»

Izšel Safari 5

OSNews - Apple je izdal novo verzijo svojega brskalnika Safari. Peta inačica brskalnika je brezplačno na voljo za uporabnike Macintoshev in Windows, prenos je že mogoč z domače strani.

Kot je to te dni modno, se Apple hvali s hitrostjo in odzivnostjo brskalnika. Prenovili so pogon Nitro za JavaScript, ki naj bi bil 30 odstotkov hitrejši od predhodnika in tri odstotke hitrejši od Chromovega. Prav tako so dodobra podprli HTML5 z dodatnimi API-knjižicami. Novost je še tehnologija DNS prefetching, ki jo je premierno predstavil Google. Brskalnik po naložitvi strani preišče povezave na strani in pri DNS-strežnikih poizve po IP-naslovih...

46 komentarjev

Safari 4 gre za med

Predstavitev Safarija 4

vir: CNet
CNet - Ta teden je Apple izdal četrto verzijo svojega internetnega brskalnika Safari, ki je na voljo za Windows in Mac. Apple obljublja, da je njegov Nitro najhitrejši pogon za JavaScript, saj naj bi bil 7,8-krat hitrejši od IE8 in 1,5-krat hitrejši od Chroma. Safari 4 prehiti tudi svojo mobilno izvedenko za telefone. Poleg tega je novost izboljšana modularnost, tako da bo odslej bo sesutje nekega vtičnika (plug-in) brskalnik preživel, zapreti bo potrebno le kritični dotatek, ter podpora za avdio in video tage HTML5. Uporabniki so očitno nad novim brskalnikom navdušeni, saj so ga v prvih treh dneh s spleta prenesli v 11 milijonkrat.

46 komentarjev

Apple izdal boljši brskalnik od Opere

Slo-Tech - Vojna brskalnikov je v polnem zamahu in zadnje novice iz Cuppertina kažejo, da bo Opera morala predati prestol novemu najboljšemu brskalniku - Safari 4 beta.

Najnovejša različica Applovega brskalnika prinaša preko 150 novosti. Najbolj se ga bodo razveselili spletni razvijalci saj je prvi izdani brskalnik, ki podpira ACID 3 test, kopico CSS 3 lastnosti ter je pravi prvak v hitrosti. JavaScript poganja 6-krat hitreje od IE8, 4-krat od FF 3.1 in 3-krat od Opere. Močno so tudi izboljšali vgrajena orodja za razvijalce.

Poleg popravil pod pokrovom si je Safari sposodil še kopico vizualnih elementov od konkurence. Na prvi strani vas tako po vzoru Opere pričaka pregled najpogosteje obiskanih spletnih strani, od Chroma si je sposodil zavihke, ki so postavljeni nad naslovno vrstico, iTunes pa je služil za navdih pri razvoju...

85 komentarjev

Izšel Safari 3.2

Apple - Apple je včeraj izdal novo različico svojega spletnega brskalnika, Safari 3.2. V njej je zakrpal ducat varnostnih pomanjkljivosti, zato Apple svetuje, da novo verzijo obravnavajo kot kritični varnostni popravek in namestijo vsi uporabniki Safarija. Na voljo je za operacijske sisteme Windows XP, Vista, Mac OS X 10.5 Leopard in Mac OS X 10.4 Tiger. Seznam popravkov in izboljšav je na Applovih straneh. Klik!

8 komentarjev

Apple je v oktobru posegel po polovici Japonskega trga

Slashdot - Iz Apple-a prihajajo razne govorice, da je njegov delež operacijskih sistemov na Japonskem velik, vendar tokrat za govoricami stoji tudi nekaj resnice. Leopard je naštel na Japonskem kar 53% prodanih BOX operaciskih sistemov v oktobru, pa čeprav se je ta mačkon prodajal le 6 dni v mesecu.

Izid je bil 26. oktobra ob 6. zjutraj, tako, da so prvi kupci bili Novo Zelandčani in Avstralci, vendar so v Tokiju hkrati odprli tudi novo trgovino, kar je povzročilo, da je kar 200 ljudi stalo v vrsti pred trgovinu, kljub rahlemu dežju, samo da bi kupili Apple-ov OS. Vrste so se pojavile tudi drugod po državi kjer je bila najavljena prodaja. Tako je Apple v oktobru, s prodajo vseh operaciskih sistemov, vključno s Tigrom, zasedel 60,7% tržišča, kar je ogromen skok iz 15,5% v septembru, ki je bil do sedaj največji uspeh v letu 2007.

Po Internetu prav tako krožijo govorice, da je prvi set popravkov za Leoparda - 10.5.1 že pripravljen in da se bo na računalnikih zgodnjih uporabnikov znašel že v...

12 komentarjev

Nove reklame za Apple Macintosh

MacRumors.com - Za popestritev ponedeljkovega popoldneva pa še novička, da je Apple objavil serijo novih oglasov za njihovo kampanijo "Get-A-Mac", ki se trudi prepričat obstoječe PC uporabnike, da je njihova Alternativa še kako zanimiva. Tokrat se zabavamo ob PC-ju v boksarskem ringu, PC-jevem nagovoru občinstva ob nadgrajevanju Viste na XP in PC-ju s predstavnico medijev. Ogled na: Get A Mac spletni strani

46 komentarjev