»

Bill Gates se poslavlja od vodenja Microsofta

National Post - Kot je že pred časom bilo obljubljeno, se bo Bill Gates danes poslovil od Microsofta in njegovih vsakodnevnih obveznosti. Na dogodku CES, na katerem je že več let bil govorec in otvoritelj, bo tako tudi danes zvečer v Las Vegasu. V prihodnje bo tako več časa posvetil svoji organizaciji Bill and Melinda Gates Foundation, Microsoft pa zapustil v ne najbolj ugodnem položaju, saj se Microsoft bojuje z mnogimi tekmovalci, kot so Apple, Google, Mozilla, Oracle in ostali.

Izvorna novica na nationalpost.com.

If there was ever a year that passed when people didn't say we would go out of business I'd be worried. (Citat Billa Gatesa v izvorni novici)

45 komentarjev

Kosilo z Billom

Gizmodo - Peščica piscev s povezanih strani Kotaku, Gizmodo in Joystiq je imela včeraj čast kositi z enim najbolj znanih ljudi na svetu - Billom Gatesom. Po začetni sramežljivosti iz strahospoštovanja se je pogovor vendarle razvil in fantje so uspeli izvedeti marsikaj novega. Debatirali so tako o čisto računalniških temah kot o prostem času, najbolj zanimiva tema pa je bila tista o Billovi aretaciji (njegove slike iz policijske kartoteke že dolgo krožijo po spletu), ki se je izkazala za precej nedolžno - možakar (oz. takrat še mladenič) je zgolj nekajkrat prekoračil omejitev hitrosti.

Na koncu je skupina novinarjev ugotovila, da je Bill, čeprav to pogosteje slišimo o vodilnih možeh konkurenčnih podjetij, precej kul. Vsekakor vredno branja.

26 komentarjev

Tomy Life Box

Slo-Tech - Za vse, ki s svojim denarjem (tako kot jaz) na čase ne znajo ravnati popolnoma racionalno, je varčevanje zelo koristen koncept, a kaj, ko nas zanj nihče ne motivira. Minimalni odstotki, ki nam jih izplačajo banke, če pri njih hranimo denar, so redko omembe vredni, zato so japonski izumitelji pripravili zelo zabavno napravico, ki naj bi bolj efektivno motivirala potencialne varčevalce. Gre za šparovček, v katerega je vgrajen slabo desetletje star koncept virtualnega hišnega ljubljenčka (Tamagoči!), seveda s preobratom - za zagotavljanje kvalitetnega življenja pikslaste živalice je treba v...

7 komentarjev

Bill Gates se počasi poslavlja

Slo-Tech - Danes je Bill Gates javno naznanil, da se počasi umika iz Microsofta. Tako se je začelo dvoletno obdobje, ki bo trajalo do julija 2008, v katerem bosta njegove naloge prevzela Ray Ozzie in Craig Mundie, oba CTO. Gates se bo v prihodnje več posvečal svoji fundaciji Bill & Melinda Gates Foundation, kljub temu pa bo tudi po juliju 2008 sodeloval pri ključnih stvareh, ki zadevajo Microsoft.

Več si je moč prebrati na uradni strani.

87 komentarjev

Vedno čista barva

Gizmodo - Ta nova barva, poimenovana Lotusan, posnema lotusov list, po katerem kapljice vode enostavno odtečejo. Prav tako odtečejo tudi na tej barvi, s čimer se močno zmanjša možnost rasti raznoraznih mikroorganizmov (bakterije, virusi, glive), ki naravnost obožujejo umazane , predvsem pa vlažne prostore. Razvijalci te barve razmišljajo tudi o izdelavi sprejev, s katerimi bi lahko naredili nanos te zaščitne barve tudi na npr. oblačilih. Tako jih skorajda nebi bilo potrebno več čistiti.



Zaenkrat lahko barvo uporabimo na vseh betonskih in mineralnih stenah.

Še izvorni novici in uradna stran izdelka (v nemščini).

11 komentarjev

Bo Bill Gates kupil Slovenijo?

Finance - Microsoft, tarča kritik, tožb, protestnih shodov, obtožb gobčnih uporabnikov in obsodb teh in onih sodišč, je še vedno nadvse uspešno podjetje. Dobiček je občudovanja vreden in njih delničarji bodo letošnjega novembra dobili dividende. Bill Gates okoli 650 milijard tolarjev, Steve Ballmer pa čez 1 milijardo dolarjev. Skupna vrednost dividend znaša okoli 32 milijard zelencev, ali 1,2-kratno vrednost lanskega slovenskega BDP. Več o vrtoglavih rekordih Microsofta in primerjavah z domačim gospodarstvom pa preberite v Financah.

67 komentarjev

Indija za odprto kodo

The Register -

Vodilni možje naše Kokoške so pred kratkim pristali na uporabo Microsoftovih programov v državni upravi, kar pomeni, da za odprto kodo v državnih vodah ni prostora. A do drugačnega zaključka so prišli v Münchnu, kjer jih niti Bill Gates ni mogel prepričati v uporabo njihovega operacijskega sistema. Do zelo podobnega rezultata so prišli tudi v Indiji, kjer vidijo prihodnosti v obliki odprte kode.

Očitno bo Bill Gates živel le še od nas.[:D]

5 komentarjev

Bill Gates globoko v dre*u

Vnunet - Znanega mogotca, Billa Gatesa oz. njegovo rezidenco, so napadle gosi. Slednje naj bi dnevno na njegovo hišo odložile več kot 3 funte blata. Vodstvo priležnega parka se je odločilo, da bo 4.000 nadležnih gosi končalo svoje življenje, vendar motivi niso le ugajanje Mr. Bully, ups, Billyu, ampak tudi zagotoviti kar se le da prijetno uživanje turistov v obiskovanju parka. Flop! Good shooting, mister!

8 komentarjev