»

Intel Core i7

Nova logotipa

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Namesto logičnega poimenovanja, Core 3 (Quad), se je Intel za poimenovanje prihajajoče Nehalem arhitekture odločil drugače. Rahlo presenetljivo, a Nehalemi bodo nosili ime Core i7. Zato pa se je precej manj spremenil logotip prihajaočih Core i7 procesorjev. Oblika je enaka, drugačne pa so barve. Ostane moder logotip za običajne in črn za Extreme verzije, a bo tokrat napis in Intel logo v belem, na treh odtenkih modre oz. črne barve.



Glede na novico na bit-techu bo Core i7 poimenovanje uporabljeno le za namizne procesorje višjih zmogljivosti, kar da misliti, da bodo strežniški, prenosniški ter tudi v letu 2009 prihajajoči cenejši procesorji na LGA 1160...

66 komentarjev

Naslednik Viste že 2009?

Windows 7

Slo-Tech - Naslednik Microsoftovega operacijskega sistema Windows Vista, ki ga bolje poznamo pod kodnim imenom Blackcomb Vienna, uradni izid katerega so napovedali za leto 2010 naj bi luč sveta zagledal že v drugi polovici prihodnjega leta. Prvi primerki operacijskega sistema v razvojni fazi M1 (Milestone 1) naj bi tako že bili v rokah Microsoftovih ključnih partnerjev. Več o tem si preberite na TG Daily.

Poleg informacij o izidu novih Oken, katerega viri imenujejo Windows 7, so se pojavili tudi prvi screenshoti omenjenega operacijskega sistema, na podlagi katerih (če so resnični) le-ta ne prinaša nič pretresljivega, čeprav se tekom razvoja lahko veliko spremeni. Več screenshotov najdete tukaj.

184 komentarjev

Prvi 45 nm čipi iz AMDja

TG Daily - Dirk Meyer je javno izjavil, da AMD v proizvodnji 45 nm čipov že dosega sprejemljive nivoje kakovosti in razumno nizek odstotek nedelujočih primerkov ter da so zaenkrat povsem v okvirih zastavljenih časovnih ciljev. V skladu s slednjimi naj bi pripeljali prve primerke 45nm Phenomov že v prvi polovici naslednjega leta in sicer v dovoljšnih količinah za prodajo.

Podrobnejše specifikacije so napovedali za decembr, zaenkrat pa ni bilo še nič rečenega o pomenu tega razpleta za njihove naslednje projekte Bulldozer in Bobcat.

Izvorna novica.

46 komentarjev

Mobiteli na letalih končno dovoljeni

Slo-Tech - Po mnenju mnogih bo nesmiselna prepoved mobilnih telefonov med letenjem v Evropi končno postala preteklost. EASA (European Aviation Safety Agency) je odobrila možnost nudenja storitev mobilne telefonije na letalih, kar se bo udejanjilo preko sistema OnAir na nekaterih Airbusovih letalih.

Uporaba bo možna šele, ko bo letalo doseglo določeno višino, saj bo komunikacija v prvi fazi potekala preko satelitov in ne preko zemeljskih postaj, problem bo najbrž tudi zasoljena cena. Po prvih podatkih naj bi minuta pogovorov stala 2,5 dolarja, sms sporočilo pa 50 dolarskih centov.

Izvorna novica.

22 komentarjev

Razkrita velika pedofilska spletna združba

TG Daily - Oblasti so odkrile in uničile ogromno spletno skupnost, v okviru katere so člani izmenjevali fotografije in posnetke nadlegovanja ter mučenja otrok. Zaenkrat so kriminalisti iz 35 držav za zapahe spravili 63 (od dobrih 700) osumljencev in rešili 31 otrok, od tega največ v Združenem kraljestvu ter v Kanadi in Avstraliji.

Voditelj skupine je bil Timothy David Cox, na njegovem računalniku so odkrili več kot 76 tisoč fotografij in 1100 video posnetkov znašanja nad otroki. Obsodili so ga na zaporno kazen nedoločenega trajanja, kar pomeni, da bo izpuščen šele, ko se bo presodilo, da ne predstavlja več grožnje družbi.

Izvorna novica.

76 komentarjev

Nehalem z vgrajenim pomnilniškim kontrolerjem

TG Daily - Po navedbah TG Daily bodo imeli prihajajoči Intel-ovi čipi, ki bodo izšli nekje v drugi polovici prihodnjega leta, vgrajen memory controller. 45-nanometrski procesorji, zaenkrat imenovani Nehalem, bodo opremljeni z do 8 jedri, kar bo skupaj s HyperThreadingom pomenilo mnogo prenašanja podatkov, zato Intel-ovci pravijo, da bo novost precej izboljšala performanse. Več o nasledniku Core 2 preberite v izvorni novici, pisci pa se tudi sprašujejo, ali Intel ponavlja za AMD-jem, ki pomnilniški kontroler že dolgo časa vgrajuje v svoja procesorska jedra.

18 komentarjev

Intel o prihajajočih procesorjih

Ars Technica - Na današnji tiskovni konferenci so predstavniki Intel-a spregovorili o Penryn-u, nasledniku Core 2 procesorjev. Narejen bo v 45-nanometrskem proizvodnem procesu, glavne nove pridobitve pa bodo: SSE4 (zelo laično rečeno - pohitreno izvajanje določenih matematičnih operacij, korenjenje bo npr. bojda 4x hitrejše od C2D, kar bo v končni fazi prineslo do 40% hitrejše kodiranje filmov in 20% bolj gladko igranje), več cachea (6 MB za dvo- in 12 MB za štirijedrnike) ter hitrejša virtualizacija. Prijeten povzetek in podrobnejšo razlago vseh novosti boste našli na Ars Technici.

DODATEK: Tudi Register poroča o isti zadevi, prav tako AnandTech.

3 komentarji

Intel predstavil Santa Roso

Hartware.net - Na pravkar odvijajočem se CeBIT-u je Intel javnosti prikazal novo platformo za prenosne računalnike, ki smo jo do zdaj poznali pod kodnim imenom Santa Rosa. Poglavitni novosti ki ju omenjena platforma prinaša sta hitrejša in zmogljivejša brezžična povezava, t.i. Wireless-N (802.11n) in Intel Turbo Memory, flash pomnilnik, ki služi kot medpomnilnik pri uporabi trdega diska. Le-to naj bi omogočalo kar dvakrat višje hitrosti delovanja sistema. Obe novosti naj bi pripomogli tudi k manjši porabi in daljšemu delovanju baterije.Na Intelovem veznem 965GM naboru temelječa platforma naj bi na police trgovin prišla predvidoma v drugem četrtletju letošnjega leta.

Več o tem na hartware.net

16 komentarjev

Intel niža cene

DigiTimes - Glede na starejše uradne izjave podjetja Intel so bile okrog 22. aprila letos načrtovane spremembe (bolje rečeno padci) cen, a situacija se je spremenila, ko je pred dvema tednoma AMD precej pocenil lastne procesorje. Intel se je zato odločil, da bo ukrepal prej, kot je bilo predvideno, in za naslednje dni napovedal 5-10% nižje cene čipov nižjega in srednjega razreda (seriji 820 in 915 naj bi ponovem stali okrog 80 dolarjev).

Tabela še vedno svežih januarskih pocenitev in dodatne podrobnosti o tokratni potezi se nahajajo v izvorni novici na DigiTimes, o natančnih datumih in številkah bomo še poročali.

12 komentarjev