»

nVidia predstavlja opozarjanje o novih verzijah gonilnikov

Možnost namestitve 'novejšega' gonilnika - 270.51 je še v beta stadiju, predlagan pa je najnovejši WHQL izid

vir: AnandTech
AnandTech - Z nedavno predstavljeno beta različico svojih gonilnikov 270.51 je nVidia predstavila novo funkcionalnost. Gonilniki bodo samodejno prek spleta preverjali, če je nameščena različica še vedno najnovejša ter v primeru možnosti namestitve nove različice le-to predlagali. Ob upoštevanju predloga bodo uporabniki usmerjeni na spletno stran nove različice gonilnikov, saj pri nVidii ne želijo imeti samodejnega prenašanja gonilnikov. Pred prenosom in namestitvijo želijo, da uporabniki preberejo o novostih in prednostih, ki jih bodo dobili z novo različico gonilnika. Nadgradnje delujejo za WHQL različice gonilnikov, torej za gonilnike, katerim je Microsoft potrdil stabilno delovanje. V nastavitvah je mogoče pregledovanje razširiti naa beta različice gonilnikov, kjer se bo preverjanje dogajalo vsako uro. To možnost pri nVidii predlagajo le najzahtevnejšim uporabnikom, katerim obenem občasno...

10 komentarjev

nVidia GT300 je revolucija

engadget - Do sedaj je bila vsaka grafična arhitektura bolj ali manj evolucija, razen prehoda na DirectX 10, kjer sta tako ATi kot nVidia prešla na Unified Shader arhitekturo. Po dveh evolucijah, nVidia pripravlja nekaj popolnoma novega. GT300 naj bi se tako popolnoma razlikoval od trenutno uporabljane SIMD arhitekture, ki je stalnica pri današnjih grafičnih (in deloma tudi pri centralnih) procesorjih, uporabljal pa naj bi MIMD arhitekturo. Znano je, da nVidia že nekaj let cilja na centralne procesorje, govorice o tem so se začele že leta 2006, z zamenjavo arhitekture pa so korak bližje k resničnemu združevanju CPUjev in GPUjev.

Spremembe pa so si bolj podrobno ogledali na Bright Side of News.

In čakanje na GTX 380 se je začelo.

102 komentarja

nVidia z dobičkom

The inquirer - nVidia je včeraj uradno objavila svoje poslovne rezultate za drugo letošnje četrtletje, ki kažejo, da je podjetje poslovalo uspešno. Prihodki od prodaje so znašali krepkih 460 milijonov dolarjev, čistega dobička pa je bilo za celih 24 milijonov, kar je skorajda petkrat več kot v enakem obdobju lani (5,3 milijoni dobička). V nVidii trdijo, da so na področju osebnih računalnokv dosegli že 70 % delež med DirectX 9 karticami, delež med uporabniki prenosnikov pa takisto raste. Vodilni v nVidii pravijo, da se lahko za dobiček zahvalijo tudi Microsoftu in njegovi distrubuciji Xboxov. Več o tem.

11 komentarjev

MSI se seli z nVidie na ATi

Slo-Tech - Yahoo poroča, da se nVidii obetajo malce težji časi, saj je MSI, eden njihovih večjih partnerjev, presedlal k nVidiinemu največjemu konkurentu -- kanadskemu podjetju ATI. Glede na to, da je imel MSI ekskluzivo z nVidio, je ta poteza podjetju zadala veliki udarec, tako finančni kot moralni. To se je tudi odrazilo na predvidevanjih dobička in prometa za četrto fiskalno obdobje. Udarec na dobiček? Skromnih 20 milijonov dolarjev. Klik!

19 komentarjev

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji

Detonatorji 27.00 ter 27.10

3D Chipset - Bi radi dobili neuradne ter sploh beta gonilnike, ki so nVidii po nesreči ušli v javnost? 27.00 ter 27.10 se imenujeta različici. Sicer ne vem, zakaj sta nVidii na ISTI dan ušli DVE različici njenih gonilnikov, ampak hej, vsaj nekaj imamo od tega. Saj res - uporaba je zaradi nepodprtosti ter (domnevne) nedokončanosti gonilnikov preložena na lastno odgovornost.

4 komentarji

ATI spet odgovarja nVidii

X-Bit Labs - ATI, kanadski proizvajalec grafičnih kartic, ki je s svojim Radeonom 8500 pošteno zmešal štrene nVidii, načrtuje bližnjo prihodnost z osvežitvami Radeona 8500. Marca kani namreč nVidia izdati svoj novi procesor NV25, ki, ne le da bo delal na mnogo višjih frekvencah tako pomnilnika kot procesorja, bo vgrajeval tudi nove funkcije. ATI s svojim prihajajočim čipom R300 še ne more odgovoriti, ker ga imajo v načrtu razviti in izdati do poletja leta 2002 (kar se lahko zlahka prestavi na zgodnjo jesen). Kaj mora ATI storiti, da bo še vedno konkurenčen? X-bitovci pravijo, da bo ATI osvežil linijo produktov, temelječih na R200 čipu tako, da bo pohitril pomnilnik in procesor na vrtoglavih 300 MHz. A le kje bo ATI dobil 300 MHz DDR pomnilnik?

7 komentarjev

Namestitev Windowsev 2000

Tech Extreme - Uf, ne bi verjel, če ne bi videl. Toliko člankov, izboljšav ter trikov o Windowsih 2000 pa že dolgo ne. Mate vam je izbrskal še en krajši članek, ki govori o sami namestitvi tega posrečenega operacijskega sistema. Kaj naj rečem, kot: poglejte si sami . No, bom pa še malo nakazal točno o čem govori. Namestil je Windowse 2000 na računalnik z OGROMNO strojne opreme ter bil presenečen nad tem, da je imel Windows za 98% vse opreme gonilnike že vgrajene. Ostale komponente so bile enostavno preveč nove (primer: Creative Annihilator Ultra). Jah, edini problem, ki mu je namestitev povzročila, je bila njegova krivda. Poglejte si. Sproščujoče večerno branje . Hvala, Mate.

0 komentarjev