»

Kam z 52.000 računalniki?

E-week - Zanimiv problem, ki se pojavi pri masovnih odpuščanjih, kakršnim smo priče v trenutnih časih, je računalniška oprema. Ameriška investicijska banka Citigroup, ki odpušča 52.000 zaposlenih, se je znašla s kupom računalniške opreme, s katero nima kaj početi. Veliko zaposlenih je imelo svoje prenosne računalnike, večina pa vsaj namizne. Njihov IT-oddelek se sedaj ukvarja z vprašanjem, kam z vso to železnino. In še zdaleč niso edini s takimi problemi.

Najprej bodo seveda malce prevetrili situacijo v podjetju, tako da bodo starejše računalnike še zaposlenih nadomestili z novejšimi. Nekatere starejše modele lahko preprosto zavržejo ali darujejo v dobrodelne namene. Če imajo opremo najeto, obstaja možnost, da pogodba dovoljuje predčasni razdor in vrnitev najete opreme. Še ena možnost je tudi odprodaja odvečne opreme, kar je izvedljivo predvsem z novejšo, pri vseh metodah pa je treba paziti na podatke. Ker diski v podjetjih vsebujejo mnoge občutljive informacije, je to zlata jama za...

21 komentarjev

NVIDIA GeForce 8800 za prenosnike kmalu na voljo

Fudzilla - Po poročanju Fudzille bo Nvidia kmalu splavila mobilno različico GeForce 8800 grafične kartice. GeForce 8800M, ki je v prvi vrsti narejen za igričarske prenosnike, bo prvi ponudil Dell v svojem prihajajočem modelu XPS M1730 s 17 inčnim zaslonom. Prenosnik bi naj vseboval tudi Intelov Core 2 Extreme procesor.

Predhodnja poročila govorijo, da bo Nvidiin najmočnejši grafični procesor za prenosnike na voljo v treh izvedenkah in sicer kot GeForce 8800M GTX, 8800M GT in 8800M GS. Seveda bodo imele vse tri DirectX 10 podporo.

Mobilna različica grafičnega procesorja bo imela nižjo zmogljivost v primerjavi z namizno različico, saj je potrebno zadostiti nižji temperaturi in električni porabi prenosnika, kar pomeni, da je bilo potrebno narediti kar nekaj sprememb v samem procesorju. Kljub temu, da bodo spremembe povzročile manjšo 3D zmogljivost, bo to še vedno trenutno najmočnejši grafični procesor za prenosnike na tržišču.


Izvorna novica.

23 komentarjev

Epox v škripcih

Fudzilla - Če gre verjeti novici na Fudzilli, je proizvajalec matičnih plošč Epox na smrtni postelji. Finančno stanje podjetja namreč že kar nekaj časa ni najbolj rožnato, poleg tega pa naj bi jih zapustilo veliko zaposlenih, ki so se želeli izogniti odpuščanju, prav tako ni v razvoju nobenega novega izdelka. Pred propadom bi lahko znanega proizvajalca matičnih plošč rešil prevzem s strani kakega uspešnejšega podjetja, podobno kot je bil rešen Abit.

Več na Fudzilli.

16 komentarjev

Nov test R600

več strani - Na Daily Tech-u so kljub temu, da je še nekaj časa do uradne predstavitve nove serije AMD-jevih grafičnih kartic, objavil majhen test Radeona HD 2900 XT, ki so ga primerjali z nVidiinim GeForce-om 8800 GTS. Grafičnih kartic niso primerjali le v različnih igrah, ampak tudi v testnih programih, v vseh primerih pa se je Radeon odrezal bolje od konkurenčne grafične kartice, v nekaterih primerih so razlike kar občutne. V igri Call of Duty 2 je namreč 2900 XT dosegel 73,5 sličic na sekundo, medtem ko je 8800 GTS dosegla 56,7 sličic na sekundo. V igrah F.E.A.R. in Company of Heroes sta kartici precej izenačeni, za ostale rezultate si oglejte sam test.

Fudzilla poroča, da naj bi različica Radeon HD 2900 XTX luč sveta zaradi težav z GDDR4 pomnilnikom ugledala komaj v tretjem četrtletju letošnjega leta. Več o tem v izvorni novici.

79 komentarjev

Shanghai jih bo imel osem

Slo-Tech - Če gre verjeti Fudzilli, bo AMD v začetku prihodnjega leta predstavil osemjedrni procesor, s kodnim imenom Shanghai. Poleg K10 mikroarhitekture naj bi imel več tretjenivojskega prepomnilnika in višjo frekvenco od štirijedrnih Barcelon. Pri izdelavi osemjedrnega procesorja naj bi igrala ključno vlogo 45-nanometska tehnologija, v kateri bo procesor izdelan. Po vsej verjetnosti pa ne bo šlo za čisto pravi osemjedrnik, saj naj bi šlo za dva štirijedrna čipa na enem podnožju.

Več o tem na Fudzilli

6 komentarjev

Odprta FUDZilla

HULK - Vsi vemo, da se neko dobro znano programsko podjetje kot hudič križa boji odprte kode in da v boju proti tej "komunistični kugi 21. stoletja" ne izbira sredstev. Med drugim vemo, da se vsaj od noči čarovnic leta 1998 dalje poslužuje tudi metode zastraševanja "strah, negotovost, dvom", bolj znane po angleškem akronimu FUD oz. z drugimi besedami, širjenja polresnic po medijih in naročanja raznih "raziskav", ki "ugotovijo" natanko tisto, kar želi naročnik.

Ker, kot poroča HULK, začetek letošnjega leta ne obeta zmanjšanja tega pojava, so pri Libervisu zagnali projekt FUDZilla, kjer bodo zbirali povezave do člankov, za katere se sumi, da temeljijo na SND (če poslovenimo kratico). Ob prijavi bo potrebno podati še obrazložitev za uvrstitev na sramotilni steber, bralci pa bodo lahko to ocenili in napisali komentarje. Do tega trenutka (t.j. v prvem tednu) so zbrali že 9 prijav.

Sicer pa bi bilo krivično pripisovati "iznajdbo" te metode Microsoftu. Tako kot za marsikaj drugega v osebnem...

5 komentarjev

Epox s Socket T in 939 na CeBIT-u

X-Bit Labs - Epox je potrdil govorice, da bo na prihajajočem CeBIT-u 2004 uradno predstavil svoje plošče za procesorje LGA775 in PGA939. EP-5EPA+ bo tako plošča z ležiščem Socket T na naboru i915G, ki bo imela grafično jedro Intel Extreme Graphics 3, PCI Express in podporo dvokanalnemu pomnilniku. EP-9NDA+ na nVidiinem nForce3 bo namenjena AMD-jevim Athlon 64 s 939 pini in podporo dvokanalnemu pomnilniku.

Poleg tega bo Epox predstavil še grafične kartice na GPU-jih GeForce FX 5700, GeForce FX 5700LE oziroma GeForce FX 5500, nekaj izdelkov Bluetooth, sestavljene osebne računalnike s Pentiumi M in še kaj bi se našlo. Klik!

0 komentarjev

Epox 8RDA3+

t - break - Matična plošča Epox 8RDA+ je bila velika uspešnica zaradi treh razlogov: hitrosti, "navijalnosti" ter cene. Nova Epoxova plošča 8RDA3+, podpira vse AMD socket A procesorje s hitrostjo prednjega vodila 266/333/400 MHz. Ima tri DDR reže, v katere lahko vstavimo največ 3 GB pomnilnika, katerega največja hitrost naj bi bila 400 MHz. Na matični plošči najdete eno AGP 8X režo in pet PCI vtičev. Na T-Break so plato pognali skozi nekaj testov, med drugim tudi navijanje in ji na koncu prisodili oceno 93%, zato so jo tudi priporočili. Več o tem

4 komentarji