»

Je benchmark v Visti dovolj dober?

Tom's Hardware - Na THG so spisali zanimiv članek, v katerem se lotevajo analize ene od bolj izpostavljenih novih funkcij, aplikacije Windows System Assessment Tool, ki v Visti skrbi za analizo glavnih komponent v sistemu. Zapreže jih v določene testne programe, vsaki posebej določi oceno in potem iz vseh določi še skupno oceno sistema. Avtor članka si je delovanje testov bolj podrobno ogledal ter jih poskusil primerjati z običajnimi, bolj transparentnimi benchmarki, da bi ugotovil, če bi Vistina ocena sistema lahko predstavljala relevanten podatek, na katerega se bo možno zanesti.

Izvorni članek.

7 komentarjev

Navijanje za začetnike

Tom's Hardware - Veliko obiskovalcev Slo-Techa se navdušuje nad overclockanjem, v tej domači obrti so navsezadnje tudi korenine naše strani, vseeno pa vsi tovrstnega početja ne obvladajo oz. celo ne poznajo. Na Tom's Hardware se že dober mesec trudijo osvestiti in izobraziti takšno vrsto heretikov, včeraj so objavili tretji članek v nizu Overclocking Guide, v okviru katerega so se osredotočili predvsem na nezahtevno navijanje procesorja, ki ne zahteva dragih pripomočkov, a vseeno prinaša zelo zadovoljive rezultate (81-odstotno izboljšanje za 27 dolarjev najbrž ne zveni slabo).

Članek lahko najdete tukaj, vsem, ki njihove strani ne spremljajo in jih tovrstna tematika zanima, priporočamo tudi branje prvega in drugega dela.

5 komentarjev

Nakupovalni vodič po grafičnih karticah

Tom's Hardware - Na strani THG so spisali precej uporaben vodič za igričarje, ki se trenutno odločajo za nakup nove grafične kartice. Podrobneje so si ogledali tako ponudbo trenutno standardnih, PCI-E kartic, kot starejše izvedenke za režo AGP. Pri obeh so vzeli pod drobnogled vse možne cenovne razrede, tako da lahko v članku najdete nasvet prav vsi, neglede na debelino vaše denarnice. Ne bom dolgovezil, ker ni kaj dosti povedati - najbolje bo, če kar sami preberete prispevek.

20 komentarjev

Nov članek: Dedek Mraz kupuje za vas

Slo-Tech - Prazniki so že tu, z njimi pa tudi občutek, da moramo kupiti nekaj zase in za bližnje, ki nam ga na vsakem koraku vcepljajo zlobni kapitalisti (na oni strani Luže že od konca oktobra). Tako smo na Slo-Techu pripravili prijazen članek, v katerem vam bomo poskušali svetovati ob vaših tehnološko usmerjenih nakupih.

Vabljeni k branju in srečno v letu 2007!

P.S. Veseli bomo tudi poročil o vaših (prejetih oziroma danih) darilih.

6 komentarjev

Pregrevanje računalnika

vir: Debian
Debian - Malo starejša novica, a vseeno: Hugh Saunders je na Debianovo stran poslal zanimivo sporočilo z naslovom Vonj po ognju. Opazil je namreč, da se eden izmed računalnikov močno pregreva. Stvar je vzel pod drobnogled in opazil da je v napajalniku ujeta značka kačjega pastirja, ki je zaustavila delovanje ventilatorja. Stvar bi lahko postala zelo neprijetna, saj je računalnik deloval neprestano že 2 tedna.

3 komentarji