»

WSUS 3.0

Slo-Tech - V začetku tega meseca je Microsoft izdal naslednjo različico dokaj priljubljenega programa za posodabljanje Microsoftove programske opreme. Gre za WSUS 3.0, ki prinaša nekaj novosti, med katerimi so spremenjen vmesnik za upravljanje (sedaj snap-in, prej web vmesnik), podpora za Visto, izboljšano poročanje o stanju računalnikov, za katere skrbi WSUS, osnovno poročanje o novih popravkih in stanju po elektronski pošti, čarovnik za odstranjevanje starih računalnikov in popravkom, katere so nadomestili novejši popravki, ter še nekaj drugih. Razveseljivo za vse, ki že sedaj uporabljajo WSUS 2.0 je to, da WSUS 3.0 podpira migracijo iz starejše verzije.

Več na uradni strani.

3 komentarji

Izšel je Internet Explorer 7.0 beta 3

Slo-Tech - Microsoft je 29. junija izdal še tretjo različico brskalnika IE 7.0. Tokrat gre le za manjše popravke, ki povečajo zanesljivost in kompatibilnost, nekaj popravkov, ki odpravijo napake pri izrisovanju, malenkost pa je bil spremenjen tudi vmesnik. Od vidnejših sprememb je možnost razporeditve zavihkov po principu drag and drop.

Brskalnik je trenutno na voljo za XP SP2 in Windows Server 2003 SP1, prenesete pa si ga lahko iz uradne strani. IE 7.0+, ki je oznaka tega brskalnika za operacijski sistem Windows Vista, še ni na voljo.

51 komentarjev

Xen 3.0

Monitor - Xensource predstavlja Xen 3.0 - novo različico odprtokodnega orodja za virtualizacijo operacijskih sistemov na Intelovi platformi za poslovne uporabnike. Tretja različica prinaša kopico novosti, med drugim najhitrejši hypervisor (vmesnik med navideznimi računalniki in strojno opremo), podporo za večje strežniške sisteme (32 procesorjev), podporo za 64-bitne procesorje, večji podprti fizični naslovni prostor, podporo za "vročo" priključitev procesorjev za izravnavo bremen in podporo Intelovi tehnologiji VT-x za pospeševanje virtualizacijskih sistemov. Kmalu se obeta tudi podpora za tehnologijo Pacifica, konkurenčni odgovor na to temo s strani družbe AMD.

Poleg Xena 3.0 je izšel še XenOptimizer, prvi komercialni izdelek podjetja za lažje upravljanje in optimizacijo bremena pri večjih namestitvah virtualizacijske tehnologije. Xen 3.0 podpirajo veliki ponudniki odprtokodnih rešitev, v svoje bodoče izdelke pa ga bosta vključila tako Red Hat kot Novell.

12 komentarjev

Izšel je WSUS

Microsoft - Izšel je WSUS - Windows Server Update Services, naslednik SUS - Software Update Service-a. Med drugih prinaša tudi možnost posodabljanja nekaterih drugih Microsoftovih orodij:
  • Office,
  • Exchange,
  • MS SQL.
WSUS je okolje, ki omogoča lažje upravljanje s popravki, ki jih izdaja Microsoft. Prav tako njegova uporaba v večjih omrežjih drastično zmanjša potrebo po široki pipici v svet za potrebe nameščanja Microsoftovih popravkov.

7 komentarjev

CrossOver Office 3.0

PC Linux Online - Nova različica programskega paketa za poganjanje aplikacij za Windows v okolju Linux, CrossOver Office 3.0, podpira že več kot 30 programov. Že prej so bili podprti npr. Microsoft Office, Visio in Internet Explorer, Intuit Quicken, Macromedia Dreamweaver in Flash, zdaj pa lahko v Linuxu uporabljate tudi Lotus Notes 6.51, Microsoft Outlook XP in Microsoft Project. Klik!

41 komentarjev