»

Valve razkril ročno konzolo Steam Deck

vir: Valve
Valve - Pri Valvu so naznanili nov kos lastne strojne opreme, ambiciozno ročno konzolo Steam Deck, ki v več kot enem elementu spomni na Nintendovega Switcha. Prednaročila se odpro jutri, na voljo naj bi bila decembra.

Valve je že lep čas tudi hardversko podjetje, katerega paradni strojni konj so trenutno VR naočniki Index, na spisku preteklih podvigov pa najdemo še igralni plošček, povezovalnik s televizijo in pa precej ponesrečen poskus neke sorte standarda za PC-konzole, Steam Machines. Slednje pa ni več edini poskus firme v smeri konzolnega trga, kajti danes se odločno odkorakali v zelje Nintendu, saj so najavili Steam Deck, ročno konzolo, ki na moč spomni na Switcha. Od slednjega se najbolj bistveno razlikuje v tem, da je zasnovana na platformi Steam, se pravi PCjevem ekosistemu iger, saj gre v osnovi pravzaprav za zmogljiv ročni PC. Po zaslugi majskega pobega informacij najava sicer ni popolno presenečenje, a ji kljub temu ne manjka udarnosti, saj se vidi, da je Deck zgrajen na...

15 komentarjev

Na Steamu kraljujejo nVidia, Intel in Windows XP

Grafične kartice

vir: CNet
CNet - Ker je Steam neločljivo povezan s spletom, Valveu ni posebej težko zbirati podatkov o komponentah in operacijskih sistemih, ki so v uporabi na povezanih računalnikih. S temi podatki pri Valveu nato izdelajo statistiko, ki nam pove, kateri proizvajalci določenih komponent oz. katera različica operacijskega sistema je na vrhu.

Januarska statistika je postregla z nekoliko zanimivimi rezultati, vsaj pri strojnem delu, saj je pri operacijskih sistemih na vrhu še vedno Windows XP z 42 odstotki pred Windows Vista in Windows 7. Slednji je pravzaprav drugi najpogostejši operacijski sistem v uporabi, sploh 64-bitna različica, kar pomeni, da uporabniki Steama radi uporabljajo najnovejše izdaje. Windows Vista je v celoti imela 19,09%...

47 komentarjev

Zastonj igri za lastnike ATI-jevih grafičnih kartic

Slo-Tech - Lastniki ATI-jevih grafičnih kartic lahko preko Steama na svoj računalnik brezplačno prenesete računalniški igri Half-Life 2: Lost Coast in Half-Life 2: Deathmatch. Poleg ATI-jeve grafične kartice v vašem računalniku je pogoj za prenos iger le uporabniški račun na Steam-u, ki ga je prav tako mogoče ustvariti brezplačno. Zatorej če izpolnjujete vsaj prvi pogoj, brž odklikajte sem in si naložite omenjeni igri.

Več informacij v izvorni novici na Shacknews.

27 komentarjev

Vdor v Steam

Daily Tech - Steam je najbž vsem dobro znan kot Valve-ov spletni sistem za nakup, nadzor, posodabljanje in igranje iger, podatek, da je uporaba odjemalca pogoj za igranje streljačine Counter-Strike pa vam najbrž pove tudi dosti o popularnosti cele zadeve.

A navdušeni uporabniki storitve bi znali biti kaj kmalu razočarani, na spletu so se namreč pojavile novice o izjemno resnem vdoru v Steam. Cracker, ki se skriva pod vzdevkom MaddoxX, trdi, da je uspel pridobiti shell dostop do vseh sistemov in se tako dokopal do številnih občutljivih podatkov uporabnikov, vključno s številkami njihovih kreditnih kartic. Sam vdor naj bi bil storjen zgolj zaradi načel, saj se MaddoxX ne namerava okoristiti, temveč opozoriti na slabo varnost Valve-ovega sistema, trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo oz. opravičilo na domači strani podjetja.

Izvorna novica.

19 komentarjev

Nedosegljiv Šou-lj.si

Slo-Tech - Kot ste uporabniki verjetno opazili, so od sobote zjutraj nedosegljive strani ŠOU Ljubljana in strani, ki gostujejo na Kissovih strežnikih. Po navedbah Kissa je razlog vdor v strežnik, zanimivo pa je, da na naslovni strani storilci niso pustili "podpisa".

Izpad večjega števila študentskih strani in propad pogajanj z vlado ima presenetljivo dobro časovno usklajenost...

10 komentarjev

Slovenski 'heker' vdiral v računalnike ameriške vlade?

Večer - Večer poroča, da naj bi bili Ravenčan Aljoša Medvešek (ki je imel v Sloveniji računalniško podjetje; a se je pred nekaj leti preselil v ZDA; v Sloveniji pa naj bi bil osumljen tudi več kaznivih dejanj), njegova žena Margaret Ann Lauffer in Breat O'Keefe, ki imajo v San Diegu podjetje ForensicTec Solution, osumljeni 34 vdorov v tuje računalnike. Vdrli in prekopirali naj bi tudi visoko zaupne dokumente iz ameriških vojaških računalnikov ter računalnikov NASE. Medvešek pravi, da so informacije, ki jih navajajo mediji netočne, kljub temu pa priznava, da bo nastopil kot priča proti O'Keefu.
Osumljenci naj bi v računalnike vdirali zato, da bi dokazali, kako slaba je varnost ameriških vladnih računalnikov. Ta izgovor je sicer vprašljiv, saj naj bi bili vsi trije tudi osumljeni, da nameravajo ukradene podatke prodati medijem.

Hmm, morda pa so bili v podjetju ForensicTec Solution malce preveč podjetni ...

23 komentarjev

The-Cad v prenovi (težavah)?

The-Ctrl-Alt-Del - The-Ctrl-Alt-Del.com je stran, ki jo je nekoč skoraj vsakodnevno obiskoval vsak, ki so ga je zanimale zadnje novice v računalništvu, zadnji izdani gonilniki, najnovejše verzije raznih programov itd.

Sčasoma pa je tudi to mrežno postajo doletela enaka usoda, kot že mnoge podobne pred njo. Njen blišč je pričel slabeti, vsebina zvodenela, začetni zanos je upadel... Razni vdori in prevzemi www naslova so pripeljali d tega, da je danes stran le še bleda senca nekdanje. Na strani se je pojavila novica, ki napoveduje, da bo stran v kratkem zaprla svoja vrata.

Napovedujejo sicer prenovo, in poskus, vrniti se na stara pota slave v novi preobleki, vendar šele čez čas. Osebno se bojim, da iz tega ne bo kaj dosti, čeprav jim privoščim srečo.
Še enkrat se je pokazalo, da obdržati vsebino in obisk takšnih strani ni mačji kašelj... zato živel Slo-Tech! [;)]

0 komentarjev

Xyloc varnostna naprava

Little White Dog - Na Litttle White Dogu so objavili test zanimive napravice, ki sliši na ime Xyloc Wireless PC Security device. Gre za hardversko zaščito računalnika pred vdori... Če se vam to zdi nesmiselno, naj povem, da je še vedno večina vdorov v računalnike izvršena s pomočjo fizičnega kontakta in ne preko interneta. Zadevice, kot je Xyloc, so torej kot nalašč za kakšnega sistemskega administratorja, ki računalnika s pomembnimi podatki noče pustiti nezaščitenega.

0 komentarjev