»

Orwelovska Indija

Slo-Tech - Slashdot poroča o še enem koščku zasebnosti, ki ga bo neka vlada v boju zoper terorizem in kriminal odškrnila - tokrat v državi s skoraj največ prebivalci. V Mumbaju nameravajo na vse računalnike v kiberkafejih namestiti programsko opremo, ki bo beležila vse pritiske na tipkovnico in jih posredovala oblastem. Tako bodo lahko pregledali, katere strani so obiskovalci obiskali, razbrali njihova gesla za elektronsko pošto in spletne strani ter vse ostale osebne podatke. Pošto bodo očitno pregledovali le še doma.

10 komentarjev

MySpace bo posredoval podatke o spolnih delikventih

Slashdot - MySpace je po debati o varovanju zasebnosti vendarle popustil pod pritiskom tožilcev iz nekaterih zveznih držav ZDA. Od podjetja zahtevajo podatke o registriranih storilcih, ki so v preteklosti izvajali nelegalna dejanja, povezana s spolnostjo (predvsem na področju pedofilije). MySpace je določene podatke o omenjenih ljudeh v preteklosti že zbiral, a le za lastne potrebe, sedaj pa jih bodo tudi delili z drugimi. Namen vsega skupaj naj bi bil varovanje otrok in mladih, ki uporabljajo storitev. Izvorna novica.

10 komentarjev

Google poražen

Slashdot - Slashdot poroča, da je Google s svojo storitvijo Gmail utrpel še en udarec na Stari celini. Zatem, ko je bil Google že predlani prisiljen umakniti svojo znamko z britanskega trga in uporabnikom ponuditi elektronske naslove na domeni googlemail.com, je izgubil tudi podobno bitko v Evropi.

Nemški podjetnik Daniel Giersch je namreč že dobil proces proti Googlu v Nemčiji, saj naj bi bila njihova znamka preveč podobna že uveljavljeni storitvi Gmail.de, ki jo trži Giersch, zato so tudi Nemci obsojeni na googlemail.com. Sedaj pa je Giersch vse skupaj poslal v španski Alicante, kjer je Evropski urad za harmonizacijo na notranjem trgu ugodil njegovi pritožbi. Google se še vedno lahko pritoži, a kot vse kaže, bo v Evropski uniji Google Mail namesto Gmaila.

48 komentarjev

Simbolična napaka?

Slashdot - Ko se je opravila največja združitev v zgodovini ZDA (govorimo seveda o Time Warner inc. ter America Online), so bili vsi evforično srečni, da bo lahko v Ameriki končno nastopila konkurenca Microsoftu. In res, gre jim kar dobro na vseh področjih, na katerih se podjetji sedaj dopolnjujeta. Eden od simboličnih ukrepov, ki je sledil združitvi, je bila tudi popolna zamenjava programske opreme za pošiljanje elektronske pošte. Tako so vsi Timeovi delavci, od izvršnega direktorja pa vse do novinarjev, po novem uporabljali AOLovo programsko opremo. Rezultat? Kar dva odstotka vseh poslanih sporočil naj ne bi bilo dostavljenih. Ko je kdorkoli hotel poslati množično obvestilo po elektronski pošti, ga je sistem razglasil za "spammerja" ter brisal sporočila. Takih pripetljajev je bilo dosti, zgodilo se je pa celo to, da je Time ob sklepanju pogodbe za objavo reklam moral poslati predogled reklame po elektronski pošti. Zaradi očitno slabo spisane programske opreme je moral pomočnih dotičnega...

1 komentar