»

Crysis 2 se bo dogajal v New Yorku

Naslovnica marčevske izdaje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Crysis 2, igra, ki bo kot prva uporabljala pogon CryEngine 3, bo očitno nadvse pomembna tudi za konzole, za razliko od prve igre v seriji, ki je še danes znana kot igra za osebne računalnike, ki uspe na kolena spraviti še tako zmogljiv sistem. Prve podatke o Crysis 2 bomo ugledali v marčevski izdaji uradne revije PlayStation (PlayStation: The Official Magazine), katere naslovnico je glavni urednik revije na ogled postavil kar na svojem Twitterju. Na naslovnici se lepo vidi za Crysis...

68 komentarjev

Nov pristop k oglaševanju v igrah

Washingtonpost - Morda ste v zadnji igri iz serije Need for speed opazili oglase, ki pa so bili zgolj statični. Založa Electronic Arts v naslednjem delu omenjene igre napoveduje novost, in sicer dinamično oglaševanje, ki ga boste sprožili z vsakim zagonom igre. Za "stream" oglasov so pri EA zadolžili podjetje Massive Inc.

EA napoveduje dinamične oglase v vsaj štirih prihajajočih naslovih, med drugim tudi v futurističnem nadaljevanju igre Battlefield, Battlefield 2142, kjer bo oglaševalo podjetje IGA Worldwide Inc. Novost bodo uvedli v igre, namenjene tako za PC kot konzolo XBOX 360.

Delež oglasov v igrah v Združenih državah je lani predstavljal "le" 75 milijonov dolarjev, z uvedbo novega oglaševalskega prijema naj bi se prihodek do leta 2010 povečal na milijardo dolarjev.

Kaj bo to prineslo, nam, igralcem? Upajmo, da cenejše igre, ne pa gamerskega TOP SHOPA.

53 komentarjev

17 grafičnih kartic tega poletja pod drobnogledom!

Slo-Tech - Ruski X-bit laboratories nas zopet presenečajo, izvedli so namreč titanski test kar 17 različnih grafičnih pospeševalnikov v 30 različnih grafičnih okoljih (beri: igrah [8-)]) z namenom, da karseda najbolj objektivno pokažejo, kateri grafični pospeševalnik je alfa in omega v svojem cenovnem razredu. Testi so razdeljeni po žanrih igrer (3D prvo- in tretjeosebne pobijalke, simulacije ter strategije), repertuar testov obsega že uveljavljene grafične mojstrovine, kot so Doom3, Half-Life 2 in še danes aktualni Far Cry, pa tudi najnovejše skupke kode, npr. F.E.A.R.. Izostali nista tudi vsem Slo-Techovcem znani zloglasni Futuremarkovi sintetični...

15 komentarjev

64-bitni Far Cry

AnandTech - AMD je vse od predstavitve 64-bitnih procesorjev napovedoval, kako bodo tudi ljubitelji iger prišli na svoj račun. Pohitritve na račun dodatnih registrov naj bi bile občutne, neuradno se je šušljalo, da bi igre v 64-bitnem okolju s 64-bitno kodo znašale celo do 20%. Prejšnji mesec je Microsoft s splavitvijo Windows XP x64 poskrbel za testno okolje, počakati je bilo potrebno samo še na prve,...

16 komentarjev

Naliv predstavitvenih posnetkov se nadaljuje...

Slo-Tech - Za velike sejme, kot je recimo E3, izdelovalci ponavadi v tajnosti pripravljajo pisane filmčke, katerih premiera se nato pompozno zgodi na sami sejemski prireditvi. Ko je vsega skupaj konec, se stvari znajdejo na internetu, da si jih pogledamo še tisti, ki si letalske vozovnice za potovanje preko Atlantika ne moremo privoščiti. Omenjeno izhajanje posnetkov se odvija prav sedaj, pa čeprav je bilo trojnega Eja konec že pred dvemi tedni.

Naj naštejem samo nekatere: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl (ponovna eksplozija v Černobilu leta 2006 in novi zapleti - na sliki), Prince Of Persia 2 (drugi del dogodivščin legendarnega princa), Anarchy Online: Alien Invasion (dodatek za znano...

4 komentarji

Datoteke za dobro jutro

Slo-Tech - Trilogija filmov Matrica se je na filmskih platnih končala, kar pa nikakor ne pomeni, da bodo kravo molznico poslali na počitnice. Za konec tega leta je predviden izid RPG igre z naslovom The Matrix Online. Pred nekaj dnevi so avtorji poslali v javnost napovednik ( 18 MB), na voljo pa so tudi starejši posnetki zaslona.

V zadnjem tednu je izšlo tudi nekaj vročih preskusnih izdaj, na primer nova preizkusna inačica igre Painkiller (prvo verzijo dema dobite tu). Igro se že da dobiti v trgovinah in prejema predvsem pozitivne kritike, tako da z dolpotegom ne odlašajte.

Naslednji na seznamu je SÖLDNER: Secret Wars, ki nam obljublja veliko svobode pri igranju (beri: razbijanje vsega,...

7 komentarjev

Bi izvorno kodo Duke Nukema 3D?

Planet Duke - 3DRealms se je odločil, da svetovni javnosti ponudi izvorno kodo legendarne igre Duke Nukem 3D. Dostopna je pod licenco GPL, kjer odslej dela družbo Linuxu in njegovemu spremstvu. Velja opozoriti, da bo 3DRealms še vedno obdržal vse pravice (copyright) in da bo igro še vedno "prodajal" in tržil. Ta izdaja je namreč namenjena predvsem programerjem in priljubljeno igro že lahko v celoti pristno igramo tudi na Linuxu. Seznam zrcalnih strežnikov:

2 komentarja