»

Okvir-Tiskalnik

vir: Gizmodo
Gizmodo - Še ena zabavna napravica z Gizmoda za lahko noč - nek nadebuden oblikovalec se je spomnil, da bi lahko izdelal navezo okvirja za slike/fotografije in tiskalnika. Napravico lahko pritrdite na steno, jo z brezžično povezavo spravite v kontakt z vašim računalnikom, nato pa vanjo od zgoraj vstavite list in pričnete s tiskanjem. Rezultat bo na spodnji strani prispel iz tiskalnika in padel v pripravljeno odprtino sredi okvirja, kjer bo postavljen na ogled vsem obiskovalcem prostora. Zaenkrat je zadeva šele koncept, a treba je priznati, da kljub malce čudaški ideji ne izgleda slabo. Izvorna novica.

3 komentarji

Manjkajoča tehnologija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Mnogi pisci znanstvenofantastičnih ali kako drugače vizionarskih del so v marsičem v svojih napovedih s skoraj strašljivo natančnostjo zadeli (na Kanalu A recimo ravnokar uprizarjajo Orwella), ali pa popolnoma zgrešili (ogled starih filmov zna biti precej zabaven dogodek). Nekaj izumov pa je predvidevalo veliko ljudi, a jih še kar nismo ugledali, čeprav je tehnologija dandanes že tako razvita, da je to skorajda sramota. Na Gizmodu so sestavili srčkan seznam tovrstnih naprav, na katerem so se med drugim znašli leteči avto, plašč za nevidnost in očala, s katerimi lahko vidimo pod obleko. Ogled priporočen!

22 komentarjev

Hitri diski proti RAID-u

Tom's Hardware - Uporabniki, željni bliskovitega delovanja, pri izgradnji sodobnih sistemov pogosto veliko časa posvetijo trdemu disku, ki je navsezadnje največje ozko grlo dandanes. Za rešitev tega problema ponavadi posežejo po izjemno hitrih diskih, med katerimi je najbolj znana Western Digital-ova serija Raptor. Problem tovrstnih naprav je ponavadi cena, ki zna biti kljub majhni kapaciteti izjemno visoka. Člankopisci na THG so problem bolj natančno analizirali in ugotovili, da obstaja za hitrosti željne ljudi še mnogo alternativ, med drugim izgradnja RAID polja, ki zna biti v končni fazi glede na razmerje med ceno in hitrostjo bolj optimalna rešitev. Preberite članek.

30 komentarjev

SonyEricsson Bluetooth ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Zadnji modeli mobilnih telefonov, ki jih je izdala švedsko-japonska naveza, so popularnost dosegli predvsem zaradi svojih glasbenih zmogljivosti. Serija Walkman se odlično znajde z MP3 datotekami, avtorji pa nameravajo iz te popularnosti čimveč iztržiti s prodajo dodatkov. Po novem je na voljo tudi zelo prestižna ročna ura, za katero bo treba odšteti 400 dolarjev, kar je malce smešno, saj bo najbrž predstavljala večji strošek od samega mobitela. Na prvi pogled izgleda kot čisto običajna ura višjega razreda, njena skrivnost pa je v zmožnosti Bluetooth povezave, s pomočjo katere lahko nadziramo predvajanje glasbe na mobilniku, ne da bi ga jemali iz žepa. O tem, kako dolgo bo takšen modni dodatek...

11 komentarjev

Zunanji zaslon na prenosniku

vir: Gizmodo
Gizmodo - Preklopni mobilni telefoni višjega razreda so dandanes večinoma opremljeni z dodatnim zunanjim zaslonom, na katerem lahko vidimo kdo nas kliče in koliko je ura, ne da bi telefon dejansko odprli. Trend pa se po zadnjih informacijah očitno širi tudi na prenosne računalnike, saj je Asustek na trenutno aktualnem IDF-ju predstavil koncept tovrstnega laptopa. Manjši, zunanji ekran je možno uporabljati za branje elektronske pošte, preverjanje načrtovanih opravil, prikaz trenutno predvajane skladbe in ostale podobne kratke naloge, za katere bi bilo potratno odpirati računalnik. Podobne napovedi za prihodnost sta na Intel-ovem Developer forumu izrekla tudi Acer in Mitac Technologies, tako da bi

7 komentarjev

Test Sonyjevega bralnika knjig

Gizmodo - Že nekaj časa se na glas šušlja o elektronskih napravah, ki bodo bojda z uporabo e-ink tehnologije počasi izrinile s polic klasične knjige in jih preselile na pomnilniške kartice, seveda opremljene z ustreznimi zaščitami, ki bodo delovale predvsem v dobro založnikov.

Sony že nekaj časa razvija takšno napravo, sedaj pa so jo v testiranje prejeli na Gizmodu.



Naprava ponuja lepo berljiv 6 palčen zaslon z resolucijo 160 DPI, baterija pa naj bi prenesla do 7600 prebranih strani. Poleg Sonyjevih Memory Stick pomnilniških kartic, začuda podpira tudi SD kartice, bere pa cel kup formatov, poleg z DRM obogatenih e-knjig, še tekstovne dokumente ter RTF, PDF, JPG, GIF, MP3 in AAC zapise datotek. Poleg vseh teh podpira tudi...

60 komentarjev

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev