»

GeForce 8800 Ultra potrdil pričakovanja

Slo-Tech - Prejšnji teden smo poročali o prihajajoči hitrostni kraljici, grafični kartici GeForce 8800 Ultra. Debata je tekla o tem, da so specifikacije kartice, razen malce višjih frekvenc, praktično identične šibkejšim modelom GTX. To bi lahko pomenilo, da bo kartica sprejeta z razočaranjem, smo povedali, in danes se je to potrdilo v praksi.AnandTech je objavil obširen test grafične kartice, pri katerem je najbolj zgovoren predvsem zaključek. Kot so napisali tudi sami, se vedno trudijo biti objektivni in blagi, tudi pri slabih kosih hardvera poiščejo svetle točke, tokrat pa so naredili izjemo. Pravijo, da je 8800 Ultra popolna izguba denarja, kar so zelo učinkovito potrdili s primerjavo s cenejšimi modeli GTX, ki se v tovarniško navitih izdajah kljub ogromni razliki v ceni (180...

8 komentarjev

Geforce 8800 Ultra razočaranje?

The inquirer - Če je verjeti poročanjem Inquirerja (sicer so pregovorno rumeni, a tokrat pišejo precej prepričljivo in/ali prepričano) bo nVidiina nova kartica, ki naj bi bila najhitrejša do sedaj, dolgočasna. Od obstoječega modela 8800 GTX naj bi se ločila zgolj po spremembah frekvenc, jedro bo tiktakalo pri 612 megahercih (skromnih 37 MHz hitreje), senčilne enote pri 1,5 gigaherca (150 MHz hitreje) in spomin pri 2,16 gigaherca (360 MHz DDR hitreje). V končni fazi to pomeni, da bo Ultra kartico s kakšnim voltmodom in navijalskim znanjem možno dobiti iz marsikatere šibkejše sestrice GTX.

Izvorna novica.

29 komentarjev

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Nvidia nForce 680i SLi

Nvidia nForce 680i SLi

vir: Tech Report
Slo-Tech - Nvidia je danes širšo javnost (in svoje delničarje) zelo prijetno presenetila s predstavitvijo novega Geforca 8800 GTX, ki ima v marsikaterem pogledu revolucionarne rešitve. Da pa zna Nvidia skrbeti tudi za evolucijo, je pokazala današnja predstavitev novega veznega nabora, nForce 680i SLI.

Vsem, ki želijo iz sistema iztisniti največ in pri tem posegajo po najboljših (običajno tudi najdražjih) rešitvah, vedo, da prav Intel dela najboljše vezne nabore za njihove procesorje. Zadnje čase navdušuje Intelov P965 Express, ki postaja skoraj obvezna postelja za še vedno vroče...

3 komentarji

Nov test! R9600 PRO vs GFFX 5600

Slo-Tech - Zadnje čase pridnost kar veje iz naših oh-tako-razgibanih prstov, saj venomer in znova kaj pripravimo za Vas, bralce, da boste imeli med počitnicami kaj početi. Kumbaya.

morphling1, naš dobro znani pisec testov, je tokrat pod drobnogled vzel GeforceFX 5600 in Radeon 9600 PRO ter ju primerjal med seboj. Izvedel je nemalo primerjav in po dolgi prehojeni poti potegnil zanimivo ločnico. Branje obvezno!

8 komentarjev

DX9 glede na ceno in hitrost

Extremetech - ATI in nVidia sta zadnje čase zelo pridna pri izdaji novih produktov. Medtem ko je ATI že lani izdal serijo grafičnih kartic s podporo DirecX 9, je tudi kalifornijsko podjetje letos izdalo GeForce FX s podporo DX9. Na podlagi kartic obeh podjetij so na ExtremeTech spisali test. Katero od teh šestih grafičnih kartic se splača kupit, oziroma katera ponuja največ za spodobno ceno.
Pa veselo branje.

0 komentarjev

Za prijetno branje

Overclockers Australia - Zadnje čase opažam, da so pisci testov zelo pridni in, če bi se želeli prebiti skozi vse teste, ki nam jih dostavijo, ne verjamem, da bi se lahko.

Tako so se za vse "mazohiste" potrudili na Overclockers Australia, in na enem mestu zbrali kar 36 testov, od ohišij, matičnih plošč, grafičnih kartic, preko spominskih modulov do hladilnikov. V primeru, da na tale deževni dan nimate pametnejšega opravila, je obisk OC Australia obvezen.

0 komentarjev