»

Prah okrog iPhonea se je polegel

več strani - Ves hrup, ki smo mu bili priča v zadnjih dneh, se počasi umirja. V prvih treh dneh je bilo prodanih kar 525.000 kosov, Apple je očitno dobro poskrbel za zaloge, saj kupci niso v prvih nekaj urah izropali vseh zalog kot pri običajnih podobnih izidih naprav. Zloglasnih iPhoneov je večinoma zmanjkalo le v poslovalnicah njihovega mobilnega partnerja AT&T.

Vse omembe vredne IT publikacije so se že dokopale do svojega primerka in ga pošteno pretestirale. Če ste potencialen kupec ali pa imate samo preveč časa, lahko preberete kar 10 različnih opisov. Tisti kritično nastrojeni bodo bolj zadovoljni, ko se bodo naslajali nad desetimi bistvenimi pomanjkljivostmi in dejstvom, da je napravica vredna pol manj, kot dejansko stane.

Uporabniki na veliko tekmujejo med sabo v hitrosti tipkanja, trenutni rekorder z malce čudaško tehniko dosega kar 35 besed na minuto. Proizvajalci na drugi strani tekmujejo v tem, kdo bo v svoje telefone bolj učinkovito uvedel podobne tehnologije, seveda pa so...

56 komentarjev

YouTube Mobile pričenja z delovanjem

vir: Gizmodo
Gizmodo - Največji ponudnik video vsebine, stran YouTube, zadnje čase širi svojo ponudbo. Najprej so se spajdašili z Appleom in prekodirali vso svojo vsebino v format h.264, ki ustreza uporabnikom Apple TV-ja, zdaj pa boste lahko tarnanje vaših čustvenih prijateljev spremljali kar z vašega mobitela. Tukaj je namreč YouTube Mobile - predelava strani, kompatibilna z XHTML in prilagojena za mobilnike (vključno s filmi v formatu 3gp).

Izvorna novica in posnetek strani v praksi.

3 komentarji

Američani zaman po svoje prestavljali uro

Ars Technica - Vsi, ki sledite svetovnemu dogajanju, najbrž veste, da je pri letošnjem prestavljanju ure na poletni čas v ZDA prišlo do sprememb. Oblastniki so namreč dognali, da bi se bolj izplačalo uro prestaviti naprej 3 tedne prej*, kot je to v navadi, saj naj bi s tem prihranili še več energije. Očitno so se nekje v svojih izračunih rahlo ušteli, saj energetska podjetja poročajo, da niso opazili nikakršnih sprememb, je pa bilo zato povzročeno toliko več zmede -- precej naprav z urami, ki bi naj bile pripravljene na drugačen toletni prehod, se je kljub vsemu trudu narobe odzvalo, poroča Ars Technica.

* Namesto 1. nedelje v aprilu, po novem prestavljajo uro že drugo nedeljo v marcu. V jeseni bodo namesto zadnje nedelje v oktobru uro prestavili šele prvo nedeljo v novembru. - več...

26 komentarjev

Menjam pištolo za Xbox

Gizmodo - Naši modri angeli so pred leti vsem miroljubnim praznično navdahnjenim ljudem, ki so se odločili, da s pirotehniko ne bodo ogrožali ušes in prstov okolice ter tovrstne izdelke prinesli na najbližjo policijsko postajo, podarila sladkarije. Precej srčkano akcijo v teh dneh izvajajo mehiški policisti, le da so jo dvignili na precej resnejši nivo. Vsakemu posamezniku, ki se pokesa in oblastem preda nelegalno pridobljeno orožje, podarijo Xbox ali PC, odvisno od ognjene moči. Novica izvira z Gizmoda.

18 komentarjev

Zabavna vesoljska ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o zelo zanimivi geekovski uri, ki na prvi pogled izgleda še bolj smrtnikom nerazumljiva od binarnih zapestnih ur, a v bistvu ni tako. Kar na prvi pogled izgleda kot simulacija manjšega osončja s soncem v sredini in nekaj planeti različnih velikosti, ki krožijo okrog njega, je v bistvu čisto navadna ura, če pogledamo nanjo od zgoraj. Za borih 35 dolarjev se lahko pošteno pošalite s prijatelji.

17 komentarjev

SonyEricsson Bluetooth ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Zadnji modeli mobilnih telefonov, ki jih je izdala švedsko-japonska naveza, so popularnost dosegli predvsem zaradi svojih glasbenih zmogljivosti. Serija Walkman se odlično znajde z MP3 datotekami, avtorji pa nameravajo iz te popularnosti čimveč iztržiti s prodajo dodatkov. Po novem je na voljo tudi zelo prestižna ročna ura, za katero bo treba odšteti 400 dolarjev, kar je malce smešno, saj bo najbrž predstavljala večji strošek od samega mobitela. Na prvi pogled izgleda kot čisto običajna ura višjega razreda, njena skrivnost pa je v zmožnosti Bluetooth povezave, s pomočjo katere lahko nadziramo predvajanje glasbe na mobilniku, ne da bi ga jemali iz žepa. O tem, kako dolgo bo takšen modni dodatek...

11 komentarjev

Nintendo DS s 40 GB trdega diska

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo poroča o zanimivi modifikaciji. Mladeniču, ki se skriva pod vzdevkom Natrium42, je uspelo svojo prenosno konzolo Nintendo DS predelati tako, da je uporabljala 40 gibibajtov velik trdi disk. Za začetek je uporabil napravico, ki se namesto diskete vstavi v DS in omogoča branje s CompactFlash kartice, nato pa je z nekaj dodatne strojne opreme na vse skupaj priključil majhen trdi disk. Po opravljeni modifikaciji se avtor samo še sprašuje, kako naj to kapaciteto izkoristi.

8 komentarjev