»

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Resničnost tokrat navidezna

RTV Slovenija - Dva tedna sta naokoli in na vaše male ekrane spet prihaja Resnična resničnost. Na sporedu bo v torek, 18.12.2007, ob 18:00, ponovljena bo 40 minut čez polnoč in potem spet ob 11:25 zjutraj na prvem programu Televizije Slovenija!
Če bo bolj ali manj resnična kot Preverjeno se prepričajte kar sami.

Podali se bomo v virtualne svetove, tiste podobne pravemu in druge, ki tega niti ne poskušajo. Kaja bo poiskala možnosti za socialno omreženje, skupaj pa bomo poskušali razumeti, zakaj bi kdo hotel spletne dnevnike v tiskani obliki. Polž nam bo vsem pokazal katero programje uporablja za klepet s...

5 komentarjev

Resnična resničnost: Avtomobili in računalniki

Slo-Tech - V torek (danes) 8. maja ob 18.00 na prvem programu TV Slovenija nikar ne prezrite Resnične resničnosti. Tokrat bo beseda tekla o povezavi sveta bitov in bajtov s svetom motornega olja.

Gost v oddaji bo Žiga Colja, ki v Tistega lepega popoldneva pripravlja rubriko o štirikolesnikih Osmi potnik. Govorili bomo o navigaciji v avtomobilih, pa o svetu zabave, ki ni več rezerviran zgolj za zadnje sedeže in še čem.

Prikazali bomo tudi malce nekonvencionalne načine zaščite proti kraji in se namerno izgubili nekje v naši deželi. Manjkala ne bo niti Kaja s spletnimi stranmi, seveda na temo navigacije in avtoakustike. V kolikor ste katero od prejšnjih oddaj zamudili ali pa nameravate kakšno od prihodnjih pa vam je na voljo video arhiv.

Pridirkajte pred televizorje, danes ob 18.00!

19 komentarjev

Hekanje volilnih naprav

Slo-Tech - Že leta 2000, ko je George Bush mlajši prvič postal predsednik ZDA, so bile zaradi škandala na Floridi mnogih kritik deležne elektronske naprave podjetja Diebold. Očitno je bila zadeva upravičena, avtorji strani Open Voting Foundation so namreč uspeli v pičlih štirih minutah z nekaj tisočakov vredno opremo, dobavljivo praktično povsod, prilagoditi eno od tovrstnih naprav do te mere, da bi se dalo z njo enostavno ponarediti rezultate volitev, brez da bi to kdorkoli opazil. Podroben opis omenjenega postopka, ki vključuje zagon sistema s flash enote, lahko najdete tukaj, zaradi varnostnih lukenj pa naj bi Dieboldove naprave tudi izgubile uradni blagoslov.

Zahvaljujemo se Stepnemu...

32 komentarjev

Resničnost 123.

Slo-Tech - Danes ob 18.05 vas na prvem programu Televizije Slovenija vabimo k ogledu oddaje Resnična resničnost, ponovitev pa lahko ujamete petnajst čez polnoč.

Nadaljevali bomo pregled sejma Cebit, kjer se je dogajalo marsikaj. Tokrat predstavljamo očala s katerimi bodo v bodoče operirali avtomehaniki - računalnik bo gledal kar vidi mehanik in mu neposredno v očala posredoval vso tehnično dokumentacijo, roke pa bodo zato ostale proste za delo. Vse skupaj sliši na ime dopolnjena resničnost. Za nameček pa smo si pogledali še uporabo biometričnih metod v naših življenskih spremljevalcih - mobitelih, pa kako nastajajo risanke in program s katerim jih lahko izdelujemo sami.

Ob tem...

7 komentarjev

Resnična resničnost 121.

Slo-Tech - Danes, torej v torek, 18.05 boste (če boste pridni) na prvem programu TV Slovenija uzrli novo izdajo oddaje Resnična resničnost. Ponovitev pa bo pozno zvečer ob 0.25 na taistem programu.

Tokrat bomo za začetek pogledali kako deluje virtualni studio, ki smo ga v oddaji prvič uporabili prejšnjič (nenagradno vprašanje kdo je na sliki in kaj počne?). A ne spreminja se le nastajanje oddaj, temveč tudi njihova dostava. O novih smernicah smo se pogovarjali s šefetom inoviranja v BBC New media department. Za nameček pa bomo razkrili, da imamo zdaj tudi na nacionalki čisto prave podcaste (no pa je šel suspenz po gobe).

V drugem delu oddaje se bomo posvetili ženskam, saj bodo naslednji dan praznovale. Ne pozabite mamam, tetam, puncam in babicam kupit rožic, ali pa elektronski nakit, ki ga bomo pokazali v strojnem kotičku! Poleg nakita pa bo Vesna pobrskala po straneh namenjenih predvsem ženskam, Gašper pa ... no oglejte si sami!


54 komentarjev

Resničnost, 112. del

Slo-Tech - Resnična resničnost vas bo zadnjič pred poletjem razveselila 9. maja, to je v ponedeljek ob 20.30 na drugem programu TVS.

Podali se bomo na sled skrivnostnim žarkom, ki naj bi vodili v bodočnost 3D grafike in obetali razsvetlenje. No, bolj prav bi bilo reči, da bomo molili za prihod dobre razsvetljave v virtualne svetove. Nočemo kupa lažnih prerokov in vnaprej preračunanih učinkov temveč fizikalno dosledno odbijanje in lomljenje!


Da pa nenadno razsvetljevanje ne bi povzročilo zakuhavanja mlinčkov, je Sergej preučil kakšne so možnosti za njihovo klimatiziranje. Takšne in drugačne metode na žalost ne bodo kaj prida uporabne poleti, ko bomo namesto mlinčkov...

12 komentarjev

Odpuščeni ste. Razlog: Blog.

The Register - Kreh -- v Ameriki živečega Britanca so odpustili z delovnega mesta. No, to ni nič novega, je pa zanimiv razlog, ki ga je navedel direktor: vodenje spletnega dnevnika.

T.i. "blogi" so spletne različice dnevnikov, ki pa jih zaradi narave lahko prebere praktično vsak obiskovalec spletnega mesta. Iian Murray naj bi po svojih besedah za pisanje ne zapravil več časa kot kolegi na čikpavzah, a vendar je nadrejeni na predlog, da bi prenehal s pisanjem, menda le odvrnil, da je bil odpuščen brezkompromisno ter na mestu.

Seveda: čikpavza na svežem zraku je dobra za zdravje, zaradi zgrinjanja nad tipkalom pa postaneš zombi.

4 komentarji