»

Primerjava nenavadnih ohišij

Tom's Hardware - Dandanes običajne sive škatle za računalniške komponente ne zadostujejo več. Večina uporabnikov si želi za svoje ohišje kaj bolj barvitega, očesu prijaznega, standard ostaja le še oblika (pa tudi ta ima precej alternativ). Seveda nas tu in tam nas nekateri proizvajalci (oziroma pogosteje domači ustvarjalci) presenetijo tudi z nečem popolnoma novim in omembe vrednim.

Pri THG so recimo nekaj dni nazaj pod drobnogled vzeli štiri precej unikatna ohišja, eno izmed njih...

3 komentarji

Thermaltake Mozart Tx: domovanje dveh računalnikov v enem ohišju

TT Mozart Tx

vir: Legion Hardware
Slo-Tech - Thermaltake je zaslovel kot podjetje, ki je ponujalo precej zmogljive hladilnike (še pomnite Orbe in serije Vulcano?), vendar prav po vrhu nikdar niso segli (Thermalright, Scythe). Kasneje so se posvetili tudi izdelavi napajalnikov, dodatkov za ohišja in, seveda ohišjem. Tudi slednja so med uporabniki precej priljubljena, vendar so tudi tu butični primerki (ki jih nudijo npr. Lian-Li in separatisti Silverstone) izjema. Izredno pohvalno pri tem podjetju pa je, da stalno predstavljajo nove in nove ideje, za svoje izdelke pa ne želijo vaših petletnih prihrankov.

Tako so pred kratkim na tržišče splavili, na prvi pogled čudaško ohišje, z imenom Mozart Tx. V 72 cm visok...

15 komentarjev

Želja po odprtokodnem OS/2

OSNews - Dvomim, da se vas veliko spominja že davno pokojnega konkurenta Windowsov 95, IBM-ovega operacijskega sistema OS/2, ker ga danes nimamo priložnosti nikjer več videti, tu in tam nas nanj opomni zgolj katera od arhaičnih opcij v BIOS-u. A vendar še vedno obstaja majhna skupnost, ki pravi, da obstaja veliko dobrih aplikacij, ustvarjenih za ta sistem in se zato bori, da bi ga dali v javno last. Tovrstno početje je pogosta praksa, saj arhaični proizvodi avtorjem ne prinašajo praktično nobenega dobička več, prehod na odprto kodo pa jim prinese dosti popularnosti v uporabniški skupnosti, saj omogoča navdušencem nadaljni razvoj. Poroča OSNews.

37 komentarjev

Satelit Cryosat je treščil na severni pol

ESA - Globalno segrevanje je po mnenju nekaterih zgolj napačno interpretiranje normalnega nihanja povprečnih letnih temperatur, mnogi pa so zaradi tega pojava hudo zaskrbljeni. Rusija je zato nekaj dni nazaj v vesolje iztrelila satelit, ki naj bi nadzoroval ter preverjal stanje ledenih plošč na obeh polarnih delih. Istrelitev žal ni uspela, saj je raketa s satelitom kmalu po iztrelitvi padla nazaj na Zemljo, je sporočila uprava vesoljskega izstrelišča v Rusiji.

Neuspešna izstrelitev satelita pomeni veliko izgubo za rusko vesoljsko industrijo, saj zadnje čase večkrat poskušajo s poleti v vesolje, a si z neuspelimi izstrelitvami, kot je omenjena, že precej načenjajo ugled. Več lahko izveste tukaj.

54 komentarjev

Google Reader

Google News - Programerji, ki razvijajo najboljši spletni iskalnik Google, nadaljujejo svoje osvajanje virtualnega sveta. Njihov najnovejši izum je storitev Google Reader - program za branje novic, na voljo v formatu RSS (Really Simple Syndication). Za razliko od ostalih programov iste sorte, je Googlov umotvor opremljen z iskalnikom, tako da ni nujno, da sami vnesemo RSS dovode v program.

Storitev je zaenkrat še v testni fazi in je bila zasnovana za uporabnike, ki uporabljajo spletni poštni predal Gmail. Google Reader nam bo v desnem oknu prikazal del novice, ki jo lahko v celoti preberemo na spletni strani, kjer je bila objavljena. Kaj vse vam nudi Google Reader, lahko izveste tukaj.



OPOZORILO:...

1 komentar

Ohišje Lian Li PC75

OverClock Intelligence Agency - O takšnih ohišjih se je sicer že veliko pisalo, a prav je, da slišimo še kaj -- tokrat je na vrsti Lian Li PC75. Njegove stranice so pretežno narejene iz aluminija, prisotna pa je tudi plastika. Škatla ima že vgrajeno pleksi steklo, tako da tudi nečimrnim ne bo potrebno skrbeti. Če se želite pred sosedi postavljati s svojim ohišjem, bo le-to pravo za vas. Ocena in test tukaj.

3 komentarji

Nič več Kyrov

vir: Guru 3D
Guru 3D - Kyro 1 in 2 sta bila najbrž eno izmed največjih presenečenj lanskega leta, saj sta za majhen denar ponujala veliko. Največje presenečenje pa je bil zagotovo Kyro 2, ki je lahko konkuriral celo GeForcu 2. Vendar uspešnost gor ali dol, v prihodnosti zagotovo ne bomo videli ne Kyra 3, vprašljiva pa je tudi predstavitev Kyra 2 Ultra. Zakaj? Zato, ker se podjetje STMicroelectronics oz. njegov oddelek za grafiko umika iz PC grafike....

20 komentarjev