»

Konec PSP Go

vir: engadget
engadget - Sony je glede na uradno izjavo končal s proizvodnjo in s prodajo svoje prenosne igralne konzole PSP Go. Ta je bila predstavljena junija 2009 in je v trgovine prišla 1. oktobra v istem letu, a nikoli ni doživela pretirane uspešnosti. V primerjavi z običajnim PSP-jem je imela manjši zaslon, ni podpirala medijev UMD (igre so se shranjevale na 16 GB internega pomnilnika, ki ga je bilo mogoče podvojiti z uporabo pomnilniške kartice), a je imela nekoliko bolj kompaktno zasnovo z drsnim zaslonom, pod katerim so se skrivali gumbi za upravljanje s konzolo. Zanimivo je, da je bila konzola znatno dražja od običajnega PSP, saj je cena do nedavnega v ZDA znašala 200 dolarjev, medtem ko je Sony večji in bolj priljubljen PSP prodajal za 130 dolarjev.

Običajni...

3 komentarji

Sony predstavil PSP Go

Sony PSP Go

vir: CNet
CNet - Sony bo v sklopu sejma E3 (Electronic Entertainment Expo), ki se jutri začenja v Los Angelesu, predstavil svojo novo prenosno konzolo Sony PSP Go, a so informacije že pricurljale na splet. Gre za Qore video posnetek, kjer več o PSP Go pove John Koller, direktor marketinga za strojno opremo v Sonyju.

PSP Go bo imel 3,8-palčni zaslon, torej pol inče manj od prejšnjih modelov, hkrati pa bo 43 odstotkov lažji od predhodnika PSP 3000. Imel bo 16 GB vgrajenega flash pomnilnika, ki bo razširljiv z režo Memory Stick Micro. UMD-ja (Universal Media Disc) ne bo. Tipke za nadzor bodo podobne kot v prejšnjih modelih, le razporeditev bo nekoliko spremenjena. Omenimo še brezžično povezljivost (Wi-Fi in Bluetooth), podporo za glasbo, video posnetke in fotografije ter...

23 komentarjev

Sony najavil nadgradnjo PSP-ja

Kotaku - Sony je na že izteklem sejmu E3 predstavil nadgradnjo svoje prenosne konzole imenovane PSP. Bistvenih sprememb ni, za večino uporabnikov je to le vmesna faza pred novo generacijo te konzole. Nov psp, ki uradno še nima imena, je pa pogosto poimenovan "PSP Slim", bo 19% tanjši in 33% lažji. Uspelo jim je tudi podaljšati trajanje baterije in pohitriti UMD pogon, kar bi naj bistveno pripomoglo k manjšim nalagalnim časom, ki so kar velik problem pri PSP-ju. Dodali so tudi TV izhod, ki omogoča priključitev konzole na tv sprejemnik. Ogromno uporabnikov s to nadgradnjo ni zadovoljnih, saj ne prinaša pomembnejših posodobitev, tu bi omenil predvsem željo večine po dvojnih analognih paličicah (že obstoječa je nerodno postavljena).

Na voljo bo v treh različicah:
-Core pack (črna konzola brez dodatkov, 170$, september)
-Daxter pack (Ice silver model, 1gb memory stick, Family Guy UMD, igra Daxter, 199$, september)
-Star Wars Battlefront Pack (Ceramic White model s sliko Darth Vaderja na zadnji...

4 komentarji

Sony PSP

The Register - Sony je včeraj najavil PSP oziroma PlayStation Portable - ročno igralno konzolo, ki pa bo morda vsebovala tudi telefon. Torej na način Nokie nGage a vseeno precej drugače. PSP-ju lasten bo UMD (Universal Media Disc) pogon s kapaciteto enega visoko zaščitenega (AES, regije, ID številke ...) dvoplastnega ploščka 1,8 GB.

Igre (in DVDje ter glasbo) bo poganjal 90 nanometrski procesor zgrajen iz MIPS 32-bit R4000, zvezan z 8 MB 333 MHz pomnilnika s prenosom okoli 2,6 GB/s. Poleg tega procesorja bo tu še en, identični, ter dva grafična procesorja, vsak s svojo nalogo, katerih rezultat bo 24-bitna barvna globina in neverjetne zapolnitvene zmožnosti (664 millijonov pikslov na sekundo). 480 x 272-pikslov velik LCD...

21 komentarjev

Darth Vader PC

Lucas. Soy su padre...

vir: Burnout PC
Slo-Tech - Ta modifikacija ni ravno nova, a jo je avtor še malo izboljšal. Za osvežitev spomina: na BurnOutPC so pred časom predstavili zelo odštekano modifikacijo, ki dobi desetko za izvirnost. Računalnik so namreč vgradili v odlitek glave Darth Vaderja. A bralci so imeli pripombo, saj vanj ni bilo vgrajene CD-ROM enote. Avtor je modifikacijo popravil ter ugodil zahtevnim bralcem. Kipu glave je enostavno naredil pedestal. Klik!

2 komentarja