razmerje je 16:9, kar je na dosedanjih zaslonih z malenkost drugačnim razmerjem povzročalo črne pasovne, tako, da zaslon ni bil v popolnosti izkoriščen. Seveda ta novinec na tržišču ponuja tudi podporo za 1080p, CCLF osvetlitev (ne LED), kontrastno razmerje 1000:1, prav tako pa so napovedani tudi modeli drugačnih diagonal ter z enakimi tehničnimi lastnostmi.

Zaslon je namenjen vsem filmoljubcem, ki jih črni trakovi motijo pri gledanju videa, ki ima razmerje 16:9.



Več informacij
Vir

18 komentarjev

Double Agent slušalke

Gizmodo - Podjetje SkullCandy je predstavilo zanimive slušalke z imenom Double Agent. Prednost slušalk je, da ne potrebujemo posebnega MP3 predvajalnika, ampak da v nje le vstavimo SD kartico katere koli vrste. Slušalke imajo polnjivo baterijo, pri strani pa imajo gumbe za upravljanje z njimi. Začele se bodo prodajati letos spomladi in bodo na voljo v treh barvah.



Vir: gizmodo.com

16 komentarjev

Logitech predstavil novo spletno kamero

Gizmodo - Ob omembi spletne kamere manj tehničnim tipom na pamet pade pohotna prijateljica v modrčku, pravim geekom pa zrnate, neuporabne podobe, ki jih izpljune mizeren senzor. Do sedaj smo videli le malo webcamov s sprejemljivo sliko, pa še ti so bili dragi. Sicer je bilo sprva nekaj očitnih razlogov za to - šibke povezave v svet niso zmogle prenosa visokokakovostnega videa v realnem času, a ta izgovor je že dolgo stvar preteklosti. Logitech se je zato odločil, da bo ponudil novo serijo spletnih kamer, ki bodo znale bolj zapolniti širokopasovne pipice.

Novi član družine je na voljo v dveh različicah: namizni (Logitech QuickCam Pro 9000) in prenosni (Logitech QuickCam Pro for Notebooks). Ponaša se z lečami Carl Zeiss, ki so najbrž bolj kot uporabnikom MSN-ja znan lastnikom (predvsem Sonyjevih) digitalnih fotoaparatov, zmožna je ustvariti fotografije v velikosti dveh megapikslov in posnetke v ločljivosti 960 x 720 (30 fps). Napravica ima hiter avtofokus, vgrajen mikrofon s sistemom za...

7 komentarjev

Novosti iz Della

več strani - Eden največjih proizvajalcev računalniških sistemov v ZDA je za sezono pomlad/poletje 2007 predstavil nove linije svojih prenosnikov v očarljivih pisanih barvah (preberite poved še enkrat z glasom Lorelle Flego). Če se boste odločili za katerega od Inspirionov, boste imeli na voljo konzervativne črno, belo in rjavo, pa tudi vse običajne, bolj žive barve, zapakirane v klišejsko marketinška imena (alpinsko bela, pomladno zelena, flamingo roza, itd.). Poleg pobarvanih novincev so izdali še XPS M1330, za katerega pravijo, da je z 0,9 palca debeline najtanjši trenutno dobavljiv 13,3-palčni prenosnik. Tudi ta model je na voljo v svežih barvah.

Dell je malenkostno posodobil tudi svojo ponudbo programske opreme, uvedli so majhno, a pomembno novost, ki je bila dosedaj na voljo le lastnikom dražje XPS serije. Poleg operacijskega sistema na novem računalniku ponavadi dobite še kup nepotrebnega softvera (crapware), kar je zelo moteče, predvsem za zahtevnejše uporabnike. Opcija čiste...

11 komentarjev

Shure E500s

Den Guru - Dandanes ima že vsakdo od nas kakšen prenosni predvajalnik, bodisi tiste, skorajda arhaične, ki predvajajo CD-je, bodisi popularne s podporo formatu MP3 v najrazličnejših barvah, oblikah in velikostih. Te napravice lahko nesemo s sabo kamorkoli, zato so prvenstveno namenjene kratkočasenju, kvaliteta njihovega zvoka pa ni vedno na visokem nivoju. Eden od glavnih razlogov so tudi slušalke, saj proizvajalci ponavadi prilagajo cenene primerke, zato vsi, željni lepše glasbe, kmalu po nakupu nabavijo kvalitetnejše.

Trendi pa se počasi spreminjajo. Predvajalniki boljših znamk, kot so iriver, Creative in Apple, spravijo iz sebe kvaliteten zvok, na voljo pa so tudi različni modeli slušalk, ki bi naj konkurirali dražjim zvočnim sistemom. Navajeni smo, da večje audio slušalke lahko stanejo tudi po nekaj deset tisočakov, malce čudno pa je, če etiketo s pet- in šestmestnimi številkami zagledamo na majhnih slušalkah, ki se vtaknejo v ušesa. Prav takšne izdelke dela podjetje Shure, na Den Guru...

10 komentarjev