»

Resnična Resničnost!

RTV Slovenija - Oddaja Resnična resničnost z novim letom stopa v nov termin, in sicer bo odslej na sporedu vsak 1. in 3. ponedeljek v mesecu ob 22:20 na drugem programu TV Slovenija.

Prvo letošnjo oddajo si lahko ogledate že nocoj!

Tokrat se bomo ukvarjali z razsežnostjo zvoka. Maruša bo obiskala profesionalni glasbeni studio in odkrivala lastnosti dobrih zvočnih kartic, Gašper pa vam bo predstavil Mserv. V studiu bomo gostili Primoža Oberžana in Braneta Zormana. Izvedeli boste tudi, kdo je pri nas zaenkrat edina režiserka in oblikovalka zvoka, ki je kot izjemna umetnica priznana tudi v mednarodnem prostoru.

Napnite oči in ušesa ...

22 komentarjev

Resničnost: Spletno oblikovanje

TV Slovenija - Kakšna sploh je dobra stran?
Je pomembnejša oblika, vsebina ali uporabnost?
Kakšni so trendi v razvoju in na čem sploh temeljijo strani, ki si jih ogledujemo v svetovnem medmrežju.

Polž bo pojasnil (dovolj enostavno tudi za študente 3. letnika FRI-ja) kaj je ta zloglasni HTML in pokazal, s čim se te štiričrkovne zadeve in njenih tričrkovnih prijateljic imenovanih CSS lotiti. S Kajo se bomo vrgli v valove medmrežja in odsurfali do zmagovalnih dizajnov. Kaj je pravi strežnik in kako se razlikuje od vašega mlinčka bo povedala Maruša. Ne bo manjkalo niti pričevanje čisto zaresne profesionalne spletne oblikovalke, Mogoče bomo omenili tudi Web 3.0, brez dvoma bodo v oddaji spet novice. Za sprostitev bomo navrgli še preganjanje z motocikli, padanje v temačne svetove in brenkanje na Nintendo DS.

Vse to, morda še kaj več, če boste pridni, 16.10.2007, ko bo mali kazalec kazal navpično dol, veliki opravil 30˚ celega kroga, zunaj pa se bo temnilo, na prvem programu TV Slovenija.

Resnična...

31 komentarjev

Getting rid of Flash by using it

Slo-Tech - Spletne urice jutri (sreda, 18. oktober) ob 19.00 na standardni lokaciji v Kiberpipi začenjajo novo sezono.

Xinf ("xinf is not flash") je orodje za izdelavo grafičnih vmesnikov, ki tečejo v treh okoljih Adobe Flash Player, Firefox Javascript in v navideznem stroju "neko", ki teče na Linux/Mac OSX/Windows, uporabljajoč tehnologiji OpenGL in GStreamer. Xinf omogoča nespremenjenim komponentam, napisanim za eno platformo, nemoteno delovanje na ostalih. Web 3.0, prihajamo.

Na predavanju si bomo ogledali potencial orodja xinf, osnutek Danielovega načrta za svetovno prevlado in vas prepričali v razvoj xinf-a.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Daniel P. Fischer živi v Weimarju in dela povsod, kjer je elektrika. Zanima ga interakcije ljudi z računalniki in si želi preseči vmesnike zaslona, tipkovnice in miške, ter omogočiti boljši izkoristek izrazne moči računalnikov. Svoje delo objavlja pod prostokodnimi licencami.

1 komentar

Atarijevski Quake 3

Slashdot - Uf, kaj se vse spomnijo razni navdušenci. Trop nostalgikov na tej strani, ki očitno kdaj pa kdaj odigrajo tudi kakšno partijo Quaka 3, se je odločil, da bo v prej omenjeno igro predelal prastaro igrico Adventure, ki so jo lahko včasih igrali na sistemih Atari 2600. Če pogrešate stare čase, potem kar pogumno kliknite sem in se pripravite na ponovno snidenje s staro šolo igričarstva (khm, no ja [:\\]), oplemeniteno z novo tehnologijo. Pa obilo užitkov pri preganjanju po labirintih[:D] .

0 komentarjev