»

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

The H - Minuli mesec smo pisali o ranljivosti v določenih HP-jevih tiskalnikih, ki omogočajo nameščanje popravkov firmwara brez preverjanja njihovega digitalnega podpisa, s čimer je napadalcem omogočeno nameščanje lastne kode. V "najhujši" situaciji bi to lahko povzročilo tudi požar s pregrevanjem toplotnega elementa za sušenje črnila, in prav to možnost so na veliko pograbili tehnični časopisi in vsaj ena ameriška odvetniška pisarna. HP je hitro komentiral, da so tovrstne trditve močno pretirane, dan pred božičem pa so objavili tudi zasilni popravek.

V objavi ni razkrito, kaj točno naredi popravek, je pa gotovo, da ne rešuje izvorne napake z nameščanjem nepodpisanega firmwara. Napadalec s fizičnim ali mrežnim dostopom do tiskalnika lahko...

28 komentarjev

Okvir-Tiskalnik

vir: Gizmodo
Gizmodo - Še ena zabavna napravica z Gizmoda za lahko noč - nek nadebuden oblikovalec se je spomnil, da bi lahko izdelal navezo okvirja za slike/fotografije in tiskalnika. Napravico lahko pritrdite na steno, jo z brezžično povezavo spravite v kontakt z vašim računalnikom, nato pa vanjo od zgoraj vstavite list in pričnete s tiskanjem. Rezultat bo na spodnji strani prispel iz tiskalnika in padel v pripravljeno odprtino sredi okvirja, kjer bo postavljen na ogled vsem obiskovalcem prostora. Zaenkrat je zadeva šele koncept, a treba je priznati, da kljub malce čudaški ideji ne izgleda slabo. Izvorna novica.

3 komentarji

Novi Sony Vaio iz serije T že dobavljiv

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo je prejšnji teden poročal o novem ultraportable prenosniku iz Sonyjevih tovarn, ki je bil izdan za obeležitev desete obletnice Vaiov, po novem pa je izdelek mogoče tudi dejansko kupiti. Gre za enega trenutno najnaprednejših sistemov v tem razredu, napravica je namreč narejena iz karbonskih vlaken, zato v najlažji različici tehta zgolj kilogram, kljub temu pa se ponaša z dobrimi specifikacijami. Te vključujejo procesor Core 2 Duo, gigabajt pomnilnika, 32-gigabajten SSD, 11-palčen zaslon z LED osvetlitvijo, najmočnejša baterija, ki je na voljo, pa omogoča kar 18 ur dela brez prekinitev. Izvorna novica.

24 komentarjev

Jutri morda novi Zune

Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o novici z iLounge, v kateri je omenjeno, da naj bi Microsoft za jutri pripravljal predstavitev novega modela prenosnega predvajalnika Zune v Redmondu. Za prihajajočo drugo generacijo je še prezgodaj, tako da bi po mnenju večine, če se bo dogodek res odvil, najbrž lahko šlo za manjšo različico s flash pomnilnikom, na katero Malimehki že nekaj časa namiguje. Kakorkoli, počakajmo do jutri.

Izvorna novica.

2 komentarja

Manjkajoča tehnologija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Mnogi pisci znanstvenofantastičnih ali kako drugače vizionarskih del so v marsičem v svojih napovedih s skoraj strašljivo natančnostjo zadeli (na Kanalu A recimo ravnokar uprizarjajo Orwella), ali pa popolnoma zgrešili (ogled starih filmov zna biti precej zabaven dogodek). Nekaj izumov pa je predvidevalo veliko ljudi, a jih še kar nismo ugledali, čeprav je tehnologija dandanes že tako razvita, da je to skorajda sramota. Na Gizmodu so sestavili srčkan seznam tovrstnih naprav, na katerem so se med drugim znašli leteči avto, plašč za nevidnost in očala, s katerimi lahko vidimo pod obleko. Ogled priporočen!

22 komentarjev

Router po vašem okusu

Gizmodo - Po poročanjih Gizmoda je TRENDnet začel z akcijo, v okviru katere nameravajo pobirati predloge uporabnikov (sodeč po nedavnih potezah Dell-a je to očitno popularna stvar) za izdelavo idealnega brezžičnega usmerjevalnika za igranje. V kratki anketi morate oceniti svoj igričarski nivo, nato pa oceniti pomembnost različnih funkcij, od QoS in podpore jumbo paketkom do kul izgleda ter utripajočih LED diod. Če ste dobre volje in verjamete, da bo TRENDnet resnično upošteval mnenja strank, si vzamite minutko in izpolnite vprašalnik.

7 komentarjev

SonyEricsson Bluetooth ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Zadnji modeli mobilnih telefonov, ki jih je izdala švedsko-japonska naveza, so popularnost dosegli predvsem zaradi svojih glasbenih zmogljivosti. Serija Walkman se odlično znajde z MP3 datotekami, avtorji pa nameravajo iz te popularnosti čimveč iztržiti s prodajo dodatkov. Po novem je na voljo tudi zelo prestižna ročna ura, za katero bo treba odšteti 400 dolarjev, kar je malce smešno, saj bo najbrž predstavljala večji strošek od samega mobitela. Na prvi pogled izgleda kot čisto običajna ura višjega razreda, njena skrivnost pa je v zmožnosti Bluetooth povezave, s pomočjo katere lahko nadziramo predvajanje glasbe na mobilniku, ne da bi ga jemali iz žepa. O tem, kako dolgo bo takšen modni dodatek...

11 komentarjev