»

Test poceni kamer

Dan's DATA - Preden grem na sestanek, ki ga imam čez slabe pol ure, še ena novica.
Na Dan's Data so testirali tri poceni digitalne kamere s ceno pod 100$. Sicer si lahko mislite, da za ta denar ne boste dobili veliko, imate samo delno prav. Res je, da so vse stoječe, ampak ponujajo pa veliko, s tem, da je ena izmed njih celo sposobna snemanja zvoka.
Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

1 komentar

Predčasni WinXP

The inquirer - Za tiste, ki ne morejo počakati do 25. oktobra, ko WinXP uradno izidejo, je Microsoft pripravil paket, ki vsebuje Windows XP (za katero različico gre, ne navajajo, gotovo pa je to RC1), ki deluje 180 dni. Paket stane pri Microsoft UK (Velika Britanija) 10 funtov, kako pa je z dostopnostjo OS-a pri nas, pa zaenkrat še ne vem. Še opozorilo: če se boste odločili, da "predogledne" WinXP kupite in se novembra odločite, da boste na svoj sistem namestili polno verzijo, potem boste morali formatirati disk, kajti zaenkrat ni še nikakršnih novic, da Microsoft pripravlja kakšno nadgradnjo.

5 komentarjev

WinXP brez podpore za 3dfx

Reactor Critical - Izgleda, da 3dfx kartice uradno ne bodo podprte v WinXP. Kako je do tega prišlo? Ko je Nvidia prevzela 3dfx, je prevzela tudi podporo za 3dfx-ove izdelke. Roko na srce, Nvidiina podpora 3dfx izdelkom je vse prej, kot zadovoljiva, saj se je dotok novih gonilnikov kar nekako ustavil. Pred izidom WinXP Nvidia ni zainteresirana, da bi (z gonilniki) podprla 3dfx Voodoo 3/4/5 izdelke, prav tako pa Nvidia noče ponuditi izvorne kode 3dfx gonilnikov Microsoftu. Izgleda, da Nvidia hoče prepričati nevedno ljudstvo v nakup nove grafične kartice (najverjetneje kakega cenenega Geforca 2 MX). Zakaj nevedne? Večina ljudi pač ne ve, da se lahko v WinXP uporabijo tudi Windows 2000 gonilniki. Vsaj tako pravijo na Reactor Critical. Mimogrede, če si želite ogledati ljudsko mnenje glede tega, potem si preberite to debato.

15 komentarjev

WinXP 29. oktobra

CNet - Ta novica sicer bolj sodi na Tinkino področje, toda tudi ona danes nekje uživa , tako da jo bom prevzel kar jaz. Po zadnjih kolobocijah okoli datuma izida WinXP operacijskega sistema so uporabniki bolj zmedeni, kot ne. Microsoft je izid v zadnjem mesecu prestavil kar trikrat, kar zbuja precejšnje dvome. Kot je Tinka že poročala, so omenili celo prestavitev začetka prodaje na naslednje leto... No, po najnovejših poročanjih s strani CNeta je najbolj verjeten datum izida 29. oktober letos. Ta datum dokaj ustreza tudi prodajalcem računalnikov (ki jih zadnje čase pesti recesija), saj upajo na povečanje prodaje zaradi izida novega operacijskega sistema in praznikov. Stay tuned.

11 komentarjev

Vodno hlajenje

AthlonOC - No še ena novica s področja vodnega hlajenja danes. Na AthlonOC so objavili članek v katerem so podrobno opisali in poslikali postopek kako pripraviti Abit KT7 Raid in Athlona 750, da slednji deluje na 1250MHz. Uff, kaj sem Jack, ko imam CPU še zmeraj na neverjetnih 266MHz . Bi se človek kar pogreznil... Uff, bi skoraj pozabil dat link... Tukajle!

1 komentar