»

Rambus toži nVidio

EETimes - Tako dolgo že nismo poročali o kakšni tožbi Rambusa, da se je vse skupaj zdelo že skoraj sumljivo, a se podjetje spet vrača na stara pota. To pot je v škripcih nVidia. Poleg tožbe, ki so jo vložili že julija, so sedaj podali še pritožbo pri Ameriški komisiji za mednarodno trgovino (USITC). V njej Rambus trdi, da nVidia in njeni partnerji kršijo devet njihovih patentov, ki zajemajo pomnilniške standarde DDR, DDR2, DDR3, LPDDR, GDDR, GDDR2 in GDDR3, zaradi česar zahtevajo takojšnjo prepoved uvoza in prodaje nVidiinih izdelkov v ZDA. Rambus trdi, da je nVidii pravice poskušal prodati že zadnjih šest let, a je ta to odklanjala in še vedno namenoma kršila njihove patente, zato so prisiljeni ukrepati. V nVidii se še niso uradno odzvali. Odločitev USITC-a se pričakuje v 30 dneh. The Register, The Inquirer, Electronista, EE Times.

45 komentarjev

Vaš e-mail naslov v 2.900 nabiralnikov...

Vnunet - Če bi šlo za 'URL' naslov, bi bili prej ko ne veseli. Nisem pa prepričan, da bi bili tako veseli, če bi prejeli e-poštno sporočilo, v katerem bi videli ostalih nekaj tisoč prejemnikov. Taista napaka se je pripetila Compaqu, ki je poslal emaile kupcem Windowsov XP. Šlo naj bi za človeško napako, če se vam ljubi brati godrnjanje kupcev - Klik!

Morda bi zapisal še mojo osebno izkušnjo, ki je e-naslov sicer razkrila samo okoli petdesetim, morda stotim ljudem: tržiška trgovina je (najverjetneje) prebivalcem Tržiča poslala pošto, v kateri nas obvešča, da so svoji 'štacuni' dodali 'e-'. Ko sem zarobantil, od kje jim moj naslov, ter, zakaj za vraga so vse prejemnike vpisali v okence 'Za/To' in ne 'Kpp/Bcc', so mi le odgovorili, da so moj naslov dobili v Telefonskem Imeniku. Bes jih plentaj!

9 komentarjev

Ponovno : Rambus vs. Infineon

uebertakten.de - Kreganje okoli kraje patentov med ameriškim proizvajalcem Rambusom in nemškim Infineonom se nadaljuje sedaj v Nemčiji. Kot je znano je Rambus obtožil Infineon in nekatere druge proizvajalce (Micron, Infineon, Hyundai) modulov kraje patentov. V tem sporu gre predvsem za kršitev evropskega Rambus patenta, ki dovoljuje proizvodnjo pomnilniških čipov. Rambus, ki nima svoje lastne proizvodnje, je tako močno odvisen od prodaje licenc. V maju je Rambus, v podobni tožbi v ZDA, doživel težek poraz. Tožba je bila zavrnjena in Rambus je moral denarno nadomestiti izpad proizvodnje. Za razplet te tožbe bo treba še počakati.

1 komentar

Pravici je zadoščeno

Electic Tech - Italijansko sodišče je tudi ugotovilo, da Micron ni kršil patentov, ki jih je registriral Rambus. Še ena sodba ovržena, še en velik dan za to, da se spomnimo, da se s takim grdogrdim odnosom ne pride nikamor. Rambus, raje delaj to, za kar si narejen. Delaj pomnilnike. Po konkurenčnih cenah.

0 komentarjev

Rambus izgubil na sodišču

SystemLogic - Na Slo-Techu smo Rambusovo tožarjenje pozorno spremljali že od samega začetka in sedaj se zadeva počasi zaključuje. Po tem, ko jim je uspelo podrediti nekaj manjših proizvajalcev pomnilnik, se je Rambus lotil velikanov in na prvem mestu je bil Infineon. Na srečo se je vse skupaj pri Infineonu tudi končalo. Ne le, da Rambus ni dobil, kar je zahteval, temveč jih je sodnik spoznal za krive prevare pri pridobivanju patentov, ki so jih pomnilniški proizvajalci razvijali pod okriljem JEDECa. Tako mora Rambus plačati $3.5 milijona odškodnin. Na sodbo se sicer mislijo pritožiti, toda dvomim, da bo to kaj spremenilo. Pa so le dobili, kar so si zaslužili!

3 komentarji

RAMBUS izgublja

EBN - Kaj naj rečem o podjetju, ki na trgu neslavno propade, nato pa za zadovoljitev toži prav vse proizvajalce po vrsti, češ da so kršili njegove patente? Karkoli bi rekel, bi strogo kršilo moralna pravila naše strani, zato ostanimo samo na reku: "Bes jih plentaj". Resno. Njihov neprofesionalni arogantni odnos jih bo pripeljal samo do ene stvari - propada. Tega se zavedajo tudi v ZDA, saj je okrožni sodnik Robert Payne ovrgel prav vse tožbe RAMBUSA proti podjetju Infineon, razen treh, v isti sapi pa izjavil, da Infineona itak ne bi obtožil kakršnihkoli zlih dejanj. RAMBUS je spet pogorel v celi črti. Živel ameriški sodni sistem ! Klik!

5 komentarjev

Micron proti Rambusu

EBN - Še ena novica, ki prihaja iz sodišča. Micron Technology je včeraj zahteval od zveznega sodnika, da se primer Virginia Rambus Inc. patent proti Infineon Technologies upošteva v njihovem (Micronovem) boju proti Rambusu! Kot kaže, so se izdelovalci pomnilnika uprli Rambusu, saj nočejo več plačevati za licenco SDRAM-a, ki je (za zdaj) v rokah Rambusa. Sodnik je povedal, da Rambusovi SDRAM patenti veljajo le za njegov multiplexed memory bus, ki pa ga SDRAM-i z JEDEC-standardom ne uporabljajo! Ta odločitev bi lahko Rambusu pošteno škodovala, saj je večina SDRAM-ov narejena ravno po JEDEC-standardu. Mogoče se bo sedaj Rambus spametoval in denar raje vložil v razvijanje novih tehnologij, kot pa za tožarjenje po sodiščih! Tnx A.L.T..

1 komentar

Da ne pozabim...

Jaz - Danes smo končno zamenjali pomnilnik v našem strežniku. Po novem ga je celih 512 MB. Vsi se radujemo, držimo za roke in molimo "onemu tam zgoraj", da bo strežnik še naprej stabilen. Zahvalil bi se pa jetiju, niggerbobu, DRSergioDJ-ju ter DoBri-ju, saj so dotični osebki dobrosrčno prispevali za nakup 256 MB pomnilnika. Vsakemu brhko mladenko ter liter rujnega.

Aha, še to: Po vzpostavitvi delovanja naše strani se je nek Gnoj™ spravil nad naš ubogi forum. V celi uri je dodal okoli 600 novih tem po vseh oddelkih foruma. Uboga žival se pač ni zavedala, da se posledice lahko odpravi trenutno. Na žalost smo dva Gnoja™ imeli samo nekaj sekund (do popolne dekompostacije dotičnega osebka, ki je vključevala pospravljanje za njim z buldožerjem (beri: brisanje vsega kakorkoli povezanega z njim)). Verjetno se tudi ni zavedala, da se po pravilih, ki veljajo v Sloveniji tako dejanje lahko razglasi za "napad na integriteto strežnika" in se ga kot takega neformalno tudi preganja. Torej... osebek......

23 komentarjev