»

Nova anketa

Slo-Tech -
V letu 2007 sem za računalnik oz. komponente odštel:
od 1001€ do 2000€17%
(208)
od 201€ do 500€17%
(208)
od 501€ do 1000€17%
(202)
manj kot za burek13%
(161)
od 101€ do 200€12%
(144)
od 21€ do 100€11%
(128)
več kot 2000€6%
(68)
od burek do 20€5%
(59)
ne vem2%
(19)
Skupaj glasov: 1197
Nova anketa je rahlo novoletno obarvana.

16 komentarjev

Britanska policija zahtevala razkritje šifrirnih ključev borcev za pravice živali

Schneier.com - Maja letos smo poročali, da si je britanska vlada zaželela podelitev pooblastila policiji, da od osumljencev zahteva razkritje šifrirnih ključev ali šifrirane vsebine. Tako so v Britaniji sprejeli zakonodajo, ki predvideva do dve leti zaporne kazni za osebo, ki ne bo želela razkriti svojih šifrirnih ključev oz. odkleniti šifrane vsebine.

Razlog? Boj proti "teroristom" in "pedofilom", seveda. A kdo so teroristi in pedofili v praksi?

Odgovor smo žal dobili kar kmalu. Zakon Regulation of Investigatory Powers Act je v veljavo stopil oktobra letos in že po slabih dveh mesecih je britanska policija od prvih osumljencev zahtevala šifrirne ključe.

Zanimivo pa je, da pri tem ne gre ne za teroriste, ne za pedofile, pač pa za okrog trideset aktivistov, ki se borijo za pravice živali.

Česa točno so omenjeni obtoženi sicer ni znano, žal pa vse skupaj močno spominja tako na Orwellov 1984, kot tudi na njegovo Živalsko farmo.

47 komentarjev

Ugodno prodam malo rabljeno volilno pravico

Slo-Tech - V nedavno izvedeni anketi na ameriški univerzi NYU so študentje preračunljivo povedali, da bi svoj glas na naslednjih predsedniških volitvah raje zamenjali za kaj s tržno vrednostjo. Dve tretjini bi recimo svojo državljansko dolžnost prodali za letno šolnino (brez znanja človek dandanes težko kaj doseže), polovica bi se brez težav kar za vedno poslovila od volilne pravice v zameno za dolarski milijon.

Žal pa oboji kljub odlični prodajni miselnosti najbrž ne bi tako hitro zaslužili, saj je premočna konkurenca petine, ki za svoje glasove zahteva bistveno manjši znesek. Zamenjali bi jih namreč kar za hiperpopularni iPod touch.

Če damo cene na stran, je vsekakor vzpodbudno dejstvo, da se mladi družboslovci začenjajo zavedati, da lahko svoje glasove bogato vnovčijo. Spregledali so zastareli in utopični sistem t.i. demokracije, zato jih raje dajo nekomu, ki je zanje pripravljen odšteti mastne denarce, kot pa politikom, od katerih pošten državljan nikoli še beliča ni dobil.

Izvorna...

52 komentarjev

Termometer na USB-ju mi povej ...

Slo-Tech - Po uspešnem podvigu z IR sprejemnikom in zdravljenju opeklin, se je naš član - Hijacker lotil nove zgodbe.
In sicer je tokrat sestavil termometer, ki ga priključimo na USB vtič, za kar je ponovno uporabil Atmelov mikrokontroler ter Maxim-ov digitalni senzor DS18B20.

Če se sprašujete o praktični namembnosti sedaj že legendarne stvaritve, vas moramo razočarati, saj le-ta še ni znana. Kljub temu pa se že širijo govorice, ki namigujejo da naj bi bil to prvi korak k rešitvi vprašanja o globalnem segrevanju, ki bo končno pomiril duhove sodelujočih.

Manjša in statistično zanemarljiva skupina odločno zanika domnevno plemenito naravo izuma z argumentom, da k popolnemu daljincu sodi le pravilno ohlajeno pivo.

Za izdelavo boste morali odšteti dobrih 6€ in eno matično ploščo.

2 komentarja

Nova anketa

Slo-Tech -
Ko bom velik bom:
računalničar30%
(279)
porno zvezda22%
(205)
letalo (drugo)16%
(146)
pasel owce14%
(131)
rastlina9%
(81)
politik5%
(51)
pometal ceste5%
(47)
Skupaj glasov: 940
Sedaj, ko smo ugotovili, da bi več obiskovalcev Slo-Techa raje vegetiralo, kot da bi se podali v politiko, vas sprašujemo, kako bi reagirali na goro majhnih sličic nametanih po celotnem Slo-Techu.

77 komentarjev