»

Test inkjet tiskalnikov

Tom's Hardware - Domači uporabniki, ki najpogosteje tiskajo različne tekstovne datoteke, uživajo v nizkih cenah laserskih tiskalnikov, ki omogočajo hiter in cenen tisk, njihova slabost je le, da so (v nižjem cenovnem razredu) črnobeli. Na drugi strani pa kljub dragemu črnilu nekateri še vedno prisegajo na tiskalnike inkjet. Najpogosteje so to uporabniki, ki na veliko tiskajo počitniške fotografije ali barvna poročila (če se omejimo na neprofesionalen sektor).

Na Tom's Hardware so za takšne ljudi spisali test enajstih izdelkov iz tovarn Epsona, Lexmarka, HP-ja in Canona. Če v bodoče nameravate nabaviti pljuvalnik, branje ne bo odveč.

Izvorni test.

5 komentarjev

Je benchmark v Visti dovolj dober?

Tom's Hardware - Na THG so spisali zanimiv članek, v katerem se lotevajo analize ene od bolj izpostavljenih novih funkcij, aplikacije Windows System Assessment Tool, ki v Visti skrbi za analizo glavnih komponent v sistemu. Zapreže jih v določene testne programe, vsaki posebej določi oceno in potem iz vseh določi še skupno oceno sistema. Avtor članka si je delovanje testov bolj podrobno ogledal ter jih poskusil primerjati z običajnimi, bolj transparentnimi benchmarki, da bi ugotovil, če bi Vistina ocena sistema lahko predstavljala relevanten podatek, na katerega se bo možno zanesti.

Izvorni članek.

7 komentarjev

Navijanje za začetnike

Tom's Hardware - Veliko obiskovalcev Slo-Techa se navdušuje nad overclockanjem, v tej domači obrti so navsezadnje tudi korenine naše strani, vseeno pa vsi tovrstnega početja ne obvladajo oz. celo ne poznajo. Na Tom's Hardware se že dober mesec trudijo osvestiti in izobraziti takšno vrsto heretikov, včeraj so objavili tretji članek v nizu Overclocking Guide, v okviru katerega so se osredotočili predvsem na nezahtevno navijanje procesorja, ki ne zahteva dragih pripomočkov, a vseeno prinaša zelo zadovoljive rezultate (81-odstotno izboljšanje za 27 dolarjev najbrž ne zveni slabo).

Članek lahko najdete tukaj, vsem, ki njihove strani ne spremljajo in jih tovrstna tematika zanima, priporočamo tudi branje prvega in drugega dela.

5 komentarjev

Nakupovalni vodič po grafičnih karticah

Tom's Hardware - Na strani THG so spisali precej uporaben vodič za igričarje, ki se trenutno odločajo za nakup nove grafične kartice. Podrobneje so si ogledali tako ponudbo trenutno standardnih, PCI-E kartic, kot starejše izvedenke za režo AGP. Pri obeh so vzeli pod drobnogled vse možne cenovne razrede, tako da lahko v članku najdete nasvet prav vsi, neglede na debelino vaše denarnice. Ne bom dolgovezil, ker ni kaj dosti povedati - najbolje bo, če kar sami preberete prispevek.

20 komentarjev

Ima GeForce 7900 GTO veliko prostora za navijanje?

Slo-Tech - Še vedno več ali manj neuradna kartica GeForce 7900 GTO, naj bi po nekaterih informacijah imela zelo veliko potenciala za navijanje. Za osvežitev spomina, GeForce 7900 GTO je zelo podobna kartica, kot je v tem trenutku zastavonoša Nvidiine ponudbe, 7900 GTX, le RAM namesto pri 800 MHz, tiktaka pri 660 Mhz (1.32 GHz efektivno). Predvsem pa je pomembna vsota denarja, ki naj bi jo za model GTO odšteli. Po Skopuhu sodeč, bo, za sedaj edini proizvajalec - MSI, zanjo želel v povprečju 250 evrov, medtem ko se cena GTX različice suče okoli 400 evrov.



Članek na kitajski strani Cooaler navaja, da je kartica brez posegov zmožna delovati pri 700/700 MHz, če pa namestimo BIOS od modela GTX, pa...

28 komentarjev