»

Modeli so, modeli bodo in javnost jih gleda

Slo-Tech - Dandanes smo vsi postali "modelarji". K sreči vsak dan gledamo vedno manj eksponentnih grafov in se več ukvarjamo s tem kako odpreti državo in držati epidemijo pod nadzorom. Pri tem pa ni vseeno kakšne podatke in kakšne modele za to uporabljamo. V Sloveniji je verjetno najkvalitetnejši vir podatkov skupnost Sledilnik, ki vztrajno in pedantno ureja uradne podatke v računalniško berljivo in predstavljivo obliko.

Danes, v torek ob 19.00 bo potekala virtualna okrogla miza tistih, ki na podlagi teh podatkov izdelujejo modele. O pomembnosti dobrih podatkov. O tem kaj modeli sploh lahko povedo in česa ne. Kako verjeti modelom, če pa imajo sto parametrov? Ali morajo biti uradni modeli odprti?

Seveda bo dogodek javen in virtualen. Prijave preko Eventbrite. Stream bo tudi na V zivo. Vabljeni!

6 komentarjev

Novosti iz podjetja Meizu

Meizu Me - Meizu, kitajski proizvajalec kakovostnih multimedijskih predvajalnikov, je po lanskoletni splavitvi napovedal nadgradnjo svojega aktualnega modela miniplayer. Fizično se nova verzija, ki bo dobila pripono SE, ne bo dosti spremenila. Zmanjšali bodo debelino na 7 mm z zdajšnjih 10, podpora za datoteke ogg, flac, wav, wma in mp3 ostaja, dodali pa bodo boljšo podporo predvajanju video posnetkov, predvsem bo podprtih več video formatov, kar pomeni, da uporabnikom ne bo več potrebno prekodirati videa pred nalaganjem. Baterija naj bi pri poslušanju glasbe zdržala do 30 ur (sedaj 36 - očitno je tanjšanje zahtevalo majhen davek), med...

24 komentarjev

Zune s 4/8 GB flash pomnilnika do konca leta

Zune Scene - Že nekaj časa se govori o novih glasbenih predvajalnikih iz Microsoftove serije Zune. Zadnje govorice pravijo, da naj bi cenejši pripadnik s flash pomnilnikom (kodno ime: Draco) bil na voljo že med letošnjo praznično nakupovalno sezono, in sicer v 4- in 8-gigabajtnih različicah. Kapaciteta je tako direktno primerljiva s konkurenco, iPodom Nano, od katerega naj bi se novi Zune ločil po podpori predvajanja video posnetkov ter brezžičnih zmogljivostih. Vse skupaj so zaenkrat neuradni podatki, a avtorji pravijo, da so jih prejeli od zanesljivega vira znotraj samega Microsofta.

Izvorna novica.

6 komentarjev

Prodaja Zunea nad pričakovanji

Zune-Online.com - Robbie Bach, glavni med Microsoftovimi zabavljači, je ponosno povedal, da so uresničili cilj njihovega MP3 predvajalnika Zune še pred predvidenim rokom. Do konca julija so želeli prodati milijon primerkov, uspelo pa jim je že sedaj. San Francisco Chronicle je z njim naredil intervju, v katerem je med drugim omenil tudi, da jeseni prihajajo novi Zune izdelki, pokomentiral pa je še Zune mobilnik in nekatere druge malenkosti.

Izvorna novica ter intervju.

16 komentarjev

Jutri morda novi Zune

Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o novici z iLounge, v kateri je omenjeno, da naj bi Microsoft za jutri pripravljal predstavitev novega modela prenosnega predvajalnika Zune v Redmondu. Za prihajajočo drugo generacijo je še prezgodaj, tako da bi po mnenju večine, če se bo dogodek res odvil, najbrž lahko šlo za manjšo različico s flash pomnilnikom, na katero Malimehki že nekaj časa namiguje. Kakorkoli, počakajmo do jutri.

Izvorna novica.

2 komentarja

iRiver Clix, druga generacija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Eden od trenutno najboljših MP3 predvajalnikov v svojem razredu in po mnenju mnogih najbolj nevaren konkurent iPod-a je bil nedavno posodobljen. Podpora številnim manj popularnim formatom datotek (npr. ogg) in predvajanje videoposnetkov sta že stalnica, novosti so predvsem prenovljen dizajn, izboljšan zaslon (2,2 palčen AMOLED) in pa najbrž najpomembnejša posodobitev -- boljša baterija, s katero lahko glasbo poslušate do 25 ur. Več o Clix-u v izvorni novici ali na uradni strani.

12 komentarjev

Podatki o novem modelu Zune

Neowin - Različne spletne strani poročajo o podatkih, ki so se začeli pojavljati na spletu, dotikajo pa se naslednika ne preveč uspešnega Microsoftovega glasbenega predvajalnika, ki je bil ustvarjen kot direktna konkurenca zloglasnemu iPod-u. Še v letošnjem letu naj bi bila splavljena kar dva nova modela, eden bo imel isto poslanstvo kot obstoječi, drugi pa bo manjši, opremljen s flash pomnilnikom ter mišljen kot konkurenca iPod-u nano, iRiver-jevemu Clix-u in podobnim. Vir informacij naj bi bil eden od zaposlenih pri Microsoftu, ki dela na projektu Zune 2.0, več informacij lahko najdete v izvorni novici.

1 komentar

100 milijonov prodanih iPod-ov

Daily Tech - Vsekakor najbolj popularen izdelek podjetja Apple, ki je sprožil po celem svetu, predvsem pa v ZDA, ogromen družbeni fenomen (na čase že precej zaskrbljujoč) je dosegel nov mejnik. Zabeležena je bila namreč prodaja 100-milijontega, s čemer se količina iPod-ov na planetu bliža težko predstavljivim številkam (Jerry Seinfeld bi najbrž rekel: We all get it, you've sold a lot!). S tem zavzema kar 75 odstotkov celotnega trga prenosnih glasbenih predvajalnikov, še nekaj statističnih podatkov o svetovni dominaciji zlobnih belih napravic lahko najdete v izvorni novici.

70 komentarjev

iRiver vrača udarec

engadget - Na trgu prenosnih MP3 predvajalnikov, posebno v ZDA, Apple dominira s svojo linijo iPod-ov, konkurenca pa mu je vseeno vedno za petami, če ne celo korak pred njim. Eno od najbolj prizadevnih podjetij je vsekakor iriver, njihov Clix je odlična konkurenca iPod-u Nano, sedaj pa so poslali iz svojih tovarn še odgovor na Applov novi, minimalizirani Shuffle.

Predstavljamo vam iriver S10 -- z vidika dimenzij praktično identičen kot konkurenčni proizvod iz Cupertina, ki ima malce slabši predviden čas trajanja baterij, a skrbi se tukaj končajo. Razveselile vas bodo predvsem tri bistvene razlike, iriver-jev proizvod ima namreč pravi...

6 komentarjev

Microsoft Zune je na poti

Digital Trends - Microsoft je razkril nekaj dodatnih podrobnosti v zvezi z njegovim prihajajočim multimedijskim predvajalnikom, ki naj bi bil konkurenca iPod-u. Gizmo z všečnim dizajnom bo v sebi skrival 30-gigabajten disk, bohotil se bo tudi s tripalčnim barvnim zaslonom (320x240), poslastica pa bo podpora za brezžično omrežje, s pomočjo katere bodo lahko uporabniki izmenjevali glasbene datoteke. Zune, ki bo na voljo v črni, beli in rjavi (?) barvi, bo po besedah njegovih ustvarjalcev izšel dovolj hitro, da bo na voljo med božično nakupovalno mrzlico, zagotavljajo na Digital Trends.



DODATEK: [ MYTiX] se je ponovno izkazal in nam posredoval posnetek Zune-ovega vmesnika v akciji. Še enkrat hvala!

31 komentarjev

Razmišljanje nekdaj zaposlenega pri Microsoftu

Si bo Microsoft izboril tudi monopol med novicami na Slo-Techu?

Seattle Weekly -
Microsoftove izdelke sem začel uporabljati pred 23 leti, ko sem bil star 11 let, in sem kot menedžer delal za Microsoft od 1991 do 1999. Kar nekaj let sem bil zvest Microsoftu. Čeprav sem se zavedal Microsoftovih pomanjkljivosti, sem vedno verjel, da se Mehki kar najbolj trudi, da bi izboljšal izdelke, kot je to npr. storil z Windows XP. Toda pred nedavnim sem doživel krizo zaupanja Microsoftu. Morda sem moral enkrat preveč ponovno zagnati računalnik.
Tako piše Jeff Reifman, nekdaj zaposlen pri Microsoftu. Ko je zapadel dvomom in končno poskusil alternativni operacijski sistem MacOS, se čudi, kako je mogel toliko dragocenega časa zapravit za naprošanje računalnika, naj se zaustavi....

48 komentarjev