»

Večsmerni tekoči trak

engadget - Podjetje Virtual Space Devices je že od leta 1996 hotelo ustvariti večsmerni tekoči trak in sedaj jim je to končno uspelo. Iznašli so tekoči trak po katerem lahko hodite ali tečete v katerokoli smer želite. S takim izdelkom smo veliko bližje tako imenovanim Holodeckom (poznan vsem, ki ste/smo gledali star-trek). Podjetje namerava izdelati produkt imenovan iPlane, ki ne bo omogočal samo hoje/teka v vse smeri ampak tudi letenje. Še povezava do videa in izvorne novice.

35 komentarjev

Enoten standard naslednje generacije optičnih diskov še vedno daleč

Kdo bo zmagovalec?

Daily Yomiuri - Tako kot so CDje zamenjali DVDji, bo tudi slednjim kmalu odklenkalo in na trg bo prišel nov, boljši optični disk. Ali pa bosta prišla dva? Situacija je znana že od začetka leta - Sony vneto oglašuje Blu-ray, zelo napredno izvedbo spominskega medija, ki je na Japonskem že dobavljiv, medtem ko Toshiba izkazuje podporo HD-DVD.

Slednji je sicer tehnološko inferioren, je pa zato prehod nanj z obstoječih tekočih trakov, na katerih se proizvajajo DVDji, občutno cenejši. Tako Sony kot Toshiba imata za sabo približno 120 podjetij (od izdelovalcev elektronskih delov do filmskih založb), iz česar lahko razberemo, da gre za precej obsežen in izenačen boj.



Oba tabora imata na srečo v mislih končne uporabnike, ki bi...

16 komentarjev

MySQL popustil

Monitor - Podatkovna zbirka MySQL je (bila?) zelo priljubljena pri izdelavi spletnih aplikacij, zlasti v navezi s skriptnim jezikom PHP. Potem pa se je začelo zapletati z licenčnimi pogoji in vse je kazalo, da bo podpora za to podatkovno zbirko celo izpuščena iz pete generacije PHP. K sreči pa so pri podjetju MySQL vendarle popustili in bodo dovolili, da se MySQL-ove knjižnice še naprej vključujejo v PHP. Še klik na novičko v Monitorju.

Ko smo že pri podatkovnih zbirkah, v Monitorju navajajo tudi poročilo podjetja AMR Research, ki meni, da se v bližnji prihodnosti obeta razcvet tudi odprtokodnim podatkovnim zbirkam, poleg MySQL še zlasti PostgreSQL. Izboljšati se mora predvsem prilagodljivost velikim količinam podatkov, že sedaj pa so marsikoga prepričale s preprosto uporabo in vzdrževanjem, odzivnostjo, stabilnostjo in seveda tudi s ceno. Še klik na omenjeno poročilo in novičko v Monitorju.

3 komentarji