»

Denar poganja internetni kriminal

Tisoč takih stane en dolar.

Slo-Tech - V sredo je imel Stefan Savage, vodja Centra za sodelovanje iz internetne epidemologije in obrambe (CCEID) v San Diegu, na redni konferenci Usenix izjemno zanimivo predavanje o načinih v boju zoper internetni kriminal, ki se vsi osredotočajo na isto ozko grlo - denar. Vsi moderni napadi (časi viteških hekerjev so pač že davno minili) so namreč izključno denarno motivirani in dokler je končna bilanca napada pozitivna, se bodo izvajali. Ekonomijo internetnega kriminala je CCEID začel raziskovati na zahtevo ZDA po pridobitvi zveznega financiranja, izkazalo pa se je, da je to eden izmed nujno potrebnih pristopov za zajezitev.

Vsaka storitev ima svojo...

17 komentarjev

Resničnost: Pisarniški programi

Slo-Tech - V torek (danes) vas ob 18.05 vabimo pred male ekrane na prvi program TV Slovenija, kjer bo na sporedu Resnična resničnost, oddaja o digitalnem življenjskem slogu.

Govorili bomo o troboju pisarniških atletov. Prvaka Microsoft Office izzivata OpenOffice in Googlova spletna ponudba. Kdo je hitrejši, boljši, lepši, popolnejši, cenejši, enostavnejši, bolj hroščat, požrešnejši? V resničnosti!

Sergej pa bo v strojnem kotičku predstavil multifunkcijske naprave, manjkale pa ne bodo niti igre!

Ob 18.05 se vidimo na prvem kanalu TV Slovenija!

24 komentarjev

Resnična resničnost v pametnem domu

Slo-Tech - V torek vas ob 18.05 vabimo na prvi program TV Slovenija, kjer bo spet na sporedu Resnična resničnost, edina slovenska računalniška TV oddaja.

Tokrat se bomo posvetili domovanjem, pametnim domovanjem. Energetika hiš je vse pametnejša in s prilagajanjem našim navadam in boljšim krmiljenjem bo postala manj potratna z energijo. Na drugi strani pa naj bi vso prihranjeno energijo in še več s pridom potrošile multimedijske naprave. Od glasovnega krmiljenja hiše do zaslonov v kopalniških ogledalih kakršna smo posneli na nedavnem CeBitu, največjem računalniškem sejmu na svetu.

Sergej pa si je pogledal kako smo v preteklosti gledali na prihodnost. Vabljeni k ogledu, v torek ob 18.05 na prvem programu

Na sliki: ultrasonična banja...

5 komentarjev

Resničnost: Internetni kriminal

Slo-Tech - V torek (=danes) vas ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija pričakuje Resnična resničnost. V oddaji se bomo ukvrajali z raznimi oblikami internetnega kriminala.

Nekdo vam bi rad prodal viagro, drugi bi vas rad opozoril na odlične delnice na borzi, tretji pa ponuja milijone za majhno pomoč pri prenosu denarja. Skupno vsem je, da vam pridno polnijo poštne nabiralnike. Pogledali si bomo kako te prevare delujejo in zakaj morda ni najpametneje kupovati modrih tabletk preko interneta.

Pa še o modernem ribarjanju, o težavah pri lovljenju tovrstnih zlikavcev in o bonsai mačkah se bomo pogovarjali z dr. Matejem Kovačičem, ki je o vsem tem (razen o bonsai mačkah) napisal...

52 komentarjev

Resnična resničnost: Spletne storitve

Slo-Tech - Tokrat se bomo v Resnični resničnosti posvetili vroči temi spletnih storitev. Z gostom Vukom Ćosićem v studiju se bomo sprehodili med najboljšimi in malo slabšimi ter poskušali razumeti zakaj se je YouTube prodal za neverjetne denarce. Pod drobnogled smo vzeli tudi domačo zgodbo o spletnem uspehu in nasploh smo poiskali najbolj zanimive in koristne domače storitve.

Sergej si bo pogledal kako je s spletom na mobilcih, Gašper pa ... bo splet obdelal nekoliko drugače :). Če želite izvedeti katera je najbolj katastrofalna spletna (anti)storitev na sončni strani Alp, glejte Resničnost!

Update: Oddaja je na sporedu ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Na sliki:...

20 komentarjev

Resnična resničnost 127: Svet zabave

Slo-Tech - Poletje je mimo in zopet je na malih ekranih Resnična resničnost. Tokrat se bomo podali v svet zabave, iger in podobnih drobnarij. Danes ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Bili smo na sejmu Games Convention v Leipzigu (največjem igričarskem v evropi) in preizkusili kako zabaven bo Wii v resnici. V studiu pa bomo gostili Aleksandra Hropota, nekaterim bolj znanega kot Quattro, da pove kaj se pravzaprav dogaja na igričarski sceni. Seveda ne bo manjkalo niti poročilo z NESTa.

Sergej bo poškilil med volane in paličice veselja, ogledali pa smo si tudi nekaj najbolj zanimivih social networking strani iz domovine in tujine.

39 komentarjev

Resnična resničnost, 119.

Slo-Tech - Danes, torek 7. februar, 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija zopet na sporedu edina računalniška TV oddaja na sončni strani alp - Resnična resničnost.

Pozanimali smo se kako poteka vizualizacija gradbenih projektov in zakaj je sploh potrebna. Bodoče Savske elektrarne lahko že danes opazujemo in presojamo komu bodo kvarile veduto. Mestne duše pa so brezbrižne do čudovitih vedut. Zato pa jih toliko bolj razburijo rdeče luči na semaforjih. Šli smo k stricem in tetam, ki nas gledajo iz nadzornih kamer nad križišči in jih povprašali, če so kdaj tako prijazni, da nam kaj prej prižgejo zeleno luč (skrajšan odgovor: niso, to računalnik na podlagi senzorjev naredi samodejno).

Sergej je razpredal o ključih USB in absolutni nujnosti, da si vsak državljan lasti vsaj tri, Vesna pa o tem kako preko interneta najti zaposlitev, da si lahko financiramo tri prej omenjene ključke. Gašper bo poskušal razložiti kaj je ta famozni RSS (ki ga najdemo tudi na slo-techu v desnem stolpcu), na koncu pa...

29 komentarjev

Resnična resničnost, 117.

Slo-Tech - Ker nimamo čisto nobenega mačka po novem letu, bomo kratki, telegrafsko. STOP. Resnična resničnost danes (torek) 18.05, prvi program TV Slovenija. STOP. Zdaj dvakrat mesečno STOP.

Vsebina. STOP. Igričarski klani - so igre lahko šport? STOP. Nova zvrst animacij - Machinima. STOP. Sony Playstation Portable STOP. Kgeography STOP. Virusi, ki govorijo STOP. Honda Asimo - dvonožni robot, ki teče STOP. Sonyev DRM/rootkit harakiri STOP. Ponovitev deset čez polnoč. STOP.

59 komentarjev

Resničnost 115.

Slo-Tech - Zopet. Kot vedno. Resnična resničnost 115. V svoj zagovor ne znamo povedati ničesar, delamo zaenkrat edino pravo računalniško oddajo v Sloveniji. Upamo, da jih bo kmalu več, da bomo družno s konkurenco kasirali slo-techovske kritike. Torej ponedeljek (danes) 20.30, drugi kanal preljube nacionalke. Bodite na kavčih.

Kaj vam pripravljamo? Sergej se je razustil o HDTV, Vesna se je razočila nad brezplačnimi filmi na internetu, Marko je posvojil Picaso, Gašper se je preobrazil v pingvina, se vektoriziral in brezkockasto povečal. Enega profesorja prava smo pobarali o intelektualni lastnini in obiskali najnesrečnešejga širokopasovnega ponudnika pri nas. Ob vsem tem pa še par...

57 komentarjev

Prvi primer "Nintendoitisa"

FOX News - Hm, da se ne bo kdo smejal. Gre za popolnoma resno tadevo! V ZDA so namreč odkrili nekaj, čemur pravijo prvi primer "Nintendoitisa" oziroma poškodb, ki jih otroci dobijo pri prekomernem igranju natelevizijskih drkalic, ki jim nekateri pravijo konzole. Poškode so posledica nenaravne drže in gibov zapestja in rok, po daljšem času pa lahko celo onemogočijo najbolj preprosta opravila, kot je pisanje in podobno. Celotno novico lahko preberete tukaj, jaz pa bi vas rad opozoril, da redno preverjate svojega mlajšega bratca/sestrico/vesoljčka, ki se tako rad igra s konzolami. Če pa ste sami tak slučaj pa naj vam OC bog pomaga...

1 komentar