»

Facebook dodal označevanje strani na fotografijah

Novost bo pomembna predvsem za oglaševalce, npr. za organizacijo priljubljenih nagradnih iger v stilu 'pošljite nam najbolj noro fotko s počitnic'.

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Na facebooku bo kmalu na voljo označevanje (tagganje) fotk s povezavami na facebook strani (Pages); se pravi, na fotki boste poleg prijateljev lahko s kvadratkom obrobili tudi vam ljubo blagovno znamko, podjetje, glasbeno skupino ali kako drugo neumnost.

Vmesnik za tagganje ostaja nespremenjen in bo na voljo vsem uporabnikom, vštevši tistim, ki strani (še) niso dodali med priljubljene. Prav tako je mogoče nastaviti zasebnost vsake oznake in s tem njegov prikaz omejiti le na prijatelje. Označene slike se bodo sicer zbirale na posebnem jezičku "photos" na zadevni facebook strani in ne njenem zidu.

Oglaševalci si že manejo roke ..

8 komentarjev

Facebook drugi najpopularnejši

Graf števila edinstvenih mesečnih obiskovalcev za Facebook in Yahoo

vir: TG Daily
TG Daily - Kar dve leti je trajalo, da smo pri vrhu ugledali spremembo položajev najpopularnejših stvari. Pred dvema letoma, februarja 2008, je Google po popularnosti (oz. številu edinstvenih obiskov v mesecu) prehitel do takrat najpopularnejši Yahoo. Slednji je zdaj zdrsnil že na 3. mesto, saj ga je prehitel še Facebook, očitno tudi uradno najpopularnejše socialno omrežje na spletu.

Z dobrimi 133,6 milijoni edinstvenih obiskovalcev v januarju je Facebook, ki je še vedno v vzponu, pridobil dovolj obiskovalcev, da je prehitel Yahoo, kateremu tržni delež mesečno upada in je v januarju padel že na 132 milijonov edinstvenih mesečnih obiskovalcev.

A število edinstvenih mesečnih obiskovalcev ne pove celotne...

10 komentarjev

Bo Facebook začel kotirati?

Heise - Facebook je leta 2004 ustanovil Mark Zuckerberg s sošolci s Harvarda in vse do danes je podjetje ostalo v zasebni lasti. V teh letih je dobilo nekaj finančnih infuzij skladov tveganega kapitala, ki so bile zaradi negativnega poslovnega rezultata nujno potrebne. Še leta 2005 naj bi namreč pridelali 3,6 milijona dolarjev izgube. Prva resna spogledovanja so se zgodila leta 2006, ko se je Yahoo resno zanimal za prevzem podjetja, vsote pa so dosegale milijardo dolarjev. Do končnega dogovora takrat ni prišlo, tudi zaradi optimističnih internih ocen, da naj bi bil Facebook vreden osem milijard dolarjev. Zuckerberg je vztrajno ponavljal, da do ponudbe delnic javnosti (IPO) ne bo prišlo. Hongkonški milijarder Li Ka-shing naj bi leta 2007 v Facebook vložil 60 milijonov dolarjev, transakcije med zaposlenimi in vložki skladov tveganega kapitala v letu 2008 pa naj bi tržno kapitalizacijo podjetja postavljali med vrednost 4 in 5 milijard dolarjev.

Vedno glasnejše pa so govorice, da se bo...

4 komentarji

Natečaj Brezmejnik

Slo-Tech - Startup pospeševalnik Simgularis v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije razpisuje natečaj Brezmejnik. Cilj natečaja je izmed novonastalih in rastočih slovenskih visokotehnoloških podjetji odbrati deseterico najbolj obetajočih in jih prihodnje leto peljati na večtedenski obisk Silicijeve Doline.

Bivanje tam bo v znamenju predstavljan in navezovanjem stikov z investitorji ter udeleževanju dogodkov v startup skupnosti. Vse do odhoda pa bodo izbranci deležni intenzivnega pripravljanja in izobraževanja.

V sklopu natečaja bo organizirana tudi vrsta javnih predavanj na temo tveganega kapitala in startup kulture.

0 komentarjev

Facebook išče 100 milijonov dolarjev

BuisnessWeek Online - Zdi se, da se vse masovno uporabljane strani in storitve, ki jih končni uporabniki lahko koristijo brezplačno, naposled znajdejo v denarnih težavah. Wikipedia vsake toliko časa zaprosi za kakšno donacijo, Skype že dolgo časa ne živi od brezplačnih klicev z računalnika na računalnik, YouTubu tudi ni ravno z rožicami postlano. Podobne tegobe pestijo tudi nadvse priljubljeno stran Facebook z več kot 275 milijoni uporabnikov.

Kot poroča BusinessWeek, Facebook nujno potrebuje svežih 100 milijonov dolarjev za dohajanje rasti števila uporabnikov tudi na tehnološkem področju. Ena izmed potratnejših storitev so albumi slik, saj imajo na svojih strežnikih več kot 10 milijard fotografij.

Banke nad kreditiranjem niso preveč navdušene; celo Facebookova matična banka Bank of America ni pripravljena posojati. Facebook se zato ozira za lizingom opreme, ki je priljubljen način financiranja mladih podjetij v Silicijevi dolini. Doslej njihov najradodarnejši lizingodajalec TriplePoint Capital, ki se...

61 komentarjev

Facebook iztožil spamerja do obisti

Slashdot - Danes je vesel dan za borce proti spamu, saj je Facebook dobil tožbo proti Adamu Guerbuezu in njegovemu podjetju Atlantis Blue Capital zaradi pošiljanje spama v facebookovske poštne nabiralnike uporabnikov (CAN-SPAM Act 2003). Sodišče je tožnikom prisodilo tudi odškodnino v vrednosti 873 milijonov dolarjev, kar je z naskokom najvišja vrednost za razpošiljanje spama v zgodovini. V podobni tožbi je namreč MySpace dobil le 234 milijonov. Max Kelly, Facebookov direktor za varnost, je zapisal, da ne pričakuje, da bodo takšen astronomski znesek izterjali, a glavni namen je bil dosežen. Podjetje, ki naj bi poslalo več kot štiri milijone nezaželenih sporočil, bo očitno nehalo poslovati.

15 komentarjev

Microsoft gre po nakupih - Facebook

Microsoft - V sredo je svet obšla novica, da je Microsoft kupil 1,6% delež podjetja Facebook za 240 milijonov dolarjev, pri čemer vrednotijo celotno podjetje na zavidljivih 15 milijard. Tako se je končno prenehal boj med dvema gigantoma, Googlom in Microsoftom, za to izredno popularno in hitro rastočo družabno mrežo, v osnovi zasnovano za navezovanje stikov med študenti. Facebook ima v tem trenutku okrog 50 milijonov aktivnih uporabnikov širom po svetu, do konca leta pa se nadejajo, da se bo številka približala 60 milijonom. Microsoft bo zraven oglaševanja na Facebooku stran uporabil še v druge namene, katerih pa v tem trenutku še ne želijo razkriti.

11 komentarjev

IDE RAID versus SCSI

X-Bit Labs - SCSI je že v osnovi zasnovan kot izjemno zmogljiv ter napreden sistem, kar se pozna tudi na ceni, medtem ko je IDE doslej veljal za cenejšo in predvsem slabšo alternativo. No, s pojavom bonbončkov kot so RAID ter 8 MB predpomnilnika pa so se IDE diski približali SCSI standardu do te mere, da je njegova uporaba vedno bolj ozko usmerjena. Navadni uporabniki (kar je zelo relativen pojem) pač razlike med SCSI ter IDE ne opazijo.

No, če se odločate za nov diskovni sistem si zatorej le preberite članek na X-Bit Labs, kjer so primerjali oba standarda ter hitrosti diskov.

0 komentarjev