»

Video oglasi v revijah

Slo-Tech - Kot kaže se nam obeta oglaševalska revolucija, vsaj v tiskanih medijih. Zanje po novem očitno ni več omejitve, ki bi dovoljevala le nepremične slikovne vsebine. Oglas v gibljivi sliki bodo bralci v tiskanem mediju prvič ugledali 18. septembra v izdaji Entertainment Weekly, ameriški reviji, ki poroča o dogodkih, povezanih s televizijo, filmom, gledališčem, glasbo in knjigami. Živi bodo oglasi za oddaje na televizijski postaji CBS ter za dobro znano pijačo Pepsi.

zaslone, na katerih se bodo oglasi predvajali, bo dobavila družba Americhip, ki ima bazo v Los Angelesu. Zasloni bodo debeli le 2,7 mm in bodo imeli že vgrajeno baterijo, ki bo zadostovala za 40 minut predvajanja oglasa. Da oglasi ne bodo za zgolj enkratno uporabo bo poskrbela USB povezava, prek katere se bo baterija ponovno napolnila. Obenem se bo predvajanje oglasa začelo šele, ko bo bralec odprl stran, na kateri se bo oglas nahajal. Ker takšne novotarije seveda niso poceni, jih bodo žal deležni le bralci v Los Angelesu...

42 komentarjev

Macintosh Plus (1986) proti sodobnemu PC-ju (2007)

HubPages - Med brskanjem po spletni strani Tom's Hardware sem na njihovem forumu našel zanimiv članek. Uporabnik po imenu Hal Licino je naredil primerjalni test, v katerem sta se pomerila 21 let stari Macintoh Plus ter sodoben PC z AMD-jevim dvojedrnikom. Prvi je bil opremljen z 8-megaherčnim Motorolinim 68000 in 4 megabajti pomnilnika, poganjal pa je MacOS 6.0.8, medtem ko je v drugem WinXP SP2 tekel na Athlonu X2 4800+ z gigabajtom rama. Diska v obeh računalnikih je Hal na novo formatiral, sistema sta bila čista, brez vsakršne navlake.

Kot sam pravi, ni želel testirati s pomočjo sodobnih programov (recimo Sisoft Sandra) in iger, saj je jasno, da jih Macintosh ni sposoben poganjati....

56 komentarjev

Računalnik v bobru

vir: Gizmodo
Gizmodo - Med vsemi bizarnimi modifikacijami, ki so jih sproducirali bolani geekovski umi, se na lestvico top 10 gotovo uvrsti Compubeaver, celoten računalnik v telesu pravega pravcatega nagačenega bobra, o katerem poročajo na Gizmodu. Kasey McMahon iz Los Angelesa se nasploh ukvarja s precej šokantnimi umentninami, tokrat pa je, kot sama pravi, želela povezati svojo ljubezen do narave in odvisnost od tehnologije. V kosmatincu se skriva čisto spodoben sistem z...

71 komentarjev

Z avtopilotom proti teroristom

thisislondon.co.uk - Boeing nas je včeraj opozoril na zanimivo novico, v kateri poročajo o novem izumu, ki naj bi praktično onemogočil teroristom klasične ugrabitve letal.

Sistem, ki ga razvijajo pri Boeing-u, bo omogočal vključitev avtomatskega sistema za vodenje in pristanek letala v primeru, da bo prišlo do ugrabitve. Računalnik bo tako v primeru, da bo pilot s pritiskom na gumb aktiviral sistem (podobno kot uslužbenke na banki med ropom), ali pa, še bolje, glede na poročanja senzorja za pritisk na vhodu v pilotsko kabino, prevzel vodenje letala in potnike varno pripeljal na najbližje primerno letališče, kjer bodo poredneže pričakali možje postave. V večini večjih potniških letal naj bi omenjen sistem glede na novico našel dom že v prihodnjih treh letih.

Se bomo končno znebili nadležnih, v zasebnost vdirajočih pregledov, preden bodo začeli obsegati še rektalni del?

37 komentarjev

Sharman Networks proti RIAA

ZDNet - Verjetno se vsi redni bralci Slo-Techa spominjajo in so navajeni rednih novic, v katerih poročamo o tožbi neke založniške hiše, po navadi RIAA, proti nekomu ali nečemu. RIAA se je s svojimi tožbami zaradi deljenja datotek s Kazaa še posebno dobro promovirala, saj so tožili dobesedno vsakogar - tudi upokojenko, ki je imela Maca in ki Kazaa sploh ni mogla poganjati in uporabljati.

Da pa lahko vse skupaj postane še bolj smešno, so poskrbeli pri razvijalcu Kazaa, podjetju Sharman Networks. Le-ti so bili v zadnjih letih večkrat toženi s strani RIAA, vendar so se sedaj odločili, da bodo tožili RIAA zaradi nadlegovanja in kršenja uporabniške zasebnosti oz. njihovih pravic, ter razširjanja napačnih oz. pokvarjenih datotek. Prvič, drugič in tretjič.

Na novico nas je opozoril MrStein.

5 komentarjev

Uvod v parjenje napajalnikov

Burnout PC - Že veliko strani se je ukvarjalo s problemom spajanja dveh ATX napajalnikov. To izkušnjo sem pred časom za Slo-Tech opisal tudi sam. Ugotovitve? Ko prebrodemo vse začetne težave z razumevanjem ozadja delovanja teh napravic, gre vse kot po maslu. Samo vezava čez rele, pa smo. No, na Burnout PC so zadevo poenostavili ter predstavili samo prvi korak do usposobitve parjenja napajalnikov - kako doseči, da PSU dela brez priključitve na ploščo. Na žico so nato vezali še stikalo ter dobili pravi pravcati AT napajalnik :D. Klik!

0 komentarjev

XP 2000 vs P4 2200

The Register - Sicer bi človek rekel, da smo o teh testih že poročali, če ne bi tokrat prebral čisto drugačnega videnja celotne štorije, o katerem poročajo na The Register. Štorija poteka nekako takole - Avtor je na test dobil dva sistema, oba z pol gigabajta pomnilnika. Prvi je bil AMDjev Athlon XP 2000+, drugi pa Intelov P4 2200. Hudič v vsej stvari je bil, da je bila plošča, na kateri se je potil Athlon, defektna in nikakor ni hotela delovati na 133 MHz zunanje frekvence - tudi po brezbrojnih ponovnih namestitvah operacijskega sistema ter prepisih BIOSa. Tako sta se pomerila Athlon 2000, delujoč na 100 MHz FSB, kar odgovarja 1250 MHz, ter Intelov favorit? Rezultati vas bodo presenetili, saj je v polovici testov AMD bil še vedno hitrejši. Aja, saj res - Pentium je bil sparjen z ultra-hitrim RAMBUS pomnilnikom. Sem končno dokazal svoje? :D

18 komentarjev