»

GeForce 9600 GT šele osemindvajsetega

več strani - Pred časom smo poročali o prestavitvi uradne predstavitve prvega Geforca devete generacije, GeForce 9600 GT, ki naj bi tako luč sveta zagledala enaindvajsetega tega meseca. Razlog za zamudo naj bi bile težave z napetostjo nekaterih primerkov grafične kartice. Po poročanju The Inquirerja pa naj bi datum uradne predstavitve bil ponovno prestavljen za teden dni, tako bo nova grafična kartica luč sveta zagledana osemindvajsetega februarja. Vzrok za ponovno predstavitev je menda še vedno enak, prste vmes pa bi utegnilo imeti tudi kitajski novoletni prazniki, med katerimi imajo na Kitajskem in na Tajvanu dela proste dni.

Znane pa so cene grafičnih kartic GeForce 9600 GT, tako naj bi bilo za 256 MB različico potrebno odšteti 169 ameriških dolarjev, medtem ko bo različica s 512 MB pomnilnika stala 189 ameriških dolarjev. Več o tem na Expreview.

5 komentarjev

Microsoft ponudil 44,6 mrd $ za Yahoo!

Reuters - Po poročanju The inquirer in Reuters je Microsoft ponudil za nakup Yahooja 44,6 milijard USD. S tem nakupom naj bi se še bolj zaostril boj med Redmondom in Googlom za internetno prevlado. Microsoft je pripravljen plačati 31 USD za delnico Yahooja, kar je za 62% več, kot je bila včeraj cena delnice po zaprtju na ameriški borzi - Nasdaq.

Yahoo pričakuje nadaljnjo strmo rast spletnega oglaševanja, ki naj bi do leta 2010 obsegalo že 80 milijard USD, v primerjavi s 40 milijardami USD v letu 2007. Dodajajo pa, da je na tem področju vse bolj dominanten le en igralec - Google.
Yahoo je bil zadnje čase tarča vse več kritik zaradi ne najboljšega konkuriranja Googlu na področju spletnega oglaševanja in spletnega iskalnika ter, še bolj pogosto, porastu "social network" strani, kot sta Myspace in Facebook.

Microsoft pravi, da so identificirali štiri področja, kjer bo prihajalo do medsebojne sinergije. Ta pa bo vredna milijardo USD letno.

Na novico sta nas opozorila tudi root987 in metalc.

35 komentarjev

R700 morda že maja

The inquirer - Kljub temu, da so se pred časom pojavile govorice o tem, da bo R700, AMD-jev grafični čip naslednje generacije, luč sveta zagledal šele leta 2009, se bi po poročanju Inqiurerja to lahko zgodilo že maja letos. Prvi prototip R700 naj bi bil tako pripravljen že februarja, sledilo bo okoli 90 dni testiranj in v najboljšem primeru prve predstavitve nove grafične kartice maja. V primeru nepričakovanih zapletov med testiranji naj bi se datum izida prestavil za približno dva meseca, dodaja pisec.

izvorna novica.

22 komentarjev

Na Norveškem obvezna uporaba ODF za vladne dokumente

The inquirer - Kot poroča The Inquirer se je norveška vlada odločila, da morajo biti vsi javni dokumenti, ki jih sproducira državna uprava shranjeni v odprtih formatih.

To pomeni HTML, PDF (različica 1.4 ali kasnejša) ali ODF (Open Document Format), ki ga med drugim uporablja tudi OpenOffice.

Ministrica Heidi Grande Røys, ki vodi ministrstvo za javno upravo in reforme je izjavila, da bo vladna odločitev izboljšala tekmovanje med ponudniki pisarniških aplikacij ter da se s to odločitvijo časi, ko so bili dokumenti javne uprave dostopni le v MS Word formatu bližajo koncu.

Podnaslov članka v The Inquirerju se glasi: "Microsoft Word prepovedan v javnosti".

19 komentarjev

Seagatovi diski neprijazni Linuxu

Slashdot - Na The Registru poročajo o novih Seagatovih eksternih diskih, ki imajo nemalo težav z odprtokodnim programjem. Da izdelovalec ni razmišljal o Linuxu kaže že dejstvo, da so diski tovarniško formatirani v formatu NTFS, kar pa ni velika ovira, saj ga zlahka preformatiramo.

Večji problem je, kot kaže, varčevanje z energijo, ki je implementirano zelo okorno. Po nekaj minutah neaktivnosti se disk izklopi, v življenje pa se vrne kot USB1.1 naprava, česar Linux ne prebavi. Seagatov lakonski odgovor se glasi: "Linux ni podprt." K sreči obstaja zasilna rešitev. Klik!

Serija diskov se ironično imenuje Free Agent.

33 komentarjev

Sapphire pokazal delček prihodnosti

The inquirer - Na Seattleskem WGC World Cyber Games (WCG) je Sapphire obiskovalcem predstavil sila zanimiv računalniški sistem. Le-ta je namreč temeljil na matični plošči z AMD-jevim prihajajočim veznim naborom RD790, na katerem je deloval procesor Phenom X4, za prikaz slike pa sta skrbeli grafični kartici temelječi na grafičnem jedru RV670 povezani v Cross-Fire.

Vsi trije AMD-jevi izdelki bodo uradno predstavljeni predvidoma včetrtem četrtletju letošnjega leta, ko bodo znane tudi njihove prave zmogljivosti. Več o tem si preberite na The Inquirerju.

44 komentarjev