»

Grožnje Googlu zaradi novic

Neowin - Najbrž vsi poznate Googlovo storitev News, ki skrbi za avtomatsko indeksiranje in kategoriziranje novic iz najrazličnejših kotičkov spleta, da so te potem dostopne bralcem na enem mestu. Tovrstno početje je dovoljeno in za ustvarjalce do neke mere koristno, saj se njihove novice ne spreminjajo, pa tudi dobro je razvidno, kdo jih je dejansko napisal, tako da njihovo objavljanje deluje kot reklama. Po drugi strani pa lahko pride do neprijetnosti, zaradi katerih je Google trenutno v težavah.

Preko njihove storitve so bile namreč dostopni določeni prispevki, ki so jih avtorji z originalnih strani iz določenih razlogov že odstranili. Stvar je šla na sodišče, ki je razsodilo, da mora spletni gigant plačati milijon evrov dnevno, dokler ne bo spornih vsebin odstranil s spleta, poročajo na Neowin-u.

10 komentarjev

GM cvetica pokaže mino

Slashdot - Danski strokovnjaki so razvili genetsko spremenjeno rastlino, ki ob prisotnosti NO2, ki izhaja iz min, zakopanih v zemlji, obarva svoje cvetove. Nekakšen alarm, da je v bližini bomba. Ta 'plevel' je treba samo še posejati po sumljivih krajih, da bo izdajal prežečo nevarnost. A to še ni vse. Na ta način lahko odkrivajo tudi težke kovine in še marsikaj nevarnega v prsti. Biodetekcija.

16 komentarjev

Breadbox computer

Silent PC Review - Spet je nedelja, in kot ponavadi, so vse strani "mrtve". Kot ponavadi, je nedelja zvečer dober čas, da dobite na ogled kakšno zanimivo modifikacijo.

Tale današnja se sicer ponaša že z zavidljivo starostjo par dni, samo je vseeno vredna ogleda. Avtor je v Ikei našel primerno škatlo lepe zunanjosti, in lahko si mislite, kaj je sledilo. Translacija računalnika v škatlo.

Včeraj smo poročali o kači v računalniku. Danes o računalniku v škatli za kruh. Bo naslednja kača v škatli za kruh?

2 komentarja

i815EP B na ASUS-ki

X-Bit Labs - Tako. Eksterci so mino in spet sem tu, da vam postrežem z najnovejšimi novicami iz računalniške scene. O tem, kako sem pisal, vam raje ne bom razlagal. Primeren bi bil izraz, da je moj rezultat potonil kot Titanik.
ASUS bo kmalu izdal novo matično ploščo na i815EP B čipovju. i815EP B je i815EP čipovje, le da ima nekaj izbolšav. Plošči bo ime ASUS TUSL2-C in bo podpirala Pentium III (Tualatin) procesorje in Intel Pentium III (Coppermine) ter Celerone. Na njej bodo 3 reže za do 512MB PC100/PC133 SDRAM-a, AGP 4x reža, 6 PCI in 1 AMR reža. Dobiti se bo dalo tudi različico z audio kontrolerjem in/ali z ATA100 diskovnim kontrolerjem. Procesorju se bo dalo spreminjati frekvenco v korakih po 1MHz in nastavljati napetost procesorja in/ali pomnilnika. Oh, kako (ne)razburljivo!

5 komentarjev

Za razvedrilo

Overclockers Australia - Ponavadi vam postrežem samo z resnimi novicami. Ker sem danes malce bolše volje (zelo se namreč trudim, da bi s svojim pesimizmom postal pesimist no. 2 na slo-tech ), vam bom serviral nekaj toplega. Vsi smo že videli fotografije računalnika v navadni škatli, a ne? Kaj pa v škatli za pizzo? Če vas zanima, se odpravite sem. P.S. se opravičujem zaradi slabe kvalitete velike slike, a sem jo moral umetno povečati (na originalni strani so samo male slikice).

17 komentarjev