»

Deset najpogostejših napak pri oblikovanju spletnih strani

vir: UseIt
UseIt - Jakob Nielsen objavlja že od leta 1996 seznam desetih najpogostejših in najhujših napak, ki se pojavljajo pri oblikovanju spletnih strani. Tokrat so se med drugimi na črni listi znašle PDF datoteke, slabo zasnovano iskanje in, zanimivo, reklame.

Ogledate si še lahko črne sezname iz let 1996, 1999, 2002, 2003 in 2005.

Zanimivo kako se nekatere napake že vrsto let pojavljajo, ne da bi kdo opazil...

44 komentarjev

Nvu 0.2

Slashdot - Izšla je nova različica samostojnega programa za oblikovanje spletnih strani, Nvu 0.2. Nova različica se od prejšnje razlikuje po tem, da izvira iz najnovejše razvojne različice Mozille, 1.7b, in odpravlja številne pomanjkljivosti in hrošče različice 0.1. Med drugim novi Nvu vsebuje orodje za upravljanje predlog (.mzt), ki jih lahko ustvarjamo in nalagamo, izboljšav pa je bila deležna tudi podpora CSS. Klik!

13 komentarjev

Nova priložnost na Marsu!

Nepopisno navdušenje ...

NASA - Kmalu po polnoči je na površju Marsa pristal že drugi raziskovalni robot v treh tednih, Opportunity, ki bo, tako kot njegov dvojček Spirit, poskušal odkriti sledove življenja na Rdečem planetu. Nahaja se v nižini Meridiani Planum, ki je prekrita s plastjo sivega hematita, minerala, ki na Zemlji nastaja v bližini vode. Znanstveniki bodo poskušali ugotoviti, ali je sivi hematit posledica usedlin izginulega oceana, z vročo vodo spremenjene vulkanske mase, ali kakšnega drugega delovanja v daljnji preteklosti. Oglejte si prve slike!

Veselje v NASI pa je še večje, saj so le nekaj ur pred pristankom Opportunityja uspeli izboljšati zvezo s Spiritom, ki se nahaja na drugem koncu Marsa, v...

5 komentarjev