»

New Deal

The Register - Kot je že v navadi, morajo ameriški predsedniki svoj nos vtikati v skoraj vse zadeve, od katerih lahko imajo koristi. Tako se je Bushev kabinet sedaj spravil v reformo varnosti na internetu.

Nastajal je eno leto, in kakor pišejo na Registru, je tik pred objavo. Vsebuje od 60 do 80 napotkov, kako naj bi se v prihodnje oblikovala varnostna politika v omrežjih, velik poudarek pa daje predvsem sodelovanju podjetij, ki se ukvarjajo z varnostjo. Dokument pod uradnim imenom National Strategy to Secure Cyberspace bo na voljo v polni obliki jutri, tako da stay tuned for more.

5 komentarjev

DDR srečanje

VIA Hardware - Na Viahardware.com so dobili v roke tri DDR pomnilniške module, ki so jih primerjali med seboj. Na mizi so se znašli Crucial PC2100, Corsair XMS2400 in OCZ PC3000. Celoten test je bil poganjan na Abit KR7A, na katerem se je potil Athlon MP, obremenjevala pa sta jih programa SiSoft Sandra 2002 in 3DMark 2001. Moduli so bili testirani na treh frekvencah, 133 MHz, 150 MHz in na najvišji stabilni, kjer je sistem se stabilno deloval. Test je kratek in jedrnat, lahko pa ga preberete tukaj. So pa rezultati dokaj presenetljivi.

0 komentarjev

MSI K7T Turbo Limited opis

VIA Hardware - Na VIAHardware se je pojavil opis MSI K7T Turbo Limited plošče. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo. Nova plošča se že na prvi pogled bistveno razlikuje od stare, saj je popolnoma rdeča, drugače pa se ne razlikuje tako zelo od svoje prednice.
Plošča se je odrezala dokaj dobro, saj je dobila naziv Editor's Choice.

Tukaj se pa nahaja opis.

0 komentarjev

Izdelava ročaja za ohišje

Slo-Tech - Ročaji za računalniška ohišja so pred par meseci bili izredno popularna zadevca in po internetu ni manjkalo vodičev za njih izdelavo. Glede na to, da teh vodičev trenutno res manjka, bom vsem novim bralcem Slo-Techa prav prišla ta povezava. Gre za nov in precej spodoben vodič, ki so ga sestavili fantje z Bit Technologies ob pomoči CoolCaseMods spletne trgovine. Seveda za izdelavo ročaja ne potrebujete kompleta, ki ga prodaja CoolCaseMods, dovolj bo že malce domišljije in obisk lokalne železninarske trgovine... Thnx, mitja34.

1 komentar

MSI K7T Turbo "Limited"

Slo-Tech - Na VIAHardware se je pojavilo nekaj informacij o zanimivi plošči, ki nam jo pripravlja MSI. Gre za omejeno edicijo njihove precej popularne MSI K7T Turbo (njeno "normalno" različico smo testirali tukaj). Nova plošča se bo že na prvi pogled bistveno razlikovala od stare, saj bo popolnoma rdeča (če je to dobro ali slabo presodite sami ), MSI pa obljublja tudi nekaj drugih novosti ter boljše performanse. Opazna je tudi sprememba na pakiranju, saj je MSI škatli dodal ročko, podobno kot Epox svojim 8KTA3 ploščam. Zaenkrat ni znanega veliko več, tako da stay tuned... Thnx, mitja34!

3 komentarji

Posebna izdaja

X-Bit Labs - MSI bo v kratkem izdal posebno serijo K7T Turbo matičnih plošč. K7T Turbo je bazirana na VIA KT133A čipovju. Posebnost te extra serije bo živo rdeča barva in pozlačen (!!!) MSI hladilnik na čipu. Imela bo tri DIMM reže, ki bodo podpirale do 1.5GB SDRAM-a, 6 PCI rež, AGP 4x režo, in eno CNR režo. Posebna izdaja bo opremljena še z Promise Ultra ATA 100 kontrolerjem (po želji) in dvema USB vhodoma. Seveda bo tudi možnost priklopa dodatnih USB vhodov.
Kot vse MSI-jeve plošče, bo tudi ta imela vgrajeno MSI Fuzzy Logic 3 tehnologijo in Live BIOS. Še ena posebnost: posebna izdaja bo že serijsko podpirala povezavo dveh računalnikov skozi USB vhod. Zelo priročno za LAN party-je! Kabel za povezavo bo že priložen plošči. Komaj čakam, da zvem še kaj o tej rdeči zapeljivki. Pa vi?

3 komentarji

Overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2

HardOCP - V svojem testu sem uporabil tudi poseben overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2, ki sem ga zabasal na AthlonMB. Stvarca doda kar nekaj zanimivih nastavitevv BIOSu, med drugim tudi možnost višje voltaže inveč nastavitev za pomnilnik. Na Overclockage.com so BIOS namestili na svojo ploščo, ga optimizirali ter napisali članek o tem. Zadeva je res uporabna za vse lastnike MSI K7T Pro2 plošč, tako da si jo dotični kar oglejte.

0 komentarjev